Tarih
Cumartesi, 27 Mayıs 2023 10:00
 Kategori
Kombine - Öğrenci - ₺55,00
Kombine - Tam - ₺110,00
Kombine - Yabancı Misafirler / Foreign Visitors - ₺297,00
 Mekan
Miniaturk | İstanbul

BİLET

İSTANBUL TARİHİ YARIMADA MODEL SERGİSİ

Dünyada sayılı, Türkiye’de ise bu ölçekte ilk hareketli model sergisi olan “İstanbul Tarihi Yarımada Model Sergisi” İstanbul’da Sütlüce’de Miniatürk içerisinde yer alan kapalı alanda sergilenmektedir. Sergi 3 bölümden oluşmaktadır:

1-İstanbul tarihi yarımada hareketli model sergisi: Bir zamanlar Roma İmparatorluğu ve sonrasında Osmanlı İmparatorluğu’nun merkezi olan İstanbul’un 400.000 m2’lik en tarihi bölgesi, Modelport’un 1/87 ölçekte üretilen hareketli modelleriyle yeniden canlandırıldı. Tarihi kaynaklara dayanılarak, 5 yılda tamamlanan bu devasa serginin her 30 cm2’sinde bir başka öykü hareketli olarak izlenebiliyor. Sergi, 16. ve 19. yüzyıllar arasındaki 400 yıllık bir dönemde Topkapı Sarayı’ndan Sultanahmet Camii’ne kadar olan bölgede yaşanan hayatı canlandırıyor.

Yerebatan Sarnıcı Ücretsiz Ramazan etkinlikleri Yerebatan Sarnıcı Ücretsiz Ramazan etkinlikleri

Ziyaretçiler, serginin çevresinde yer alan bilgi panolarındaki kare kodları cep telefonlarından okutarak Türkçe dışında 7 dilde bilgi alabilmektedir.

2-Video mapping: Sergi girişinde, 1000’e yakın Osmanlı ve Bizans dönemine ait İstanbul görselinin kullanıldığı ve 4 dakika süren, müzik eşliğindeki video mapping uygulaması yer alıyor.

3-Sahne arkası: Modellerin yapım sürecinin gösterildiği bu alanda projenin geliştirilmesinden modellerin ortaya çıkana kadar geçen tüm aşamalar detaylarıyla anlatılıyor.

Ziyaret gün ve saatleri: Haftanın 7 günü, 10.00-19.00