MOİ Sahne’de Sanat Programı

İstanbul’un en renkli sahnesi MOİ Sahne Ocak ayında birbirinden renkli oyunlara, gösterilere ve konserlere ev sahipliği yapacak. 2018’in ilk haftası etkinlik takvimi şöyle:

5 Ocak Cuma, saat 20.30’da; Kardeş Türküler ve Mikail Aslan konseri

Kardeş Türküler, konuk sanatçı Mikail Aslan'ın katılımıyla, MOİ Sahne’de sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Anadolu’nun farklı kültür, inanç ve inanışlarını tanıtmanın yanı sıra, çok farklı kültürdeki insanları bir araya getiren Kardeş Türküler, kardeşlik ve kaynaşma ortamı oluştururken, ön yargı ortamının yıkılmasını sağlıyor. Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Arapça, Rumca, Süryanice ve daha birçok dildeki geleneksel türkülerden oluşacak bu keyifli konser, Anadolu ve çevresinde yaşayan farklı dil ve inançlara sahip halkların şarkılarını, kendi kültürel bağlamlarını dikkate alarak, orijinal dilleriyle yorumlayan Kardeş Türküler’in engin vizyonuyla hayat bulacak. Çok geniş bir coğrafyada kardeşlik, barış ve bir arada yaşama arzusunu söyledikleri türküler ile her zaman dile getiren Kardeş Türküler, 24 yıldır barış için söylediği şarkılarını Mikail Aslan ile birlikte sizler için seslendirecek.

6 Ocak Cumartesi, saat 13.00’da Çocuk Oyunu ‘Odada Dört Mevsim’

Danslı ve müzikli, eğlenceli mi eğlenceli çocuk oyunu ‘Odada Dört Mevsim’ MOİ Sahne’de çocuklarla buluşuyor.

"Bir odanın içine dört mevsimi sığdırabilir misiniz? Bu, bir yetişkin için çok kolay görünmese de bir çocuk için hiç de zor değil aslında. Odasında nasıl vakit geçireceğini bilmeden sıkılan bir çocuğun yardımına koşan bilge sinek Bay Cızbız’la tanışacak; Vivaldi’nin eşsiz müziğinden yararlanarak küçücük odanın içinde yarattığı dünyaya tanık olacaksınız. Danslarla ve görsel efektlerle zenginleşen oyunda çocuklar hem hayal güçlerinin sınırsızlığını, hem de müziğin nasıl bir anlatım gücüne sahip olduğunu keşfedecek. Bay Cızbız’ın ellerini birbirine sürtmesiyle yaşanan büyülü yolculuğa siz de katılmak ister misiniz?"

6 Ocak Cumartesi, saat 20.30’da Tiyatro Oyunu ‘Alevli Günler’

‘Alevli Günler’ komedi oyunu MOİ Sahne’de izleyiciyle buluşacak. Çocukluklarından beri ayrılmamış üç arkadaştan biri mahallenin kasabı, biri muhasebeci biri de Türk kültürü profesörü olmuştur. İçlerinden biri kanser olur ve öldükten sonra yakılmak ister. Hasta olan arkadaşlarının bu isteğini yerine getirmek ise oldukça zordur. Üç arkadaşın farklı düşünceleri sebebiyle, başvurdukları her mecrada başka bir komedi yaşanır. Irmak Bahçeci’nin yazdığı Yıldıray Şahinler’in yönettiği oyunda; Cem Davran, Bahtiyar Engin, Yıldıray Şahinler, Simge Defne ve Erkan Can rol alıyor.

7 Ocak Pazar, saat 13.00’da Çocuk Oyunu ‘İbi Baldiyar’da Yeni Serüven’

2015 yılından bu yana TRT Çocuk kanalında yayınlanan ve tüm bölümleri büyük beğeniyle izlenilen çizgi dizi “İBİ” tiyatro gösterisiyle çocuklarla buluşuyor. Kahramanlarımız İbi ile Tosi ; her yeni günün, yeni masallarla doğduğu Baldiyar masal evreninde keşif yolculuğuna çıkarlar. Bugüne kadar adını hiç duymadığımız canlıların yaşadığı Baldiyar’da, şakacı ağaçlar arasından geçerek, saklı kıta haritasının devamını bulmak istemektedirler. İbi ve Tosi karşılarına çıkan sorunları çözerken matematik bilgilerini ve problem çözme yeteneklerini kullanır, farklı bakış açıları geliştirerek eğlenceli ve pratik çözümler üretirler. Heyecan ve eğlence dolu serüvenlerinde onları takip eden iki arkadaşları daha vardır. Hoppa ve Pumba, tıpkı İbi ve Tosi gibi Baldiyar’ı keşif yolculuğuna çıkmışlardır. Bu iki kafadar, her seferinde oyunbazlıkları nedeniyle düştükleri zor durumdan kurtulmayı başarırlar.

7 Ocak Pazar, saat 19.00’da Tiyatro Oyunu ‘İnternette Tanışan Son Çift’

Aranızda hiç internette tanıştığı biriyle buluşmayan var mı? Peki ya şimdiki eşiyle facebook’tan tanışan? Evet, devir internette tanışma devri. Kimse artık sokakta çarpışıp tanışmıyor. Herkes kendi evinde, bilgisayar ekranının karşısında internetten market alışverişi yapıyor, tanışıyor ve hatta flört ediyor. Elmas ve Ozan gibi. İkisi birbirine tamamen zıt, normal şartlarda asla tanışamayacak çiftimizin yaşadıkları izleyenleri kahkahaya boğuyor. Yöneten ve Oynayan: Akasya Asıltürkmen, İlker Yiğen. Yazan: Dilek Sever-Tito. Yapımcı: Cengiz Şahin.

Etkinliklerin biletleri www.biletix.com’dan ve MOİ Sahne gişesinden temin edilebiliyor. Tüm etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgi www.moisahne.com adresinden alınabiliyor.

Ayrıntılı Bilgi

Mall of İstanbul, MOİ Sahne

Adres: Süleyman Demirel Bulvarı Mahmutbey

Başakşehir/İstanbul

İletişim: 0212 801 10 88/ 400 [email protected]

www.moisahne.com

Instagram: @moisahne