PAKİSTAN BAŞKONSOLOSLUĞU İSTANBUL

Adres:Güllü Sk. No.20, 3. Levent, İstanbul

Telefon:(212) 324 58 27 - 324 91 54

Faks: (212) 324 51 70

[email protected]

Pakistan Konsolosluğu Resmi Web Sitesi: www.pakembassyankara.com

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu Mesai Saatleri

Pakistan Konsolosluğu Pazartesi-Cuma: 08.30-17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu ve diğer Pakistan Konsoloslukları faaliyet alanlarına yakın bölgelerde ikamet eden kişilerin Pakistan Vizesi ve Pakistan Konsolosluk işlemleri konusunda yetkilidir.

Pakistan'a seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye ikamet izni sahibi üçüncü ülke vatandaşlarının vize işlemleri konusunda karar yetkisi Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu'na ve Pakistan Ankara Büyükelçiliği'ne aittir.

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu aynı zamanda Türkiye'de ikamet eden Pakistan vatandaşlarına evlilik, boşanma, belge tasdiki gibi konularda destek sunmaktadır.

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu Görev Bölgesi

İstanbul ve çevre illerde ikamet eden Türk vatandaşları Pakistan vize işlemleri için Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu'na başvuruda bulunabilirler.

Türkiye’de ikamet eden Pakistan vatandaşlarının da konsolosluk işlemleri için Pakistan İstanbul Başkonsolosluğuna başvuru yapmaları gerekmektedir.

Kısa süreli Pakistan vizeleri olarak kabul edilen Pakistan Turistik Vizesi, Pakistan Ticari Vizesi ve Pakistan Aile Ziyareti Vizesi başvuruları Vize Hizmet Merkezlerine yapılabilmektedir.

Pakistan Başkonsolosluğu Pasaport Yenileme

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan Pakistan vatandaşları tüm konsolosluk işlemlerini ve süresi dolmak üzere olan pasaportlarını yenileme işlemini İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirebilirler.

Pakistan İstanbul Konsolosluğu Vize Başvurusu

Pakistan Konsolosluğu kısa süreli vize başvurularını (istisnai durumlar hariç) Pakistan Konsolosluğu ve Pakistan Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilen Vize Hizmet Merkezleri aracılığı ile kabul etmektedir.

Ancak uzun süreli Pakistan vizesi (oturum) başvuruları söz konusu olduğunda Pakistan Konsolosluğu’na veya Pakistan Büyükelçiliği’ne şahsen başvuru yapılmalıdır. Pakistan Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği firmalar aracılığıyla Pakistan Turistik vize, Pakistan Ticari vize ve Pakistan Aile Ziyareti vize başvuruları yapılabilmektedir.

Pakistan vize başvurusu, aracı kurumlara yapılmış olsa dahi, başvuruların değerlendirilmesi ve onaylanması yetkisi Pakistan Konsolosluğu’na aittir.

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu Vize Başvuru Formu

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu görev bölgesinde bulunan kişiler Pakistan Vizesi başvurularında ülkeye yapacakları seyahatin amacına uygun evraklar sunmakla yükümlüdür. Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu'na vize başvurusunda bulunan kişiler eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu sunmalıdır.

Pakistan vize başvuru formu için tıklayınız.

Pakistan Turistik Vize Talep Dilekçesi

Pakistan’a Turistik amaçla seyahat edecek kişilerin ülkeye yapacakları seyahate ilişkin Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben Pakistan Turistik Vizesi talep dilekçesi yazmalıdır. Pakistan Turistik vizesi talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir.

Ülkeye yapılacak seyahatin amacı net olarak ifade edilmelidir. Örneğin; Turistik bir tura katılacak kişi Pakistan Turistik vizesi talep dilekçesinde katılacağı turdan bahsetmeli ve varsa tur ile ilgili belgelerini dosyasına eklemelidir.

Seyahat tarihleri açıkça yazılmalıdır. Pakistan Turistik Vizesi başvurusunda bulunacak kişileri Pakistan Turistik vizesi talep dilekçelerinde ülkeye giriş yapacakları tarihi, ülkeden ayrılacakları tarihi ve aynı süreç içerisinde başka bir ülkeye geçiş yapacakları bir seyahat var ise bu seyahatin tarihlerini açıkça yazmalıdır.

Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı açıkça ifade edilmelidir. Pakistan Turistik Vize Talep Dilekçesi yazılırken kişinin seyahati süresince oluşacak (konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) masraflarının nasıl karşılanacağı net olarak ifade edilmelidir.

Pakistan Konsolosluğu’na Turistik vize başvurusunda sunulan belgeler ile Pakistan Turistik vize talep dilekçesinde yer verilen ifadelerin birbirini destekleyici olmasına dikkat edilmelidir.

