Hikâyeleri filmleştirilen kitaplar %20 indirimle İstanbul Kitapçısı’nda!

Selçuk Yöntem'in başrolünü oynadığı AMADEUS sahnede! Selçuk Yöntem'in başrolünü oynadığı AMADEUS sahnede!

İstanbul Kitapçısı, “Kitabı Filminden Daha İyiydi” başlıklı yeni kampanyası ile filmleştirilmiş kitapları Kadıköy, Karaköy, Eminönü, Müze Gazhane ve Mecidiyeköy şubelerinde %20 indirimle satışa sunuyor. Filmini izleyip kitabını merak ettiğiniz hikâyeler ya da kütüphanenizde yer vermek istediğiniz eserler şubelerde sizi bekliyor!

Kitabı mı yoksa filmi mi daha iyiydi?
Hikâyesi beyaz perdeye aktarılan bir film izlediğimizde, mutlaka aklımızda şu soru dolaşır: kitabı mı daha iyiydi yoksa filmi mi? Bu sorunun cevabı ise kişisel tercihlere ve zevklere göre değişebilir. Kimileri filmi daha etkileyici ve sürükleyici bulurken kimileri de filmin kitabı yansıtmadığını düşünür.

Harry Potter’dan Muhteşem Gatsby’e… Dönüp dönüp okunan; listelerde en üst sıralarda yer alan 6 popüler eseri sizler için derledik.

Harry Potter ve Sırlar Odası
Yazar: J.K. Rowling

“Bir komplo var, Harry Potter. Bu yıl Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nda dehşet verici şeyler yapmak için bir komplo.”

Dursley`ler o yaz öylesine çekilmez olmuşlardır ki, Harry bir an önce okulu Hogwarts`a geri dönmek için can atmaktadır. Eşyalarını toplarken ortaya çıkan ev cini Dobby ise onu uyarır: Hogwarts`a dönerse, bir felaket olacaktır. Olur da: Sırlar Odası`nın açılmasıyla ortaya çıkan karanlık bir güç, Hogwarts`takileri taşa çevirmeye başlar. Harry, hayatını tehlikeye atarak, Oda`nın elli yıllık ölümcül gizemini çözmeye çalışır. Ve gerçekten de başına gelmedik felaket kalmaz.

Anna Karenina
Yazar: Lev Nikolayeviç Tolstoy

Savaş ve Barış, Diriliş ve Kreutzer Sonat’ın büyük yazarı, sadece toplumsal olayları değil, bireyin duygularını da olağanüstü tasvir yeteneğiyle aktarmıştır. Yazar, en ünlü eserlerinden biri olan Anna Karenina’da evlilik, aşk ve ölüm konularını derin bir gözlem gücüyle ele almış, muhteşem edebi dehasıyla işlemiştir. 1875-1877 yılları arasında Ruskiy Vestnik dergisinde tefrika edilen romanın ilk baskısı 1878’de yapılmıştır. Pek çok yazar ve eleştirmen Anna Karenina’yı gelmiş geçmiş en büyük roman saymaktadır. Tolstoy’un bu büyük eseri birçok kez sinemaya da uyarlanmıştır.

Muhteşem Gatsby
Yazar: Francis Scott Key Fitzgerald

Muhteşem Gatsby yalnızca Fitzgerald’ın en parlak yapıtı değil, aynı zamanda 20. yüzyıl Amerikan edebiyatının en iyi romanlarından biridir. Kahramanı Jay Gatsby’nin Long Island’da bir malikânede sürdürdüğü debdebeli yaşam tarzı, “Caz Çağı” olarak bilinen 1920’li yılları bütün coşkusu, aşırılıkları, şiddeti ve çöküşüyle yansıtır.

Eğitimsiz bir aileden gelen yoksul Gatsby, kendini baştan yaratır. Servet ve güç kazanarak yeni umutlar ve başlangıçlar vaat eden bir hayatın eşiğine gelen bu gizemli milyonerin tek dürtüsü saplantı haline getirdiği ilk aşkı Daisy’ye kavuşmaktır.

