POLONYA İSTANBUL KONSOLOSLUĞU

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu İletişim

Adres: Giz 2000 Plaza, Ayazağa Köyü Yolu No.7, Kat 5, 34389Maslak, İstanbul

Tel: +90 212 290 66 30

Faks: +90 212 290 66 32

http://www.stambul.msz.gov.pl/tr/

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu Çalışma Saatleri

Pazartesi-Cuma: 08:30 - 16:30

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu Görev Alanı

İstanbul'da ve İstanbul çevresinde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye oturum iznine sahip üçüncü ülke vatandaşları vize ve konsolosluk işlemlerini Polonya İstanbul Başkonsolosluğu vasıtası yapabilirler.

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu Vize Başvuru Formu

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu'na vize başvurusunda bulunan kişiler Lehçe ya da Türkçe hazırlanmış ve eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu sunmalıdır.

Vize başvuru formu hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

http://http//www.polonyakonsoloslugu.com/vize-basvuru-formu/

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu Vize Talep Dilekçesi

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin amacının ve şartlarının ifade edildiği vize talep dilekçesi ibraz edilmelidir.

Turistik Vize talep dilekçesi örneği aşağıdaki gibidir;

POLONYA BAŞKONSOLOSLUĞU’NA

İSTANBUL

Ülkenize ../../…. İle ../../…. tarihleri arasında turistik amaçla seyahat etmeyi planlamaktayım. Seyahatim süresince oluşacak tüm masraflarım(konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) tarafımdan karşılanacaktır. Seyahatim bitince ülkenizden ayrılacağımı taahhüt ve garanti ederim. Tarafıma gerekli vizenin verilmesini rica ederim.

Saygılarımla.....

Ticari vize talep dilekçesi için aşağıdaki gibidir;

Polonya Başkonsolosluğu’na

İstanbul

Şirketimizin satış müdürü Bay/Bayan………………………….. ülkenizdeki iş ortağımız olan …………… firması ile iş görüşmesi ve çalışma alanımızla ilgili araştırma yapmak üzere ../../... & ../../..... arasında ülkenizi ziyaret edecektir.

…………’in seyahati süresince oluşacak tüm masrafları(konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) şirketimiz tarafından karşılanacaktır. Satış müdürümüz seyahati bitince ülkenizden ayrılacaktır. Kendisi için gerekli vizenin verilmesini rica ederiz.

Saygılarımızla……

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu Tatil Günleri

Polonya Konsoloslukları ve Türkiye Temsilcilikleri, Polonya resmi tatillerinin yanı sıra Türkiye resmi tatilleri olan günlerde de hizmet vermemektedir.

01.01.2017 Yeni Yıl/ New year

06.01.2017 Three Kings Da

17.04.2017 Easter Monday/Paskalya

01.05.2017 İşçi Bayramı

03.05.2017 May 3rd Constitution Day

19.05.2017 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

26.05.2017 Corpus Christi

24-27.06.2017 Ramazan Bayramı

15.08.2017 Assumption Of The Virgin Mary

30.08.2017 Zafer Bayramı

1-4.09.2017 Kurban Bayramı

01.11.2017 All Saints’ Day

11.11.2017 Bağımsızlık Günü

26.12.2017 Noel Bayramı / Christmas

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu Konsolosluk İşlemleri

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu Türkiye’de yaşayan Polonya vatandaşları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de oturma izni olan yabancı uyruklu vatandaşların vatandaşlık işlemleri, vize işlemleri, kayıt işlemleri, oturum işlemleri gibi resmi işlemlerin yapıldığı yetkili kurumdur.

Polonya Ulusal Vizesi (uzun süreli vize) almak için Polonya İstanbul Başkonsolosluğu ya da Polonya Büyükelçiliği Konsolosluk vize bölümüne başvurulması gerekmektedir. Polonya Kısa süreli( Schengen vizesi) vizesi için ise (180 gün içerisinde 90 günü geçmeyecek şekilde) Polonya Başkonsolosluğu İstanbul’un yetkilendirdiği vize başvuru merkezlerine başvuru yapılmaktadır.

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu Vize Reddi

Polonya vizesi için yapılan başvurular, Polonya Konsolosluğu ve Polonya Büyükelçiliği tarafından talep edilen şartlar yerine getirilmediği takdirde red ile sonuçlanabilmektedir. Polonya vizesi başvurusunda bulunan kişilerin sahte ya da eksik evrak sunması, seyahat amacının kanıtlanmaması, kişinin Polonya seyahati bitiminde ülkeden ayrılacağını gösterir belgeler ibraz etmemesi gibi durumlarda başvurular ret ile sonuçlanabilmektedir. Polonya Vize Reddi

Polonya vizesi için yapılan başvurular, Polonya Konsolosluğu ve Polonya Büyükelçiliği tarafından talep edilen şartlar yerine getirilmediği takdirde red ile sonuçlanabilmektedir. Polonya vizesi başvurusunda bulunan kişilerin sahte ya da eksik evrak sunması, seyahat amacının kanıtlanmaması, kişinin Polonya seyahati bitiminde ülkeden ayrılacağını gösterir belgeler ibraz etmemesi gibi durumlarda başvurular ret ile sonuçlanabilmektedir.

