Setenil de las Bodegas, İspanya'nın 17 özerk bölgesinden ülkenin güneybatı köşesinde en fazla nüfusa sahip Endülüs otonom bölgesinin 8 ilinden biri olan Cádiz İli'ne bağlı Sierra de Cádiz İlçesi'nin 19 belediyesinden biridir. 2002 yılında yapılan nüfus sayımlarına göre Setenil de las Bodegas belediyesinin nüfusu 3.043 kişidir.

Bu kasaba Ronda'nın kuzey batısındaki rio Trejo'nun yukarısındaki uçurumlarda bir mağara ağından büyüdüğü için kör edici derecede beyaz evleri kayalardan çıkıyor gibi görünüyor ve bazılarının çatılarında kaya çatılar ve hatta zeytinlikler var.

Burada 12. yüzyılda Arap Almohad döneminden beri bir insan yerleşimi olmuştur. Yerleşimin 25.000 yıldan daha uzun bir süre önce izlendiği Ronda'nın batısındaki Cueva de la Pileta'dakiler gibi yakındaki mağaralarda yaşayan diğer toplumların bıraktığı kanıtlar göz önüne alındığında, Setenil'in çok daha önce işgal edilmiş olması mümkündür.

Modern Setenil, 1484'te, Hristiyan ordularının Granada'nın önderliğindeki Nasrid yöneticilerini kovmasıyla birlikte Hıristiyan Keşif'in oldukça geç saatlerinde başlar. Kasaba isminin Roma Latin cümlesinden "septem nihil", "yedi kez hayır", muhtemelen daha önceki istila ve çarpışmalarla bağlantılı bir cümleden alındığına inanılmaktadır. Tam moniker Setenil de las Bodegas, yeni, Hıristiyan yöneticilerin zeytin, badem ve üzüm bağlarının tarımsal bir temelini geliştirdiği 15. Yüzyıldan kalmadır.

Aradan geçen yüzyıllar boyunca Bir zamanlar gelişen şarap imalathaneleri ile ünlüdür. Setenil, et ürünleri, özellikle de chorizo, sosis ve cerdo, domuz eti için çevredeki tepelerde yetiştirilen domuzlardan ün kazandı. Etin yanı sıra ince pasteller, hamur işleri üretme üne sahiptir ve barları ve restoranları bölgenin en iyileri arasındadır. Dışarıdaki çiftlikleri ayrıca Ronda ve diğer yerel kasabalara meyve ve sebzelerinin çoğunu sağlar.

Setenil'deki barlar ve restoranlar, özellikle motosiklet de dahil olmak üzere hareketli bir atmosfer olduğunda hafta sonu öğle saatlerinde çok popülerdir. Terada çok sayıda kafenin servis edildiği Plaza de Andalucía'nın hemen dışındaki küçük bir sokakta Bar Restaurante El Mirador'u deneyin.

Yıkık Mağribi kalesinin yanı sıra - teoride, dikkatli olursanız, yöresel kuleye tırmanabilirsiniz - ayrıca Encarnacion'un yakın kilisesi ve bu kompakt, uçurumun çok katmanlı dik, dar sokakları var kapalı kasaba (sürücüler dikkat). Turizm merkezi ayrıca güzel desenli Mağribi ahşap tavanlı bir ortaçağ binasında yer almaktadır.

Kaynak:

http://www.andalucia.com/province/cadiz/setenil/home.htm

https://biacaip.com/bir-kayanin-altinda-yasamak-setenil-de-las-bodegas/