İSTANBUL ÖZEL ŞENYUVA Y.Ö ERKEK ÖĞRENCİ YURDU

HİZMETLER

A – İnternet ile ilgili bilgiler: Hizmetler arasında şüphesiz en önemlisi gelişen günümüz teknolojisiyle birlikte artık bir temel ihtiyaç haline gelen internet ve bilgisayar kullanımı gereksinimidir. Bu gereksinimi gidermek amacıyla yurdumuzda 5 adet 8 GB sınırsız internet bağlantısı ( Adi kullanım kotasız) 6 adet Access point yardımıyla katlara dağıtılır. Ve öğrencilerimiz dizüstü bilgisayarlarıyla tüm yurtta internete sınırsız erişim sağlayabilir. Bunun haricinde etüt salonumuzda internet bağlantısı; kablolu şekilde kullanıma sunulmaktadır.

B -Temizlikle ilgili bilgiler: Konusunda uzman 2 adet bayan personel tarafından her gün binamızın ortak kullanım alanları,asansör, katlar, merdivenler düzenli olarak temizlenir. Öğrencilerimizin konakladığı odalarda düzenli olaraktan her gün temizlenir.

C -Güvenlikle ilgili bilgiler: Binamızın ana giriş kapısında sürekli kilitli olarak durur.Giriş kartı olmayan hiç kimse binaya giriş yapamaz.Binamızda 24 saat giriş sorumlusu bulunmaktadır.Ayrıca binamızın güvenliği kapalı devre 24 saat kayıt yapan kamera sistemiyle desteklenmektedir.

D -Yemekhane ile ilgili bilgiler: Tüm Oda fiyatlarımıza KAHVALTI DAHİLDİR. Kahvaltılarımız Hafta içi 07.15 – 10.00 arası Hafta Sonları: 08.00 -12.00 arası 15 çeşitten 5 çeşit seçmeli kahvaltı tabağı olarak öğrencilerimize sunulmaktadır. Kahvaltı tabağı yerine sahanda yumurta, tost v.b alternatifleri de alabilirler. Saat 18:00 – 22.00 arası akşam yemeği servis başlamaktadır. Akşam yemeği servisi 4 çeşit tabldot şeklinde yapılmaktadır. Ücreti. Yemek almak zorunlu değildir. İstenilen gün yemek yenir ücreti nakit ödenir.

Yemekhane kısmımızda açık olduğu süre boyunca ücretsiz çay servisi vardır.

E-Çamaşırhane ile ilgili bilgiler: Çamaşırhanemizde ücretli 2 adet profesyonel tipte electrolux marka yıkama ve kurutma makinemiz vardır. Aynı oda içerisinde bir adet kazanlı buharlı ütüde öğrencilerimizin kullanımına açıktır.

OKULLAR İLE YURT ARASI MESAFELER VE ULAŞIM ALTERNATİFLERİ:

1-Yıldız Teknik Üniversitesi

a- Davutpaşa: Davutpaşa ile yurdumuz arasında 7,5km mesafe bulunmaktadır.Yurdumuzun bir üst sokağında bulunan otobüs durağından direk davutpaşa yerleşkesinin içine kadar giden 2 adet otobüs geçmektedir.(41AT- 500ES)Davutpaşa yerleşkesine ulaşım gün içinde ortalama 20 dakika ile 45 dakika arasında sürmektedir.Davutpaşaya ulaşım için metrobüste kullanılabilir. .Kuş bakışı mesafe için tıklayınız.

b- Beşiktaş: Y.T.Ü Beşiktaş yerleşkesine ulaşım içinse yine yurdumuzun 3 dakika yüreme mesafesinde bulunan nişangah durağından direk Beşiktaş’a giden 28-O (Beşiktaş-otogar) otobüsleri geçmektedir. Bu otobüslerin yanında bizim arkadaşlara tavsiyemiz nişangah durağından geçen herhangi bir Mecidiyeköy (Yaklaşık olarak 14 adet semtin mecidiyeköy seferi yapan otobüsü nişangahtan geçer)otobüsüne binip indikleri duraktan Beşiktaş ringlerine binmeleri olacaktır.Bu yolculuklarıda ortalama 20 ile 40 dakika arasında sürecektir.Beşiktaşa ulaşım için metrobüste kullanılabilir

2- Haliç üniversitesi

Haliç üniversitesi: Mecidiyeköy yerleşkesi ulaşım açısında öğrencilerimizin hiç zorlanmayacağı bir güzergahta bulunmaktadır.Yaklaşık olarak 10 ile 20 dakikada ulaşmak mümkündür.Mecidiyeköye ulaşım için 14 adet farklı güzergahın otobüsü nişangah durağından geçmektedir. Ayrıca ulaşım için metrobüste tercih edilebilir.Şişhane yerleşkesinede yine aynı şekilde tek otobüsle yaklaşık15 dakikalık bir yolculukla ulaşılabilir.Bomonti yerleşkesi ise yurdumuza en yakın olan üniversite yerleşkesidir.Yaklaşık olarak 5-10 dakikada tek otobüsle okula ulaşılabilir.

