ŞEREFİYE SARNICI

Yaklaşık 1.600 yıllık geçmişiyle İstanbul’un Tarihî Yarımada içerisinde bulunan en eski su yapılarından biri olan Şerefiye Sarnıcı’nın, mimari özelliklerinden yola çıkılarak 2. Theodosius (408 - 450) döneminde yapıldığı öngörülüyor.


Tarihte Büyük Saray’a su depolaması amacıyla yaptırılan; yaklaşık 24 metreye 40 metre bir alan üzerine inşa edilen ve tavan yüksekliği 11 metreyi bulan Şerefiye Sarnıcı’nın içinde 45 adet yelken tonoz ve 32 adet sütun bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ işletmesinde bulunan Şerefiye Sarnıcı ayrıca Türkiye’nin ilk 360° Projection Mapping sistemine sahip müzesi ve dünyada bu sistemin entegre edildiği en eski yapı. 1600 yıllık tarihî sarnıç, mekân algısının üç boyutlu tecrübe edebildiği ve bunu yaparken de hem Şerefiye Sarnıcı’nın hem de İstanbul’un su kültürünün izini sürebileceği bir deneyim sunuyor.

Ziyaret:

Müzemiz, her gün 09.00 – 19.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Mapping Show:

Dünyada 360 derece mapping sisteminin entegre edildiği en eski yapı olan Şerefiye Sarnıcı, ziyaretçilerine sıra dışı bir müzecilik anlayışı sunuyor. Sarnıcın mistik atmosferinde her gün yaşanan bu muhteşem görsel şölenin ilk seansı 09.00, son seansı ise 18.00 olarak her saat başında başlıyor ve gösterimler yaklaşık 10 dakika sürüyor.

Şerefiye Sarnıcı mapping gösterimleri TUCE Investment işbirliği ile gerçekleştiriliyor.


Kültür sanat şehri İstanbul’un dinamik ve çok sesli yüzü: İBB Kültür AŞ

İBB Kültür AŞ olarak İstanbullulara, yenilikçi ve teknolojik yaklaşımlar eşliğinde kültür sanatı erişilebilir kılmak için çalışıyoruz.

Kültür sanatın kalbinin attığı şehrimizde, her kesimden, her yaştan İstanbulluyu kendini bulabileceği ve keyif alabileceği etkinliklerle buluşturuyor; İstanbul’un çeşitli noktalarındaki kültürel mekânlarımızda farklı disiplinlerden sanatsal aktiviteleri bir araya getirip sektördeki paydaşlara destek veriyoruz. Aynı zamanda özgür sanat ruhunun gelişmesine odaklanıp uluslararası arenada ses getiren organizasyonları şehrimize taşıyarak kültür sanat hayatımıza yeni bir soluk, yeni bir dinamik kazandırıyor ve sanatla insanların hayatlarına dokunuyoruz.

*Kültür AŞ’ye bağlı Şerefiye Sarnıcı'nda eşsiz bir deneyimle buluşmak için biletinizi Passo'dan satın alabilirsiniz.

THE ŞEREFİYE CISTERN

-A Meeting Place for History, Art and Technology

Situated in the Historical Peninsula of Istanbul as one of the earliest examples of the water structures of the city with a history of 1600 years, the Şerefiye Cistern is believed to be built during the rule of Theodosius II (408-450) based on the architectural characteristics.

Built to store water for the Great Palace, the Şerefiye Cistern has 45 sail vaults and 32 columns on a 24m x 40m area with a ceiling up to 11 meters. 

Hava Kararınca Ceylan Ertem Ücretsiz Konseri Hava Kararınca Ceylan Ertem Ücretsiz Konseri

Operated by Istanbul Culture Co. of Istanbul Metropolitan Municipality, the Şerefiye Cistern is also the first Turkish museum and the oldest building of the world with the 360° Projection Mapping system. The 1600-years old cistern offers three-dimensional space perception and traces the water culture of both the Şerefiye Cistern and Istanbul.

Mapping Show:

As the oldest monument with the 360° mapping system, the Şerefiye Cistern presents an extraordinary museum approach to the visitors. Performed every day in the mystical atmosphere of the cistern, the spectacular show can be watched hourly between 09.00 and 18.00. The shows start hourly and run for around 10 minutes.

The mapping shows of the Şerefiye Cistern are offered in cooperation with TUCE Investment.

Visit:

The museum is open to visitors between 09.00 and 19.00 every day.

Contact:

Address: Binbirdirek Mh., Piyer Loti Cd. No: 2/1, 34122 Fatih,Istanbul

Tel: 0 (212) 568 60 80

Fax: 0 (212) 568 60 85

muzeist