Kültür sanat etkinliklerini her kesim ve yaş grubu İstanbullular için erişilebilir kılmak amacıyla dolu dolu bir kültür sanat sezonu geçirdik.

2023 yılına merhaba derken geride bıraktığımız seneden kısa bir kesit;

İstanbul Kavuştayı ile şehrin meydanları müzikle buluştu

Şehrin meydanlarını müziğin ritmiyle dolduran İstanbul Kavuştayı ile farklı müzik türlerinden sevilen isimleri İstanbullularla buluşturduk. Esenler, Silivri, Kartal, Küçükçekmece, Bağcılar, Çekmeköy, Üsküdar, Ümraniye, Sultanbeyli, Zeytinburnu, Sultangazi, Beykoz, Pendik, Arnavutköy, Çatalca, Esenyurt, Tuzla ve Avcılar’da gerçekleşen konserlere toplam 146.500 İstanbulluyla bir araya geldik.

Müze Gazhane’nin etkinlik serileri okullarda!
Müze Gazhane’nin özellikle gençler tarafından ilgiyle takip edilen konser serileri Hava Kararınca ve Endüstrimantal ile stand up serisi Gülmek Yakışır, üniversite kampüslerine ve liselere taşındı. 24 farklı üniversitede ve 5 farklı lisede gerçekleşen Hava Kararınca Kampüs, Gülmek Yakışır Kampüs ve Lisede Endüstrimantal etkinliklerinde 30.200 öğrenciyle buluştuk.

Bayram coşkusunu İstanbullularla yaşadık

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu şehrin çeşitli noktalarında İstanbullularla yaşadık. Sevilen isimlerin konserlerinden çocuk etkinliklerine kadar bir dizi etkinlikte 987.231 İstanbulluyla buluştuk.

Yeni etkinlik mekânı Festival Park Kadıköy’ü açtık

Şehrin dinamizmini ve heyecanını yansıtan; multidisipliner bir açık hava etkinlik mekânı Festival Park Kadıköy’ü İstanbullularla buluşturduk. #kutlamayadeğer mottosuyla 57 etkinliğe ev sahipliği yapan Festival Park Kadıköy’de 140.000 müzikseverle buluştuk.

Harbiye’de unutulmayacak performanslar izledik

İstanbulûn en prestijli konser mekânlarından Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda, 34 Calling konser serisi kapsamında dünyaca ünlü isimleri İstanbullularla buluşturduk. Hooverphonic with Orchestra, Mark Eliyahu, Gipsy Kings by André Reyes ve Godspeed You! Black Emperor konserlerine ev sahipliği yaptık.

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu aynı zamanda sezon boyunca gerçekleşen 167 etkinlikte 700.000 katılımcıyı ağırladı.

Yenikapı ve Maltepe’de çoskulu etkinliklerde buluştuk

Festival Park Yenikapı ve Maltepe Etkinlik Alanı’nda yıl boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştirdik. 2022 yılı içinde Maltepe ve Yenikapı’da 1.653.000 İstanbulluyla coşkulu etkinliklerde bir araya geldik.

Tarihin teknolojiyle buluştuğu müze: Şerefiye Sarnıcı

Tutkum Boğuşmak Show 17 Mart Dada Salon Kabarett Tutkum Boğuşmak Show 17 Mart Dada Salon Kabarett

Dünyanın 360 derece projection mapping sistemininin entegre edildiği en eski yapı olan Şerefiye Sarnıcı, yıl boyunca ziyaretçilerine sıra dışı bir müze deneyimi yaşattı. Ev sahibi yaptığı çeşitli etkinliklerle de sanatseverlerde unutulmayacak anılar bırakan Şerefiye Sarnıcı’nda 2022 yılında gerçekleşen 23 etkinlikte 2.515 sanatseveri ağırladık.