3- Bahçeşehir üniversitesi

Beşiktaş yerleşkesine ulaşım için Y.T.Ü Beşiktaş yerleşkesine ulaşımla aynı koşullar geçerli olacaktır. Meslek Yüksek okulunun bulunduğu yerleşke içinse çok daha kısa bir mesafe söz konusudur.Mecidiyeköye giden her otobüse binerek ulaşım sağlanabilir(Yaklaşık 14 adet)Öğrencilerimiz ortalama 10 dakikada yerleşkenin önünde olacaktırlar. Hazır bölümünün bulunduğu mecidiyeköy yerleşkesine ise 15 dakikalık bir otobüs yolculuğu ile kolayca ulaşılabilir.

4- İstanbul Üniversitesi

İstanbul üniversitesi Beyazıt yerleşkesine ulaşım için yurdumuzun sokağının başında bulunan otobüs durağından Eminönü veya Yenikapı otobüsleri kullanılabilir.Yaklaşık 30-40 dakikalık bir yolculuktan sonra Beyazıt’a ulaşılabilir.Avcılar yerleşkesi ise metrobüs ile 35 dakika sürmektedir.

5- Beykent üniversitesi

Beykent üniversitesi ayazağa yerleşkesine yine yurdumuzun bir ön sokağında bulunan nişangah otobüs durağından 341AT sefer nolu tek otobüsle okula ulaşılabilir.Bu otobüs hattı günün her saati yoğun olan maslak hattından gittiği için ulaşım gün içi trafiğine bağlı olarak 30 dakika ile 1 saat arasında sürmektedir.Beykent üniversitesinin özel servisi veya şahsi arabamızla okula ulaşım 10 dakika sürecektir.

6- Bilim Üniversitesi

Esentepe de bulunan Bilim üniversitesi binasına ulaşım için metrobüs önerilir.Metrobüsün okmeydanından son durağa ulaşması 6 dakika, son duraktan okula yürümesi ise yaklaşık 5-6 dakika sürecektir.Esentepeye ulaşmak için aynı zamanda mecidiyeköy otobüsleride kullanılabilir.

7- Kavram M.Y.O

Esentepe de bulunan Kavram M.Y.Okulu binasına ulaşım için metrobüs önerilir.Metrobüsün okmeydanından son durağa ulaşması 6 dakika, son duraktan okula yürümesi ise yaklaşık 6-7 dakika sürecektir.Esentepeye ulaşmak için aynı zamanda mecidiyeköy otobüsleride kullanılabilir

8- Marmara Üniversitesi

Marmara üniversitesi Nişantaşı yerleşkesine nişangah durağından geçen Taksim otobüsleri (4 hattın taksim otobüsü nişangahtan geçer)ile ulaşılabilir.Bu yolculuk yaklaşık olarak 20-25 dakika sürecektir.

9- Kadir Has Üniversitesi

Kadir Has üniversitesi Haliç yerleşkesine ulaşım tek otobüsle yaklaşık 20 dakika sürmektedir.Hazırlık bölümünün olduğu Bahçelievler yerleşkesine ise metrobüs ile yaklaşık 15 dakikada ulaşılabilmektedir.

10- Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakülteleri

Hem Cerrahpaşa hemde Çapa Tıp fakültelerine ulaşım için Eminönü veya Yenikapı otobüslerine binilir ve tramvay durağında inerek okula devam edilir.bu yolculuk yaklaşık olarak 30-45 dakika sürecektir.(araç değiştirme süreleri dahil)

11- Bilgi Üniversitesi

Bilgi üniversitesinin 3 yerleşkesinede yurdumuz çok yakın mesafede bulunmaktadır.Kuştepe yaklaşık 15 dakika, Dolapdere yaklaşık 10 dakika,Silahtarağa ise yaklaşık 10 dakika otobüs mesafesindedir.

12- İ.T.Ü

İ.T.Ü Maslak yerleşkesine 341 AT nolu otobüsle tek vesait olarak ulaşılabilinir.bu yolculuk yaklaşık olarak 30 ile 45 dakika arası sürecektir.Diğer bir alternatif ulaşım ise metrobüsle Mecidiyeköye gidip oradan metro ile Maslağa devam etmek olacaktır.Bu yolculukta 25-30 dakika arası sürecektir.(Araç değiştirmeler göz önüne alınarak) İ.T.Ü Maçka yerleşkesine ise nişangahtan geçen Taksim otobüslerine binerek gidilebilir.Yaklaşık 20-25 dakika sürecektir.

2021 – 2022 AKŞAM YEMEĞİ VE KAHVALTI DAHİL KONAKLAMA FİYAT LİSTESİ

1 Kişilik 6 No’lu 1 Kişilik 6. kat 2 Kişilik 3 Kişilik 4 Kişilik

36.000 TL 29.000 TL 26.000 TL 23.000 TL 20.000 TL

Odalar, koşullar ve fiyatlar ile ilgili açıklamalar;

1. Tüm odalarda banyo ve tuvalet oda içerisinde bulunmaktadır. * 6. Kat hariç.

2. Yurtta kapanış tarihi 15 Haziran 2022′ dir.

3. Sözleşmemiz M.E.B’ nın açıkladığı öğrenim dönemini (9 ay) kapsamaktadır.

Ödeme kolaylığı sağlamak adına 10 taksitle tahsil edilmektedir. Yurttan çıkış yapılması durumunda toplam ücret 9 aya bölünerek çıkış tazminatı belirlenecektir.

