Şerefiye Sarnıcı Ücretsiz Ramazan Etkinlikleri Şerefiye Sarnıcı Ücretsiz Ramazan Etkinlikleri

İstanbul’un bilim, kültür ve sanat hayatına yeni bir soluk getirecek olan Şişli Habitat Yeni Nesil Yaşam Merkezi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından hizmete açıldı. İçerisinde kütüphane, sergi salonu, tiyatro, sahne ve ortak çalışma alanı bulunan çok fonksiyonlu merkezde İstanbul Kitapçısı da yerini aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “300 Günde 300 Proje” maratonu kapsamında içerisinde kütüphane, sergi salonu, İstanbul Kitapçısı, tiyatro, sahne ve ortak çalışma alanı bulunan çok fonksiyonlu “Şişli Habitat Yeni Nesil Yaşam Merkezi”ni tamamladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış konuşmasında “İçi dopdolu, içi yaşadıkça büyüyecek, coşacak bir merkezi açıyoruz. Eminim ki buraya gelen herkes, umutla evine veya işine yola devam edecek.” dedi. Yeni nesil bir yaşam merkezine dönüştürülen mekânda; 500 kişilik kapasiteye ve 25 bin kitaplık arşive sahip Habitat Kütüphanesi, 500 metrekarelik sergi salonu, 200 kişi kapasiteli iki sahne, 10000 metrekarelik alana sahip İstanbul Planlama Ajansı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Çekirdek Girişimcilik Merkezi yer alıyor.


İstanbul Kitapçısı’nın 12. şubesi açıldı!
Şehrin en ulaşılabilir noktalarında, İstanbul’un en güzel manzaralarını izleyebileceğiniz en özel yerlerde hizmet veren İstanbul Kitapçısı, Şişli Habitat Yeni Nesil Yaşam Merkezi’nde yerini aldı. Daha fazla okura ulaşabilmek adına, zaman içinde kitap-kafe ve kitap-dergi konseptli şube sayılarını artıran İstanbul Kitapçısı, İBB’nin hizmete sunduğu yeni yaşam alanında 12. şubesini kitapseverlerle buluşturdu.

Şişli Habitat Yeni Nesil Yaşam Merkezi’nin açlış konuşmasında İstanbul Kitapçısı’na değinen Ekrem İmamoğlu, “İstanbul Kitapçısı çok özel bir yer. ‘İstanbullular kitap okur mu, okumaz mı? satar mı, satmaz mı?’ öyle bir endişemiz, ölçümüz yok. Ama gördük ki, Bağcılar’ın meydanına güzel bir kitapçı açarsanız, İstanbul Kitapçıları arasında Bağcılar Meydanı’ndaki kitapçınız ilk 3’e giriyor. Siz, bu memleketin güzel insanlarına, hangi yöresinde, hangi şehrinde, hangi köyünde, hangi mahallesinde, ne verirseniz verin, iyi şeyleri alma gayretinde olan güzel kalpli insanları var. Bu cennet vatanın güzel evlatları var. Yeter ki, onlara iyi hizmet verin. Onun için ben, her açılan İstanbul Kitapçısı’na ayrı bir güzellikle bakıyorum.” dedi.

Link