YENİ ZELANDA FAHRİ KONSOLOSLUĞU İSTANBUL

Adres:İnönü Cad. 92/3 Taksim İstanbul

Telefon: (0212) 244 02 72

Faks: (0212) 251 40 04

E-Posta: [email protected]

Yeni Zelanda Konsolosluğu Resmi Web Sitesi: www.mfat.govt.nz

Posta Kodu: 80090

Yeni Zelanda İstanbul Fahri Konsolosluğu Görev Bölgesi

İstanbul ve çevre illerde ikamet eden Türk vatandaşları Yeni Zelanda vize işlemleri için Yeni Zelanda İstanbul Fahri Konsolosluğu'na başvuruda bulunabilirler. Türkiye’de ikamet eden Yeni Zelanda vatandaşlarının da konsolosluk işlemleri için Yeni Zelanda İstanbul Fahri Konsolosluğuna başvuru yapmaları gerekmektedir.

Yeni Zelanda İstanbuş Fahri Konsolosluğu'na Nasıl Gidilir?

Yeni Zelanda Konsolosluğu İstanbul adresi, Taksim semtinde bulunmaktadır. Yeni Zelanda Fahri Konsolosluğunun bulunduğu Taksim semti oldukça merkezi bir konuma sahip olurken şahsi araçla ve toplu taşıma ile ulaşıma elverişlidir. Yeni Kapı - Hacıosman metro hattının Taksim durağı Yeni Zelanda Konsolosluğuna ulaşımınızı sağlayacaktır.

Yeni Zelanda Fahri Konsolosluğu Pasaport Yenileme

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan Yeni Zelanda vatandaşları tüm konsolosluk işlemlerini ve süresi dolmak üzere olan pasaportlarını yenileme işlemini İstanbul Yeni Zelanda Fahri Konsolosluğu'nda gerçekleştirebilirler.

Yeni Zelanda İstanbul Fahri Konsolosluğu Vize Başvuru Formu

Yeni Zelanda İstanbul Başkonsolosluğu'na vize başvurusunda bulunan kişiler eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu sunmalıdır.

Yeni Zelanda İstanbul Fahri Konsolosluğu Turistik Vize Dilekçe Örneği

Yeni Zelanda İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin amacının ve şartlarının ifade edildiği turistik vize talep dilekçesi ibraz edilmelidir.

Yeni Zelanda İstanbul Fahri Konsolosluğu Ticari Vize Dilekçe Örneği

Yeni Zelanda İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin amacının ve şartlarının ifade edildiği vize talep dilekçesi ibraz edilmelidir.

Yeni Zelanda İstanbul Fahri Konsolosluğu Vize Ücreti

Yeni Zelanda’ya yapılacak olan seyahatinizin türü ve kalış sürenize göre vize ücreti konsolosluk tarafından belirlenmektedir.

Yeni Zelanda İstanbul Fahri Konsolosluğunun Görevleri

Yeni Zelanda İstanbul Fahri Konsolosluğu, Türkiye ile Yeni Zelanda arasında bulunan ticari ilişkileri geliştirme ve iyileştirme yönünde çalışmalarda bulunurken Yeni Zelanda Konsolosluğu İstanbul diplomatik yetkiye sahip olmayan, çeşitli resmi vazife idame ettiren resmi bir Yeni Zelanda temsilciliğidir. Yeni Zelanda Fahri Konsolosluğu İstanbul’un yetki alanları antlaşmalar ve nizamnamelerle belirlenmiştir.

Yeni Zelanda İstanbul Fahri Konsolosluğun genel amacı ise, Türkiye ile olan ticari ilişkileri korumak, geliştirmek, pasaport yenileme, tıbbi, kanuni, eğitimsel yardım sağlama, ulaşım, Türkiye’deki otoriteler ile iletişim kurma, Türkiye’de bulunan Yeni Zelanda vatandaşlarının ölüm, doğum, ayrılık ve dünyevi gelişmeleri karşısında hizmet vermektir.