İBB Kültür AŞ bünyesindeki Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde (Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi) gerçekleşecek ArtContact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, galeri, sanatçı ve koleksiyonerler ile sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirecek. 100’e yakın katılımcı, 1.500’ün üzerinde sanatçı ve 4.500’e yakın eserin sergileneceği ArtContact İstanbul aynı zamanda 40’a yakın ülkeden yabancı sanatçıları ağırlayacak.

İBB Kültür AŞ, etkinlikte Taksim Sanat ve İstanbul Kitapçısı ile yer alacak. A-13 bloktaki Taksim Sanat bölümünde Duygu Aydoğan, Emrah Akkayüz, Emre Evcimen, Vahap Avşar, Ecem Dilan Köse, Bora Güney ve Zeynep Sümerval’ın toplam 12 özgün eseri ziyaretçilerle buluşacak. B-14 blokta yer alan İstanbul Kitapçısı bölümünde ise İBB Yayınları’nın yanı sıra farklı yayınevlerine ait sanat içerikli eserler kitapseverlerle olacak.

Taksim Sanat hakkında;

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ’nin kamusal sergi alanı Taksim Sanat; özgün ve bağımsız sanatçıları odağına alarak onlara izleyicileriyle buluşacakları ve kendilerini sektöre taşıyacak bir alan yaratmayı hedefler. Bunun yanı sıra sektörün önde gelen sanatçılarına yer verdiği sergilerde çağdaş, dijital ve geleneksel sanat ile kamuyu buluşturmayı amaçlar.

Taksim metro istasyonu girişi -1. katında faaliyet veren Taksim Sanat, yeni vizyonuyla birlikte 2022 yılından bu yana; Farazi, Cryptomarbles, Genç Buluşmalar, Boşlukta Mevcut, Bir Zamanlar İstanbul, Bir Işık Hüzmesi Üzerine ve 1002. Gece sergilerini ziyaretçilerle buluşturdu. Taksim Sanat, 12 Mayıs 2023’te İyilik İçin Sanat Derneği’nin iş birliğiyle Prof. Dr. Marcus Graf küratörlüğündeki “Umut ve Güven” sergisine kapılarını açtı. 2 Temmuz’a kadar sürecek olan sergiden elde edilecek gelir, İyilik İçin Sanat Derneği’nin Hatay’da yürüttüğü “Kadın ve Çocuk Dostu Alanlar” projesine bağışlanacak.

İstanbul Kitapçısı hakkında;

İstanbul’un en güzel lokasyonlarında, tarih ve kültürün kesiştiği noktalarda konumlandırılan İstanbul Kitapçısı şubeleri, yeni vizyonuyla birlikte “içinde dünya var” mottosuyla varlığını sürdürüyor. Kitabın deniz ve kahve kokusuna karıştığı iki farklı konseptteki 15 şubesi ile şehir, edebiyat, kültür ve birey noktalarını düzenli olarak kesiştiren; İstanbul şehir deneyimine yeni bir boyut kazandıran bir İstanbul markası!

Şubelerde İBB Yayınları tarafından yayımlanan tarih, kültür, araştırma-inceleme, edebiyat alanlarındaki prestijli yayınların yanı sıra farklı yayınevlerinin tarih, edebiyat, felsefe, politika, turizm, spor, hobi gibi pek çok farklı alandaki kitaplarının satışını gerçekleştiriyor.

Ünlü isimler ve uluslararası temsilciler bu fuarda

Atis Fuarcılık tarafından düzenlenen ArtContact’ta sinema ve televizyon dünyasının ünlü isimleri de konuşmacı olarak katılacak. Rusya Federasyonu ve İran galerileri 200’den fazla sanatçıyla fuarda yer alacak. 300’ü aşkın yurt dışından gelecek sanatçılar ve Türkiye’nin önde gelen sanatçıları eserlerini sergileyecekler. Rus Sanat Akademisi madalyalı ve Rus resim ekolünün en parlak sanatçılarından Aleksandr Shadrin, Kazakistan’dan Marat Bekeyev, İranlı sanatçı Firoozeh Aklaghi gibi Uluslararası ünlü isimler fuarda yer alacak. Estonyalı heykeltıraş Kirill Grekov da 3 hafta önce çalışmasına başladığı, Cumhuriyetin 100. Yılı ile ilgili, Türk kadınını konu alan heykelini canlı performansla tamamlayacak. İspanya, Küba, Bulgaristan, İran, Özbekistan, Kazakistan, Ukrayna, Estonya, Belarus, Kore ve Fransa’dan çok sayıda sanatçı, galerileriyle fuarda olacak.

Genç ve usta kuşağın buluşması

Fuarda Türk resim sanatının usta isimleri ile yetenekli genç sanatçıların eserleri bir arada yer alıyor. Bu bağlamda birbirinden farklı birçok kuşağın, birçok üretimin yer aldığı geniş bir yelpaze ilgililerin beğenisine sunulacak. Galeri Baraz, Lodos Sanat Galerisi Imoga Art Space, Arda Sanat Galerisi, Galeri Selvin, Soyut Galeri ve Alarmart gibi İstanbul ve Ankara’nın önde gelen sanat galerilerinin çok sayıda seçkin sanatçısının eserleri sergilenecek.

Şerefiye Sarnıcı Ücretsiz Ramazan Etkinlikleri Şerefiye Sarnıcı Ücretsiz Ramazan Etkinlikleri

ArtContact İstanbul 2023 yılı “Kurum Onur Ödülü” İyilik İçin Sanat Derneği’ne, “Sanata Katkı Onur Ödülü” Yahşi Baraz’a, “Sanatçı Onur Ödülü” BUBİ’ye verilecek.