Yerebatan Sarnıcı yeniden ziyaretçileriyle buluşmaya başladı

Dünyanın önemli kültür miraslarından biri olarak kabul edilen Yerebatan Sarnıcı, titizlikle yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından Temmuz 2022’de ziyarete açıldı. Çağdaş müzecilik anlayışı doğrultusunda, Yerebatan Sarnıcı’nda gerçekleşen 36 etkinlikte 5.697 sanatseverle büyülü bir deneyimi paylaştık.

İstanbul’un Fethi’ni günümüze taşıyan teknoloji Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde!

Dünyanın ilk tam panoramik müzesi olan Panorama 1453 Tarih Müzesi, İBB Kültür AŞ ve TUCE Investment iş birliği ile gerçekleşen “Sultan Mehmed’in Rüyası” isimli projection mapping gösterimi ile deneyimlenebilen ve sürükleyici bir müze kimliği kazandı. Fatih Sultan Mehmed’in şehzadelikten başlayan ve Konstantinopolis’i fethetme tutkusunun adım adım nasıl gerçeğe döndüğüne odaklanan görsel şölen ziyaretçilerle buluşmaya başladı.

Minitürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde binlerce çocuğu ağırladık

İstanbul’daki gezi rotalarının başında gelen Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde her hafta sokak oyunlarından atölyelere kadar bir dizi ücretsiz etkinliği çocuklarla buluşturduk. 2022 boyunca gerçekleşen 500 etkinlikte 30.170 çocukla bir araya geldik.

Müze Gazhane

130 yıllık endüstriyel hafızasını kültür – sanat odaklı bir “yaşam alanı” konseptiyle birleştiren ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’a kazandırılan Müze Gazhane’de 2022 yılı boyunca düzenlediğimiz 1.438 etkinlikte 597.550 İstanbulluyla buluştuk. Topkapı Amfi’deki etkinliklerde İstanbullularla buluştuk
Topkapı Kültür Parkı’nda yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz 34 ücretsiz etkinlikte 52.450 İstanbulluyu ağırladık.

Taksim metosunun kültür durağı: Taksim Sanat

Şehrin merkezinde konumlanan kamusal bir kültür sanat durağı olarak faaliyet veren Taksim Sanat; Farazi, Cryptomarbles, Genç Buluşmalar, Boşlukta Mevcut, Bir Zamanlar İstanbul, Bir Işık Hüzmesi Üzerine sergileriyle 70.000 sanatseveri ağırladı.

İstanbul Kitapçısı

Kitapseverlerin vazgeçilmez mekânları arasında yer alan İstanbul Kitapçısı, her geçen gün şube sayısını artırarak daha fazla İstanbulluyla buluşmaya devam ediyor. 2022 yılı içinde 2 yeni şubeyi daha kitapseverlerle buluşturan İstanbul Kitapçısı, yıl boyunca ev sahipliği yaptığı müzik dinletileri, söyleşiler, imza günlerinde 3.660 İstanbulluyu ağırladı.

Koltuk Senin!

Kültür sanat sektörü işbirliğiyle hayata geçirilen “Koltuk Senin” uygulamasıyla Borusan Müzik Evi, Süreyya Operası, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, Turkcell Vadi, Festival Park Yenikapı, Maximum Uniq Box ve Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu gibi 12 farklı mekânda 11.929 genci ücretsiz etkinliklerle buluşturduk. 24 yaş ve altı İstanbullulara kültür sanat etkinliklerinden ücretsiz faydalanma fırsatı sunan “Koltuk Senin” ocak ayında da devam edecek!

Radar İstanbul

stanbulların şehirde şehirdeki kültür sanat etkinliklerini keşfedebileceği, harita özelliği ile en yakınındaki etkinlikleri görebileceği mobil uygulama Radar İstanbul’u hayat geçirdik. Uygulamayı şimdiye kadar 200.000‘den fazla kullanıcı indirdi ve 95.063 kişi uygulama üzerinden ücretsiz biletlerini aldı. Radar İstanbul App Store ve Google Play’de!