HAFTA SONUNUN EN İYİ ÜCRETSİZ ETKİNLİKLERİ

Bu hafta sonu İstanbul; partiler, söyleşiler, sergiler ve gösterimlerle dopdolu. Hafta sonunun en çok dikkat çeken etkinliğiyse 3 Aralık tarihine kadar devam edecek Haydarpaşa Sahaf Festivali. Cuma’dan Pazar’a hafta sonunun en iyi ücretsiz etkinlikler burada...

Hip-Hop Jam: Estambul Sonic Crew @ arkaoda

Arkaoda bu hafta sonu, İstanbul hip hop sahnesinden pek çok ismi ‘Estambul Sonic Crew’ adı altında bir araya getiriyor. Sadece plakların çalınacağı akşamda Dr. Müştak (Mustak Akgun), Real Selim Shady (Da Frogg), Grandmaster Cüz (Cünort) Gur-K.O (Gurko), A-Steelo (Anil Kirkyildiz) ve Big Poppa (Volkan Judocu) sırayla kabine geçecek. 21:00’de başlayacak partinin, gecenin ilerleyen saatlerinde dek sürmesi bekleniyor.

Haydarpaşa Sahaf Festivali @ Haydarpaşa Tren Garı

Eğer eski kitap kokusuna bayılıyorsanız, Haydarpaşa Tren Garı’nın tarihi peronları Cumartesi gününden itibaren 3 Aralık tarihine kadar mis gibi kokacak. Kadıköy, Üsküdar ve Beyoğlu’ndan 40 sahafın katılacağı festivalde, çok merak ettiğiniz bir kitabın birinci baskısına veya imzalanmış haline ulaşabilirsiniz. Kitaplardan başka pek çok dergi ve efemerayı da bulabileceğiniz festivalin onur konuğu ise eski plaklar olacak. Garın birinci peronunda açılacak stantları her gün 11:00 ile 21:00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

TFGK- Sadık Üçok İle Sokak Fotoğrafçılığı Fotoğraf Söyleşisi

Türkiye Fotoğrafçılar ve Gezi Kulübü, fotoğrafçılığa meraklı herkesin katılımına açık bir söyleşi gerçekleştirecek. Konuşmacı olarak fotoğrafçı Sadık Üçok’un katılacağı söyleşide sokak fotoğrafçılığının incelikleri tartışılacak. Saat 16:00’da başlayıp akşam saatlerinde dek sürecek etkinlik, Tanevi Kültür Avlusu’nda düzenlenecek.

“Bu son şansımız mı?” gösterim programı @ Salt Galata

İklim değişikliği çağımızın en önemli sorunlarından biri. Bu sorun karşısında Salt Galata, iklim değişikliklerinin sebebiyet verdiği olgular ve bu olgular karşısında müzelerin ne yapacağına dair bir tartışma başlatıyor. Program 14 Kasım’da başladı ancak bu hafta sonuna kadar ilkim değişikliğine dair çekilmiş pek çok belgeseli izleme fırsatınız sürüyor. Tüm filmleri orijinal dilinde ve Türkçe altyazıyla izleyebileceğiniz ‘Bu son şansımız mı?’ gösterimlerinin programı ise şöyle;

17 Kasım Cuma, 19.00

Paul-Jean Vranken ve Jean-Christophe Lamy, Les Liberterres[Özgürlük İçin Topraklar], 2015

18 Kasım Cumartesi, 14.00

Alessandro Bernard ve Paolo Ceretto, Waste Mandala [Çöp Mandala], 2015

18 Kasım Cumartesi, 15.30

Jeff Orlowski, Chasing Coral [Mercan Peşinde], 2017

18 Kasım Cumartesi, 17.30

Seth Kramer, Daniel A. Miller ve Jeremy Newberger, The Anthropologist [Antropologlar], 2015

19 Kasım Pazar, 15.30

Cosima Dannoritzer, The E-Waste Tragedy [E-Atık Felaketi], 2014

19 Kasım Pazar, 17.30

Marshall Curry, If A Tree Falls: A Story of the Earth Liberation Front [Eğer Bir Ağaç Devrilirse: Yeryüzü Özgürlük Cephesinin Hikâyesi], 2011

