Tarih
Pazar, 04 Haziran 2023 21:00
 Kategori
1. Kategori - ₺750,00
2. Kategori - ₺550,00
3. Kategori - ₺350,00
Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺10,00
bilet
 Mekan
Mevlanakapı Kara Surları Ziyaretçi Merkezi

ANATOLIA ENSEMBLE

Neva Özgen klasik kemençe

Safinaz Rizeli  kanun

Yurdal Tokcan ud

Yelda Özgen viyolonsel

İhsan Özgen

Ziyad

Refik Talat Alpman

Kürdilihicazkar Saz Semaisi

Refik Fersan

Sultaniyegah Peşrevi

İftardan sahura ücretsiz müze ziyareti! İftardan sahura ücretsiz müze ziyareti!

Şerif Muhiddin Targan

Kapris

Hasan Ferit Alnar

Beyati Araban Peşrevi

Cevdet Çağla

Acem Kürdi Saz Semaisi

Sedat Öztoprak

Eviç Saz Semaisi

Sadi Işılay

Muhayyer Kürdi Saz Semaisi

Mesut Cemil

Şehnaz Sirto

İhsan Özgen

Çengi

Süre: 60’ (arasız)

Klasik Türk Müziği'nin günümüzdeki önde gelen icracılarından oluşan Anatolia Ensemble, “Avludaki Ses” ile 51. İstanbul Müzik Festivali’nde müzikseverlerle buluşuyor. Adını müzik dünyamızın unutulmaz ismi ve topluluğun kurucusu İhsan Özgen’in kitabından alan konserde, Şerif Muhiddin Targan, Sedat Öztoprak, Refik Fersan, Refik Talat Alpman, Sadi Işılay, Cevdet Çağla gibi Cumhuriyet dönemi bestecilerinin eserleri seslendirilecek. Özgen'in mirasını yakından tanıyan kızları Neva Özgen klasik kemençede, Yelda Özgen de viyolonselde izleyici karşısına çıkacak.

İstanbul’un kültür mirasına yeniden kazandırılan Mevlanakapı Kapı Surları’nın tarihi atmosferinde gerçekleştirilecek konser, festivalin dikkat çeken etkinlikleri arasında yer alıyor. İhsan Özgen’in 50 yılı aşkın sanat hayatı ve tecrübesinin izlerini taşıyan Anatolia Ensemble, 1992’de kuruldu. Üç yıl sonra Kalan Müzik etiketiyle Ege ve Balkan Dansları ve Itrî ve Meragi adlı albümleri yayımladı. İstanbul Müzik Festivali başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında konserler verdi. Topluluk, yazılı eserlerin yanı sıra doğaçlamalara da yer verdiği repertuvarıyla öne çıkıyor. Daha önce bestelenmiş eserleri ritmik ve melodik değişimlerden geçirerek yeniden yorumluyor. Konser programında Klasik Türk Müziği’nin hafızalarda yer etmiş birçok eserinin yanında İhsan Özgen’in kendi besteleri de yer alıyor. Bunlardan en ilgi çekeni ise Akdeniz ülkelerinin müzik atmosferinden beslenen, sakin bir anlatım taşıyan ve ilk kez Amsterdam’da, Atlas Ensemble’ın yaylıları eşliğinde seslendirilen “Ziyad” adlı beste.

51. İstanbul Müzik Festivali, Klasik Türk Müziği’nin unutulmaz eserlerinin günümüzün önde gelen müzisyenleri tarafından yorumlanacağı bu akşamda müzikseverleri geçmişe doğru bir yolculuğa çıkaracak.

İhsan Özgen: Ziyad

https://www.youtube.com/watch?v=CBP2mn_wnkk

#klasikdışı #klasiktürkmüziği #kemençe #kanun #ud #viyolonsel