“aynanın içindekiler” Resim Sergisi Venüs Sanat Galerisi’nde açıldı

Eda Su NEİDİK ve Mahmut Kemal ARSLAN Venüs Sanat Galerisi’nde “aynanın içindekiler” adlı sergide buluştular.

Çok sayıda davetlinin katıldığı serginin açılışında Ataol Behramoğlu gibi sanat dünyasının tanınmış isimleri de vardı.

Açılışı 4 Ocak Cumartesi günü yapılan sergi 16 Ocak tarihine kadar ziyarete açık olacaktır.

Eda Su NEİDİK,

Fransız - Türk ressam. İlk, orta ve lise eğitimini Paris’te tamamlayarak Sorbonne Güzel Sanatlar’ dan mezun oldu. Aynı zamanda Sudden Theatre oyunculuk eğitimini tamamladı. 19 yaşında Erasmus programıyla Bologna Güzel Sanatlar Akademisi’ni kazanarak İtalya’ya yerleşti. Yüksek lisans için Madrid’de İED’yi kazandı ve iki yıl Madrid’de Tekstil Tasarımı okudu. Yüksel lisans programını bitirmek üzere Londra’ya taşındı ve stajını ERBA’ da gerçekleştirdi.

İlk kişisel sergisini 2011’de “Eylem” ismiyle İstanbul’da açtı. 2012’de Paris’teki “Play me I’m Yours” projesinde, 40 sanatçı arasında yer aldı ve bu projedeki eseri dünya turuna çıktı. Bu sergide bir piyano üzerine Mevlana’yı resmeden ilk sanatçı oldu.
2013’te, Paris’teki Galerie Perles Rouges’da “ L’Ere de Je” adlı ikinci kişisel sergisini açtı.
Aynı yıl Peker Sanat Sergileme Ödülü’nü aldı.
Üçüncü kişisel sergisi olan “2’li Oyun” 2014’te Ankara’da Antigone Sanat Evi’nde gerçekleşti
Bu sergideki eserlerinden bazıları İstanbul’da Sefahathane’de de sergilendi.
2015’teki müzayedelerde ve katıldığı karma sergilerde genç sanatçının otuzdan fazla eseri önemli koleksiyonlara adını yazdırdı.
Sanatçı 2015 yılında ülkemizi festivallerde temsil eden Yemekteydik ve Karar Verdim isimli filmde hem tekstil hem de görsel alandaki üretimleriyle sanat grubu çalışmalarında yer aldı.
Niş Art’ta 2016’da açılan “İki Nokta Arası” isimli sergi Eda Su Neidik’in dördüncü kişisel sergisidir. Geçtiğimiz aylarda Soul’n Art’da “Alphabetic” isimli karma fotoğraf sergisine de katılan sanatçı, beşinci kişisel sergisi olan “İRİS’İN DAMLALARI” ile yine Soul’n Art’ta eserlerini izleyicileriyle buluşturmuştu.
2018 yılının Mart ayında Kansersiz Yaşam Derneği organizasyonu ile sergilenen “Benim Yaşam Rengim Sergisi” adlı Sosyal Sorumluluk Projesine, 24 ressamdan biri olarak resimleriyle destek vermişti. Bu serginin geliri Kansersiz Yaşam Derneğine bağışlanmıştır.
2018 yılının Ağustos ayında Bodrum’da sanatçının 2 ara sergisi yerli yabancı turistlerin ve Bodrumluların yoğun ilgisi ile gerçekleşmişti.

Mahmut Kemal ARSLAN,

Mahmut Kemal ARSLAN Samsun doğumludur. İlk orta ve lise eğitimini Samsun’da tamamladıktan sonra Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde resim okudu. Yurt içi ve yurt dışında sayısız karma sergilerde yer aldı. Almanya Selb Porzellanikon müzesinin düzenlediği 20 Şubat 2016 da başlayan 5 ayrı şehirde,5 ayrı müzede halen sergilenmeye devam eden "Anadolu'nun İşçi Hayatı ve Endüstrileşmesi " isimli serginin afişinde, kataloğunda çalışmalarının görselleri yer almaktadir.7.kişisel sergisi olan "Mimesis 1" 11 Ocak 2019 da Taksim Çiçek Barda açıldı. 4 Ocak 2020 de Göztepe Venüs Galeri'de açılışı gerçekleşecek olan "aynanın içindekiler" sanatçının 8.kişisel sergisi olacaktır.

Mahmut Kemal ARSLAN sergiyle ilgili olarak;

Büyük usta Atilla İlhan “Onları ben büyük bir aynanın içinde gördüm. Üstelik ayna dumanlıydı ve olmayan bir şehirde geziniyordu” der. İşte bende bu dumanlı aynanın içinden geçenleri fırçamla resmetmeye çalıştım. Başarabilmişsem ne mutlu bana ve sonsuz saygı onlara.

dedi.

Sanatçıların sergide 40 adet çalışmaları bulunmaktadır.

VENÜS Sanat Galerisi

Mustafa Mazharbey Cad. Mustafa Kaya Sokak No 2

Göztepe-Kadıköy

0216 565 3572