4. Konaklama öncesi 750,00 TL depozito alınır. Sene sonunda hasarsızlık tespiti ve depozito makbuzunun teslim edilmesi ile banka hesabına geri ödenir.

5. Fiyatlara kahvaltı ve akşam yemeği dâhildir. Öğlen yemek servisi yoktur. Akşam yemeği 4 çeşit tabldot olarak servis edilmektedir.

6. Yıllık oda konaklama ücreti 1 peşin+ 9 taksit ( Toplam 10 taksit) olarak ödenir. Taksitler aylık düzenli olarak nakit, banka havalesi veya kredi kartı ile ödenebilir.

7. Peşin ödemelerde % 5 indirim uygulanır.

8. Kayıt yenileyen eski öğrencilere %10 indirim uygulanır.

9. Yabancı uyruklu öğrenciler yıllık ücreti %50 peşin, kalan bakiyeyi Aralıktan itibaren 5 taksit halinde ödemeyi kabul etmeleri halinde kayıt edilecektir.

10. Aylık konaklama taleplerinde yukarıda ki ücretlerin üzerine % 50 fiyat farkı eklenir.

ULAŞIM VE İLETİŞİM

İstanbul Özel Şenyuva Y.Ö Erkek Öğrenci Yurdu, İstanbul’un ulaşım açısından en merkezi noktalarından biri olan Şişli Okmeydanı kavşağındadır. Yurdumuza Eminönü’nden 15dk, Taksim’den 10dk, Mecidiyeköy’den 10dk, Beşiktaş’dan 20-30dk, Bakırköy’den 20-30dk’da ulaşmanız mümkündür. Merkezlere ulaşım için metrobüs, E-5 karayolu ve SGK Okmeydanı Hastanesi, Perpa güzergahları kullanılmaktadır.

Metrobüs ile Ulaşım:

Yurda ulaşabilmek için en yaygın kullanılan yöntem İstanbul da son 3 yılda çok fazla kullanılmaya başlanan metrobüsü kullanmaktır. Metrobüs ulaşım açısından çok hızlı olmasının avantajı nın yanında otoyol’un ortasında kurulu olması kişilerin metrobüse ulaşımı konusunda sıkıntı yaratmaktadır.

İstanbul’ un herhangi bir metrobüs durağından metrobüse bindiğinizde Okmeydanı durağında inerek yurdumuza ulaşabilirsiniz.(Uyarı:Metrobüs hattında iki adet Okmeydanı durağı mevcuttur, biri Okmeydanı ssk biri sadece Okmeydanı olarak geçer. Yurdumuza ulaşım için sadece Okmeydanı yazan durakta inmeniz gerekmektedir.) Yurt ile Metrobüs Okmeydanı durağı yürüyerek 7-8 dakika sürmektedir.

Otobüs ile Ulaşım:

Yurt konum itibari E-5 Karayoluna paralel ve bu otoyola bir çok bölgeden gelen yan bağlantı yollarının ana güzergahında ve mevki olarak ana merkezlerin tam orta buluşma noktasında bulunduğu için Avrupa yakasındaki çoğu semte ulaşımında hiç problem bulunmamaktadır. Sitelerimizden gün içi trafiğinde Beşiktaş ortalama 30 dakika, Mecidiyeköy 10 dakika, Şişli 20 dakika, Bakırköy 30 dakika, Eminönü 15 dakika sürmektedir.

Yurt Beşiktaş’dan direkt ulaşım: 28 Otogar-Beşiktaş ve Fatih-Beşiktaş otobüsleri ile tek otobüsle ulaşım mümkündür. Tek otobüsle ulaşımdan ziyade öğrenci arkadaşlarımız İETT den alacakları aylık öğrenci AKBİL’i ile Mecidiyeköy üzerinden rahatlıkla zaman kaybetmeden yurdumuza ulaşabilirler.

Yurt Mecidiyeköy’den ulaşım için Mecidiyeköy’den kalkan S.S.K Okmeydanı hastanesinden geçen her otobüse binebilirsiniz. Bu güzergahta ortalama 19 adet otobüs hattı mevcuttur; siteye 100mt uzaklıktaki nişangah durağında inmeniz gerekir. Bu yolculuğunuz trafiğin az olduğu saatlerde 10dakika yoğun olduğu iş çıkışı saatlerinde ise ortalama 30 dakika sürmektedir.

İLETİŞİM

Adres: Mahmut Şevket Paşa Mah. Gürsel Sok. No:10/A Okmeydanı-İSTANBUL

Tel: (0212) 237 74 75 - 253 51 17

Tel: (0555) 861 86 75