Tarih
Çarşamba, 07 Haziran 2023 20:00
 Kategori
1. Kategori - ₺750,00
2. Kategori - ₺650,00
3. Kategori - ₺450,00
Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺10,00
bilet
 Mekan
Fransız Sarayı

“Birinci sınıf bir performans!”

– The Guardian

LES VENTS FRANÇAIS

Emmanuel Pahud flüt

François Leleux obua

Paul Meyer klarnet

Gilbert Audin fagot

Radovan Vlatković korno

ÉRIC LE SAGE piyano

Jacques Ibert

Üç Kısa Parça

Ludwig van Beethoven

‘Là ci darem la mano' Varyasyonları WoO 28, Do Majör

Wolfgang Amadeus Mozart

Beşli K.452, Mi bemol Majör

Maurice Ravel

Couperin’in Mezarı

Camille Saint-Saëns

Tarentelle, op. 6, La minör

Francis Poulenc

Altılı op. 100, Do Majör

Süre: 110’ (ara dahil)

İstanbul’da Fransız rüzgârları esiyor! Fransa’nın yetiştirdiği, günümüzün en büyük piyanistlerinden Éric Le Sage ile ülkenin başarılı nefesli çalgılar beşlisi Les Vents Français, 51. İstanbul Müzik Festivali’nde buluşuyor. Fransız Sarayı’nın 183 yıllık tarihi atmosferinde gerçekleştirilecek konserde müzisyenler; Ibert, Ravel, Saint-Saëns ve Poulenc gibi Fransız bestecilerin yanı sıra Mozart ve Beethoven’dan da eserler seslendirecek. Müzikseverler, ödüllü piyanist ve yıldız beşlinin buluşmasından doğan ustalığa hayran kalacak.

Yıldız Tilbe Stadyum Konseri Yıldız Tilbe Stadyum Konseri

Éric Le Sage, zarif ve şiirsel tarzıyla kendi kuşağında Fransız piyano ekolünün en önemli temsilcisi olarak tanınıyor. 1985’te Porto ve 1989’da Zwickau’daki Robert Schumann yarışması gibi büyük uluslararası yarışmaların galibi olarak genç yaşında dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Le Sage, aynı yıl Leeds International yarışmasında, şef Simon Rattle’ın yönetimi altında hafızalara kazınan bir performans sergileyerek birincilik elde etti. 2010’da Robert Schumann’ın 200. doğum yılı için bestecinin tüm piyano eserlerini kaydetti. Dünyanın dört bir yanından eleştirmenlerin övgülerini alarak Schumann’ın piyano eserleri için artık bir standart olarak kabul gören bu kayıtlar sayesinde Jahrespreis der deutschen Schallplattenkritik ödülüne layık görüldü. Le Sage’ın diğer albüm kayıtları yıllar boyunca büyük beğeni toplayarak Diapason d’Or de l’Année, Choc de l’Année Classica, Choc du Monde de la Musique, Grand Prix du Disque ve Victoire de la Musique gibi Fransa’nın prestijli ödüllerini kazandı. Gerçek bir oda müziği âşığı olan piyanist, ülkenin başarılı nefesli çalgılar beşlisi Les Vents Français ile yıllardır düzenli olarak çalışmalarda bulunuyor.

“Fransız Rüzgârları” olarak tanınan topluluk, yalnızca Fransa’da kurulduklarından değil, aynı zamanda Ravel, Poulenc, Milhaud, Roussel ve Caplet gibi müzik tarihine adını yazdırmış Fransız bestecilere repertuvarında geniş bir yer verdiği için de bu isimle anılıyor. Her bir üyesi kendi çalgısının ustalık döneminde bulunuyor. Avrupa ve Japonya’dakiler başta olmak üzere Köln Filarmoni, Liszt Akademi Budapeşte, Festival de la Grange de Meslay gibi büyük konser salonları ve festivallerin aranan isimlerinden beşlinin Warner Classics etiketiyle çıkardığı birbirinden başarılı yedi albümü bulunuyor.

Éric Le Sage ve Les Vents Français’in 51. İstanbul Müzik Festivali’ndeki bu birlikteliğinde dinleyicileri asla kaçırılmaması gereken şiirsel bir konser bekliyor.

Kapıda isim kontrolü yapılacaktır. İzleyicilerimizin yanlarında kimlik getirmeleri gerekmektedir. Mekâna giriş Tomtom Kaptan Sokak’tan olacaktır. Yerler kategori içinde numarasızdır.

Philippe Hersant: “Osterlied”

https://www.youtube.com/watch?v=StYFhTY9NI4

#piyano #üflemelibeşli