Serinlemek İsterken Felç Olmayın

1 Haziran'dan itibaren plaj ve yürüyüş yollarının normalleşme süreciyle tekrar kullanıma açılmasıyla birlikte Antalya Konyaaltı Sahili'ni kuş bakışı gören falezler, adrenalin tutkunu gençlerin yine atlama noktası oldu. Yaklaşık 40 metre yüksekten denize atlayan gençler, korku dolu anlar yaşatırken asıl tehlikeyi tekrar hatırlattı. Derinliği bilinmeyen sığ deniz ya da havuza balıklama atlayışlar her yıl çok sayıda boyun kırılmasıyla ‘Omurilik Felcine’ veya ölüm vakalarının yaşanmasına neden oluyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından vaka sayılarının azalması ile birlikte alınan önlemler ile normalleşme sürecine girildi. Havaların ısınması ile birlikte vatandaşların serinlemek için tercih ettiği plaj ve havuz gibi yerlerde 1 Haziran itibariyle hizmet vermeye başladı. Bu alanların açılması ile birlikte havuzdan virüs bulaşır mı konusu gündeme gelirken geçtiğimiz günlerde Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ndeki 40 metrelik falezlerden atlayanlar asıl tehlikeyi tekrar hatırlattı.

Derinliği bilinmeyen sığ suya atlaması sonucu ne olur?

Kişiler nelere dikkat etmeli?

Doğru atlayış nasıl olmalı? gibi birçok konu başlığını yaz mevsiminde kişilerin dikkat etmesi uyarmak anlamında bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Önerim Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nurten Küçükçakır.