Rahmi M. Koç Müzesi’nin gezici müze projesi “Müzebüs”, 2003 yılında Siirt’ten yola çıktı. Müzebüs, 16 yılda Türkiye’yi il il dolaşıp, 2 bin 299 okula gitti ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılında yolculuğunun Yalova durağında 500 bininci öğrenciye ulaştı. Çınarcık ilçesindeki Esenköy Adnan Kaptan İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen törende Müzebüs’ün başarısı kutlandı.

Sanayi, iletişim ve ulaşım tarihindeki gelişmeleri yansıtan Rahmi M. Koç Müzesi, çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine destek vermeye devam ediyor. Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gidemeyen öğrencilere ulaşmak için 2003 yılından beri Türkiye’yi karış karış geziyor.

16 yılda yarım milyon öğrenciyi müzeyle buluşturan Müzebüs’ün bu başarısı düzenlenen törenle kutlandı. Esenköy Adnan Kaptan İlk ve Ortaokulu’ndaki törene Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Hüseyin Çibir ve Ahmet Aydın, Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ, Rahmi M. Koç Müzesi Müdürü Ertuğrul Duru, Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Bölümü Danışmanı Emine Bayam, Eğitim Bölümü Müdürü Yeşim Özturan, Çınarcık Esenköy Adnan Kaptan İlk ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Sabih Erincik, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

KAYNAK:

https://kulturlimited.com/