İLETİŞİM BİLGİLERİ

 ADRES

Cennet Mah. Yahya Kemal Beyatlı Cad. no: 89 Küçükçekmece / İstanbul

 TELEFON

444 4 360
Dahili: 8030-8031

ÇALIŞMA SAATLERİ

İş günleri: 09:00-17:00 Cumartesi: 09:00-17:00 Pazar: Kapalı

GÜZERGAHTAN GEÇEN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI

89A Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi-Zeytinburnu İETT Hattı caddemizden geçmektedir.

Merkezimizden, Beyaz başlıklı Sefaköy-Marmaray-Çam Sakura Hastanesi minibüs dolmuş hattı geçmektedir.

Metrobüsle ulaşım sağlamak isteyen vatandaşlar Cennet Metrobüs durağında inerek Hürriyet Caddesinin bitimine kadar yürüyüp sağa dönmeleri taktirde 300 metre ileride sağ tarafta hedefe ulaşacaklardır. Müzemiz, Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde sanatseverlere açıktır.


MERKEZ HAKKINDA
İlk Baskı ve İmzalı Kitaplar Müzesi amacı ve konseptiyle Türkiye’deki ilk müze olma özelliğine sahiptir. Bir kültür ürünü olan kitabı aynı zamanda bir plastik sanatlar nesnesi olarak da görüp bu amaç doğrultusunda kitap, matbuat, yayıncılık ve okur-yazar ilişkilerinin tarihine ışık tutmayı, belgelemeyi amaçlamaktadır. Yayınlandığı tarihlere göre; Türkiye’nin teknolojik, sanatsal ve kültürel dönüşümüne ayna tutacak olan müzede yaşanan değişimin nasıl kağıda, tasarıma, grafiğe yansıdığına da kronolojik olarak tanıklık edilecektir. Kitapların yayınlanış öyküsü, imzalayan yazarların hangi duygu ve düşüncelerle kitaplara imza attığını da belgeleyen eşsiz bir külliyatı içerisinde barındıracaktır İlk Baskı ve İmzalı Kitaplar Müzesi.



Müzeler bir toplumun medeniyet parametrelerinin temel hafıza mekanlarıdır. İlk Baskı ve İmzalı Kitaplar Müzesi de bu temel düşünceden hareketle Türkiye’nin tarihsel, kültürel birikiminin sosyolojik açıdan okunacağı yaşayan ve yaşanmış, üretilmiş sanat nesnelerini toplumun hizmetine sunma amacını taşımaktadır.



İmzalı ve ilk baskılı kitaplar aracılığıyla Türkiye’nin kültürel, sanatsal, teknik, sosyolojik dönüşümü belgelenmiş olacaktır. Eğitim, bilgi amaçlı olmasının yanı sıra kitabı bir güzel sanatlar nesnesi olarak belgelemek ve bu doğrultuda Türkiye’nin görsel sanat tarihinin de birinci elden temel kaynaklarını oluşturmak amaçlanmaktadır. İlk Baskılı ve imzalı kitaplar aracılığıyla okuyucuların kitapla ve yazarla olan bağını daha da güçlendirmek amaçlanmaktadır. Kitapların yayımlanma hikayesini, imza edilme hikayesini bilerek kitapla özel bir bağ kurulması da amaçlanmaktadır. Zaman içerisinde değişen görsel ve estetik beğeninin nereden nereye geldiğini de görmek okuyucu açısından kitabı tek yönlü bir okuma eyleminden daha öteye taşıyacak bir tarihsel bilinç oluşturacaktır.


Toplumda kitap kültürünü, okuma alışkanlığını zenginleştirmeyi amaçlayan müzemizde kitap, edebiyat, kültür ve sanat etkinlikleri, konferans, seminer ve atölyeler aracılığıyla da yaşayan ve yaygınlaştıran bir müzecilik anlayışı egemen kılınacaktır. Kitap okuma atölyeleri, yazarlık atölyeleri, öykü ve masal atölyeleri vb. gibi etkinliklerle müzenin yaygınlığı artacaktır.