İSTANBUL - ARNAVUTKÖY

Hacımaşlı Köyü İlkokulu

Adres:Hacımaşlı Cad. Sarıdede Sok. No4 Arnavutköy İSTANBUL

Telefon:0212 683 10 99

Faks:0212 683 10 99

Web: http://hacimaslikoyuilkokulu.meb.k12.tr

VİZYON

Öğretim kadar eğitimin de önemli olduğu ilkesinden ayrılmayan, Atatürkçü, çağdaş, bilimsel düşünebilen, kendi ayakları üzerinde durabilen, gerektiğinde sorumluluk almaktan kaçınmayan, dünyayla bütünleşmiş ve bir o kadar da değerlerine bağlı kalabilen bir dünya insanı yetiştirmektir.

MİSYON

İlköğretim Programında tespit edilmiş amaçlar doğrultusunda öğrencilerimize; A)Kişisel açıdan: 1-İlgi, istidat ve kabiliyetleri yönünde yetiştirerek, gelecek hayat ve üst öğrenime hazırlamak. 2-Türkçeyi doğru kullanma, tüm ders ve programlarda belirlenen hedefler doğrultusunda temel bilgi ve beceriler kazandırmak. 3-Tüm öğrencilerin öğrenmesini sağlamak, eğitimin bir ihtiyaç olduğuna inanan ve kendini geliştirme isteği duyan, doğru düşünebilen, bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak. B)Toplumsal açıdan: 1-Atatürk ilke ve inkılaplarına, T.C. Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak, hak ve sorumluluklarını bilen, milli, toplumsal değerlere sahip, ülkesini, milletini, bayrağını seven yurttaş olma bilinci kazandırmak. C)İnsan ilişkileri bakımından: 1-Başkaları ile iyi ilişkiler kurabilen, işbirliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, iyi, mutlu ve hoşgörü sahibi insanlar olarak yetiştirmektir.

KURUM BİLGİLERİ

Öğretmen:2

Öğrenci:25

Derslik:3

Öğretim Şekli

Okulumuz Tam Gün Esasına Göre Eğitim Öğretim Faaliyetlerini Yürütmektedir.

Ders Başlama ve Bitiş:09.00 ---14.30

Isınma Şekli:Kalorifer

Bağlantı:ADSL (1 Mbit)

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Okulumuz ilçe merkezine 5 il merkezine 30 km uzaklıktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Hacımaşlı mahallesi yaklaşık 600 yıllık tarihi geçmişe sahip bir Türk köyüdür. Her zaman suyu bol ve arazisi tarıma el verişlidir. Mahalle 160 hanesi bulunan köy 600 nüfusa ve 450 seçmene sahiptir.