Beton Orman Sessions Reggaelation & Simba Roots @ Dunia Kadıköy

İstanbullu reggae kolektifi Beton Orman’ın organizasyonunu yaptığı ‘Beton Orman Sessions’ bu hafta sonu Anadolu yakasına geçiyor. Kadife Sokak’ın demirbaş mekanlarından Dunia’da gerçekleşecek etkinlikte kolektif, reggae ve dub arşivinden en değerli plakları gece boyunca döndürecek.

Performans:Tak /Moving Visegrad Çağdaş Dans Koreografi Rezidansı @ Pera Müzesi

Visegrad, Doğu Avrupa’da Macaristan, Çekya, Polonya ve Slovakya’yı kapsayan bir bölge. Moving Visegrad ise bu ülkelerden dansçıları ağırlayan bir rezidans programı olarak hayata geçmiş. Dansçılar Hania (Hanna) Szymczak, Melissa Ugolini, Tereza Hradilkova, Tomas Danielis ve Viktor Szeri’nin iki hafta boyunca İstanbul’da koreograf Evrim Akyay’la çalışarak ortaya koyduğu performans ‘Tak’, Perşembe günü Bomontiada Alt’ta sahnelenmesinin ardından bu kez de Pera Müzesi’nde gerçekleşecek. Performansı Pera Müzesi’nde devam eden ‘Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar’ sergisinin katında izleyebilirsiniz.

Petra & Friends: Havantepe + Sarp Özaydın @ arkaoda

Kadife Sokak’ın hafta sonu partilerine açılan mekanlarından arkaoda, Cumartesi akşamı İstanbullu plak şirketi ve kolektif Petra Digital’dan Niclas Kannengiesser’i kabininde ağırlayacak. Gecede kendisine techno ağırlıklı setleriyle Havantepe ve Sarp Özaydın eşlik edecek.

'Formicarium' Hasan Pehlevan sergi açılışı @ Pg Art Gallery

Karınca kolonileri ve davranışları insanların yerleşik hayatına benziyor mu? Bu sorunun cevabı için sanatçı Hasan Pehlevan’ın son sergisi belki de bir cevap olabilir. Adını Latince’de karınca anlamına gelen formi kelimesi ile yaşam alanı anlamına gelen carium kelimelerinden alan sergi, 18 Kasım Cumartesi günü saat 17:00’de açılış yapacak. Sanatçının ‘Fikirtepe Müdahale’ projesi için topladığı duvar resimlerinin fotoğrafları, kazı alanından nesneler, video ve resimler sergi için bir araya getirilmiş.

Vegan Buluşma @ arsenlüpen

Vegansanız ya da vegan beslenmeyi deneyimlemek istiyorsanız, Veganistanbul’un Cumartesi günü için organize ettiği buluşmayı kaçırmamalısınız. Beyoğlu’nda bulunan Arsen Lüpen’de gerçekleşecek ‘vegan buluşma’ bir piknik formatında gerçekleşecek. Herkesin istediği vegan yiyeceği getirebildiği etkinlikte içecekleri mekandan alabiliyorsunuz. Sadece getireceğiniz paketli yiyeceklerin vegan olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Sanatçı Konuşması: Nasan Tur @ Dirimart Dolapdere

Sanatçı Nasan Tur, 24 Ekim’de Dirimart’ta açılan ‘Gözümdeki Kıymık’ sergisi kapsamında bir sanatçı konuşması gerçekleştirecek. Sanatçı, sergisinde Theodor Adorno’nun ‘Minima Moralia’ isimli kitabından ilhamla yola çıkmış. Dirimart Direktörü Ceren Erdem’in moderatörlüğünü yapacağı etkinlik için kontenjanın kısıtlı olması sebebiyle 0 212 232 66 66 no’lu telefonu arayarak veya [email protected]’a mail atarak rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Kaynak :http://www.zeroistanbul.com/