Pandemi sürecinde aileleriyle evde vakit geçiren çocuklar şimdi de Kültür İşleri Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu “Ebeveyn ve Çocuk Sanat Atölyeleri” ile sanatla buluşacaklar.Pandemi sürecinde ebeveynler çocuklarıyla evlerinde daha çok vakit geçirmeye ve ortakaktivite alanlarında yeni şeyler geliştirmeye başladılar. Bazı ebeveynler bu süreçte ebeveyn-çocuk ilişkisinden akran ilişkisine doğru bir eğilim içerisine girdiler. Bu bilinçle, kültür ve sanatın farklı dallarını her yaş grubu ile buluşturan Eyüpsultan Belediyesi şimdi de anne-baba ve çocuğu aynı sanat atölyesinde bir araya getiriyor.Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde yıl içerisinde sanat eğitimleri veren atölyelerde sanatın farklı alanlarını deneyimleyecek olan ebeveyn ve çocuklar aynı zamanda eserlerini sergileyebilecekler.Ebru, minyatür, seramik, çömlekçilik, hat ve ritim atölyelerinde geleneksel sanatlarımızı deneyimleyerek öğrenecek olan ebeveyn ve çocuklar keyifli vakit geçirmenin yanı sıra el becerilerini de geliştirmiş olacaklar.

ATÖLYELERİN İLK MİSAFİRİ ÖZEL ÇOCUKLAR OLDU

Atölyelerin ilk misafiri Eyüpsultan Belediyesi bünyesindeki ESER birimlerinde eğitim ve destek alan öğrenciler oldu. Uzman pedagog ve deneyimli eğitmenler eşliğinde gerçekleşen atölye çalışmalarında özel çocuklar sanatla buluşarak yeteneklerini sergileme fırsatı buldular.

BAŞKAN DENİZ KÖKEN ÇOCUKLARIN ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de atölye çalışmalarını ziyaret etti, çocukların aileleri ile birlikte yaptıkları etkinlikleri izledi.

Kendisi de bazı etkinliklere katılan Başkan Deniz Köken, yapılan çalışmayla ilgili şunları söyledi: “Şairin dediği gibi ‘Bize sözlerimizden değil, yüreğimizinden anlayan gerek’. Onlardan yüreklerden anlaşan çocuklar maşaallah. Ne güzel eserler ortaya koymuşlar. Doğal, içlerinden geldiği gibi çalışmalar yapmışlar. Çocuklar çok mutlular. Aynı zamanda güzel bir rehabilitasyon çalışması aslında. Ben anne, baba ve çocuk üçgeninde çok güzel bir çalışma olduğunu gördüm. Zaten eğitimlerini alıyorlar ama bugün burada hep birlikte bir atölye çalışması oldu. Güzel bir örnek oldu. Talep de var, herhalde bu atölye çalışmasını biraz daha sıklaştıracağız. Evlerinde bu tür ihtiyacı olan çocuklarımızı da aileleri ile beraber atölye çalışmalarında görmek isteriz.”

Başkan Deniz Köken bu arada etkinlik alanında oluşturulan minik sergi alanını da gezerek çocukların yaptığı eserleri inceledi. Çocuklarla birlikte, yaptıkları eserleri sergi alanına asan Başkan Deniz Köken sonrasında birlikte fotoğraf çektirdi.

LGS TERCİH GÜNLERİ STANDINI ZİYARET ETTİ

Başkan Deniz Köken ayrıca Zal Mahmut Paşa Camii Külliyesi’nde Eyüpsultan Belediyesi tarafından liselere giriş için tercih yapacak öğrencilere destek amacıyla kurulan LGS Tercih Günleri standını da ziyaret etti.

“AİLECEK BİR ETKİNLİĞE KATILMAK ÇOK GÜZEL”

Eyüpsultan Belediyesinin atölye çalışmalarına katılmaktan çok mutlu olan çocuklar ve aileleri özellikle Başkan Deniz Köken’e bu tür hizmetleri Eyüpsultanlılarla buluşturduğu için teşekkür ederek şunları söylediler;Çağla Türnüklü isimli öğrenci: “Burada kağıtlarda şekiller yapıp yapıştırıyoruz. Sonra boyayacağız. Çok hoşuma gitti, eğleniyoruz burada”Çağla’nın annesi Sermin Türnüklü ise: “Mandallarla boyama çalışması yapıyoruz. Belediyemizin böyle etkinlikler yapması çok güzel. Bizim gibi ailelere böyle etkinlikler hem psikolojik açıdan, hem çocukların sosyalleşmesi açısında, hem de aile bireylerinin bir arada olması açısından çok güzel.”Ertuğrul Küçük isimli öğrenci: “Etkinlikte resim yapıyorum. Dinozor çizdim. Çok beğendim burayı, çok güzel bir etkinlik oldu.”Ertuğrul’un annesi Fatma Küçük: “Etkinlik çok güzel geçiyor. Çocuklarımız için, bizim için çok güzel. Aile olarak hep beraber, bir bütün olarak etkinliğe katılmak çok güzel. Ortam da çok güzel, çok beğendik, çok memnunuz.”Yade Ecrin Öztürk: “Burada boyama yapıyorum. Burayı çok sevdim. Bu gün hem resim çizdim, hem yapıştırma yaptım.”Yade Ecrin’in babası Yurdaer Öztürk: “Etkinlik içerisinde yapılan şeylerin hepsinden çok memnunuz. Özellikle çocuklar için yapılan bu etkinliğe ailelerin de katılmasından, ailelerle birlikte düzenlenmiş olmasından dolayı Eyüpsultan Belediyesini takdir ve teşekkürle karşılıyorum. Bu etkinliklerin çoğaltılmasını umuyorum.”