Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 34.’sü düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürleri şimdi Basın Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

14 Şubat Çarşamba günü saat 10:00’da açılacak olan sergi,

23 Şubat’a kadar gezilebilecek.

Dünyanın dört bir yanından karikatürleri ve karikatüristleri uluslararası bir platformda buluşturan Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl düzenlenen 34. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması, bu yıl 641 sanatçı ve 2.220 karikatüre ev sahipliği yaptı.

34. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler İstanbul'un ünlü kültür ve sanat merkezlerinden biri olan Basın Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak. 14 Şubat Çarşamba günü, saat 10:00’da açılacak olan sergi, 23 Şubat’a kadar gezilebilecek.

Sergide, yarışmanın bu yılki birincisi Ross Thomson (İngiltere), ikincisi Shahram Rezaei (İran), üçüncüsü Raimundo Rucke Santos Souza (Brezilya) ve ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ kategorisinde verilen Özel Ödül’ün sahibi Fethi Gürcan Mermertaş’ın (Türkiye) eserlerinin yanı sıra Başarı Ödülü alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler de yer alacak.

Seçici Kurul’un ödüle değer gördüğü Başarı Ödülü kazananları arasında ise Luc Descheemaeker (Belçika), Muhamed Djerlek (Sırbistan), Darko Drljevic (Karadağ), Ehsan Ganji (İran) (2 ödül), Vasco Gargalo (Portekiz), Alessandro Gatto (İtalya), Dokhshid Ghodratipour (İran), Krzysztof Grzondziel (Polonya), Silvano Mello (Brezilya), Raimundo Rucke Santos Souza (Brezilya), Ross Thomson (İngiltere) yer alıyor.

Adres: Divanyolu Caddesi, No: 76 Çemberlitaş – Fatih, İstanbul

Telefon: 0 (212) 513 84 58