Kişinin ülkesine dönmesi konusunda şüphe oluşması

Polonya vizesi başvurusunda bulunan kişiler Polonya seyahatleri sona erdiğinde ülkeden ayrılacaklarını gösterir belgeler ibraz etmelidir. Polonya konsolosluğuna vize başvurusunda bulunan kişiler seyahatleri bittiğinde ülkelerine geri döneceklerini gösterir belgeler sunamadığı takdirde Polonya vizesi başvurusu reddedilebilmektedir.

Seyahat Belgelerinden kaynaklı Polonya Vize reddi

Polonya vizesi başvurusunda sunulan seyahat belgeleri güncel, orijinal, geçerliliği devam eder nitelikte olmalıdır. Polonya vizesi başvuru işlemleri için sunulan belgelerin eksik ya da sahte olması gibi durumlarda vize başvurusu Polonya vize reddi ile sonuçlanabilir. Polonya vizesi başvurusunda ibraz edilen belgelerin Polonya konsolosluğu tarafından belirlenen standartlara uygun olmasına dikkat edilmelidir.

Seyahat şartları ve seyahat amacından kaynaklı Polonya vizesi reddi

Polonya Konsolosluğu’na Polonya vizesi için başvuruda bulunan kişiler, yapacakları seyahatin amacını ve başvuru sahibinin söz konusu seyahate ilişkin şartları taşıdığını gösterir belgeler sunmalıdır. Polonya vizesi başvurularında seyahatin amacı ve şartlarına ilişkin kanıtlayıcı belgeler sunamayan ya da sunduğu belgeler inandırıcı bulunmayan kişilerin Polonya vizesi başvuruları Polonya vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.

Örneğin; kişi Polonya’ya Aile ziyareti amacıyla seyahat ediyorsa Polonya’da ikamet eden yakınlarına ve yapacağı seyahatin şekline ilişkin belgeler sunmalıdır.

Schengen Giriş yasağından kaynaklı Polonya vize reddi

Schengen Bölgesi’ne üye ülkelerden herhangi birinin Schengen vizesi konusunda aldığı karar Schengen Bölgesi’ne üye diğer ülkeler açısından da bağlayıcı olabilmektedir. Schengen Bilgi Sisteminde (SIS) üye ülkelerden herhangi birine girişi yasak olduğuna dair kayıt bulunan kişilerin Polonya vize başvurusu reddi ile sonuçlanabilmektedir.

Ekonomik şartlardan kaynaklı Polonya vize reddi

Polonya vizesi başvurusunda bulunan kişiler, Polonya seyahatleri süresince ihtiyaçlarını karşılayacak ekonomik koşullara sahip olduklarını ve sahip oldukları gelirin yasal yollarla elde edildiğini gösterir belgeler sunmalıdır. Polonya Konsolosluğu Polonya vizesi başvurusunda bulunan kişinin seyahat için yeterli maddi imkana sahip olmadığını ya da sahip olduğu maddi olanaklara yasal yollarla kavuşmasının mümkün olmadığına kanaat getirmesi durumunda, bu kişilerin Polonya vize başvurularını reddetmektedir.

Schengen vizesi süresinden kaynaklı Polonya vizesi reddi

Schengen vizesi 6 aylık süre içerisinde en fazla 90 gün konaklama hakkı veren bir vizedir. Polonya Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişi son 6 ay içerisinde Schengen Bölgesi’nde 90 gün konaklamış ise, kişi Polonya vize reddi ile karşılaşabilmektedir.

Kamu Güvenliği nedeniyle Polonya Vizesinin reddedilmesi

Polonya Vizesi başvurusunda bulunan kişinin belirlenen yasal çerçevede Schengen bölgesine üye ülkelerden biri ya da birkaçı için kamu düzeni, kamu sağlığı, güvenlik gibi konularda tehlikeli bulunması durumunda Polonya vizesi talebi reddedilir.

Sağlık sigortası sebebiyle Polonya Vizesinin reddedilmesi

Polonya konsolosluğu ülkeye seyahat edecek kişilerden seyahat sürelerini kapsayan seyahat sağlık sigortası yaptırmasını talep etmektedir. Polonya vizesi başvurusunda geçerli ve konsolosluk tarafından belirlenen standartlara uygun Seyahat Sağlık Sigortası poliçesi ibraz edilmediği takdirde Polonya vizesi başvurusu Polonya vize reddi ile neticelenebilir.

Polonya Vize reddine itiraz

Polonya vize başvurusu reddedilen kişiler Polonya vize başvuruları red ile sonuçlanan kişilerin karara itiraz etme hakkı bulunmaktadır. Polonya vize başvurusuna red cevabı alan kişiler eksik ya da yanlış beyan edilmiş evraklarını tamamlayarak Polonya Ankara Büyükelçiliği’ne reddedilen vize başvurularının yeniden değerlendirilmesi talebi ile başvuru yapabilirler.