Trendeki Kız
Yazar: Paula Hawkins

Sadece Amerika’da ilk 6 haftada 230.000 adet satıldı.

New York Times Çok Satanlar listesine, çıktığı hafta 1.sıradan giriş yaptı ve hâlâ 1.sırada.

Amazon ve Goodreads’de Ocak 2015’in En İyi Kitabı seçildi.

Washington Post, iBooks Çok Satanlar listelerinde 1. sırada.

Rachel her gün aynı trene binip aynı çifti izliyordu. Çiftin başına gelenleri bütün ülke duyduktan sonra, hayatlarına dâhil olmaya karar verdi.

“Büyüleyici, sürükleyici, üst seviye bir gerilim. Mutlaka okuyun!” –S.J. Watson

“Hem karakter yaratımı hem olay örgüsü muhteşem, harika bir kitap! Yeni neslin Alfred Hitchcock’u.” –Terry Hayes

“Zeki, gerilim dolu ve baştan aşağıya sürükleyici bir roman.” –Lisa Gardner

“Aklınızı başınızdan alacak, zekice yazılmış bu psikolojik-gerilim romanı hem muhteşem hem de tren enkazı kadar korkunç!” –Publishers Weekly.

“Nefesleri kesen bir ilk roman. En dikkatli okurlar bile, Hawkins olayları teker teker açığa çıkarıp, aşkın ve takıntının şiddetle olan kaçınılmaz bağını ortaya koyarken şaşırmaktan kendilerini alamayacaklar.” –Kirkus

“Trendeki Kız, her şeyi anladığınızı düşündüğünüz an sizi farklı bir sürprizle karşılıyor.” –Entertainment Weekly

Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi
Yazar: Francis Scott Key Fitzgerald

Yaşlı bir adam olarak dünyaya gelip zamanla gençleşme fikri F. Scott Fitzgerald’ı büyülüyordu. Yazarın iki yıl boyunca zihninde evirip çevirdikten sonra 1922 yılında yazdığı Benjamin Button’ın Tuhaf Hikâyesi’ni Mark Twain’in şu sözü esinlemişti: “Hayatın en iyi kısmının başta, en kötü kısmının da sonda olması ne yazık.” Fitzgerald bu en bilinen hikâyesinde 1860 yılında yaşlı bir adam olarak doğup giderek gençleşen Benjamin Button’ın hayatını anlatır.

Benjamin Button yalnızca yaşlı bir adamın bedeniyle dünyaya gelmemiştir. 70’li yaşlarındaki bir adamın zihnine ve zevklerine de sahiptir. Gençleştikçe dirilen bedeniyle birlikte daha aktif bir hayata ve ilgi alanlarına kavuşur. Yazar yaşın insanın kimliği üzerindeki etkisine dikkat çeker.

Yaşlanma üzerine yazılmış bu nükteli, fantastik hiciv, Hollywood’un da dikkatinden kaçmamış, 2008’de vizyona giren film uyarlaması büyük ilgi görmüştü.

İstanbul Kırmızısı
Yazar: Ferzan Özpetek

Ferzan Özpetek, doğup büyüdüğü şehir olan İstanbul`u yıllardır uzaktan gözlemliyor. Bu sevginin ve hüznün romanı olan İstanbul Kırmızısı, sanatçının sinema eğitimi için İtalya`ya gidişine kadarki İstanbul yaşantısından izler taşıyor. Mesafelerle ölçülebilen uzaklığın kişiyi bir şehre ait olmaktan alıkoyamayacağını, önemli olanın şehirde yaşamak değil, şehri yaşatmak olduğunu gösteriyor.

Filmleriyle tüm dünyada adından söz ettiren Ferzan Özpetek, romancılıkta da bir o kadar iddialı.

Kaynak: istanbulkitapcisi.com