Masumiyet Müzesi 

Masumiyet Müzesi, Orhan Pamuk’un hem yazdığı bir roman hem de yaptığı bir müzedir. Pamuk 1990’lardan itibaren romanı ve müzeyi baştan beri birlikte düşündü. 1974 ile 2000’lerin başı arasında geçen aşk romanı, biri zengin diğeri orta halli iki aile üzerinden geçmişe dönüşler ve hatıralarla birlikte 1950-2000 arası İstanbul hayatını anlatıyor.

Müzede ise romanda anlatılan kahramanların kullandığı, giydiği, işittiği, gördüğü, biriktirdiği, hayal ettiği şeyler dikkatle düzenlenmiş kutu ve vitrinlerde sergileniyor.

Müzeden zevk almak için romanı okumaya gerek yok. Tıpkı romandan zevk almak için müzeyi gezmeye gerek olmadığı gibi. Ama romanı okuyanlar, müzenin çeşit çeşit anlamını daha iyi kavrayacakları gibi, müzeyi gezenler de, romanı okurken fark etmedikleri pek çok şeyi görecekler. Roman 2008 yılında yayımlandı, müze ise 2012 baharında açıldı.

Ziyaret Gün ve Saatleri:

Salı, Çarşamba, Cuma, Cumartesi, Pazar: 10.00-18.00

Perşembe: 10:00-21:00

Masumiyet Müzesi sadece Pazartesi günleri ve ayrıca her yıl 1 Ocak'ta, Ramazan ve Kurban Bayramlarının ilk günlerinde kapalı olacaktır.


Müze Bileti:

Masumiyet Müzesi biletinizi müze girişinin solunda kalan bilet gişesinden (Pazartesi günleri hariç) her gün 10:00 - 17:30 saatleri arasında (Perşembe günleri 20.30'a kadar) satın alabilirsiniz. Bilet gişesi 17:30'da kapanmaktadır.

Grup rezervasyonları için [email protected] adresine e-mail atabilirsiniz.

Bilet Ücretleri: Tam (T.C. Vat): 20 TL, Öğrenci: 15 TL

Sesli Rehber / Rehberli Tur: 5 TL

Değerli ziyaretçilerimizden müzemizdeyken müze seslerini herkesin duyabilmesi için yüksek sesle konuşmamalarını; cep telefonlarını kullanmayarak, sessizde tutmalarını, telif hakları sözleşmeleri gereğince fotoğraf çekmemelerini ve görüntü kaydı yapmamalarını rica ederiz.

Müzemizin sadece giriş katı tekerlekli sandalyeli ziyaretcilerimiz için uygundur.

Bağlı Olduğu Kurum/Kişi: İstanbul Masumiyet Vakfı 

Denetleyen Müze: İstanbul Türk ve İslam E. M. Müdürlüğü