İki Dilekçe gerektiren durumlar

Pakistan Turistik Vizesi başvurusunda bulunacak kişi SGK’lı çalışan ise, kişinin çalıştığı firmanın yetkilisi tarafından, şirketin antetli kağıdına kişinin seyahat tarihlerinde izinli olduğunun beyan edildiği Pakistan turistik vizesi talep dilekçesi yazılmalıdır. Dilekçede şirket yetkilisinin kaşe ve imzası bulunmalıdır.

Pakistan Turistik Vizesi başvurusunda bulunacak kişi öğrenci ya da ev hanımı ise, seyahat masraflarının karşılanması için sponsora ihtiyacı olacaktır. Bu kişilerin birinci derece yakınları (anne-baba, eş, çocuk) Pakistan Konsolosluğu tarafından sponsor olarak kabul edilmektedir. Sponsor olacak kişi Pakistan Turistik Vizesi talep eden kişinin seyahat masraflarının kendisi tarafından karşılanacağını taahhüt eden Pakistan Turistik Vizesi talep dilekçesi yazmalıdır.

Pakistan Ticari Vize Talep Dilekçesi

Pakistan’a Ticari (iş toplantısı, konferans, alan araştırması vb.) amaçla seyahat eden kişilerin yapacakları seyahat ile ilgili Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben Pakistan Ticari Vizesi talep dilekçesi sunmaları gereklidir. Pakistan Ticari vizesi talep dilekçesi yazılırken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir.

Pakistan Ticari Vizesi talep dilekçesi personelini iş seyahatine gönderecek şirketin yetkilisi tarafından şirket antetli kağıdına yazılmalı ve şirket yetkilisinin kaşesini ve imzasını taşımalıdır.

Pakistan Ticari Vizesi talep dilekçesinde seyahatin amacı açıkça yazılmalıdır. Örneğin; kişi şirketin iş ortağı başka bir şirketle toplantı yapmak üzere seyahat edecekse Pakistan’daki şirket ile ilgili bilgilere yer verilmelidir. Kişi iş konferansına katılacaksa Pakistan Ticari Vizesi talep dilekçesinde konferans ile ilgili bilgi olmalıdır.

Pakistan Ticari Vizesi talep dilekçesinde seyahate çıkacak kişinin firmadaki görevi (Satış Müdürü, Kurumsal İletişim Uzmanı vb.) açıkça ifade edilmelidir.

Pakistan’a seyahat edecek kişinin seyahatinin başlangıç ve bitiş tarihleri ile varsa ek seyahati hakkında Pakistan Ticari Vizesi talep dilekçesinde net bilgiler verilmelidir.

Pakistan Konsolosluğu’na Ticari Vize talep dilekçesi hazırlanırken seyahat edecek kişinin seyahat süresince oluşacak (konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) masraflarının nasıl karşılanacağı bilgisi yer almalıdır.

Pakistan Ticari Vizesi talep dilekçesinde yer alan bilgiler dosyaya konulan evraklarla desteklenmelidir.

İstanbul Pakistan Konsolosluk İşlemleri

Pakistan Konsolosluğu ve Pakistan Büyükelçiliği, Pakistan Cumhuriyeti’ne seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye ikamet iznine sahip üçüncü ülke vatandaşlarının Pakistan vizesi işlemleri konusunda hizmet vermekte olan yetkili Pakistan Cumhuriyeti temsilcilikleridir.

Pakistan Konsolosluğu ve Pakistan Büyükelçiliği aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden Pakistan vatandaşlarının konsolosluk işlemleri konusunda da çalışmalar yürütmektedir.

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu, Türkiye’de yaşayan Pakistan vatandaşlarının pasaport- kimlik yenileme, noter işlemleri, doğum, ölüm ve evlilik işlemleri konusunda Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu konsolosluk işlemlerini yerine getirmekle yükümlüdür.

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu’ndan pasaport çıkartma ve yenileme, konsolosluk doğum belgesi, noter hizmetleri, oy kullanma yardımı, vergi formları ve acil durum yardımı hizmetleri alınabilmektedir.

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu Vize Çıkış Süresi

Pakistan vize başvurularınızın sonuçlanma süresi 3 iş günüdür.

Pakistan vize başvurularınızı seyahatinizden en az 2 hafta önce gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu Vize Ücreti

Pakistan’a yapılacak olan seyahatinizin türü ve kalış sürenize göre vize ücreti konsolosluk tarafından belirlenmektedir.

Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu Vize Reddi

Pakistan’a hangi koşullarla giriş yapılabileceğine Pakistan temsilcilikleri karar verir. Konsolosluklar müracaatları değerlendirirken kendi ülkelerine giriş yapacak olan kişilerin ekonomik olarak yük olmayacağına, kamu düzenini bozmayacağına, kamu sağlığına risk oluşturmayacağına ve geri dönmek için yeterince sosyal, kültürel ve maddi sebeplerin olup olmadığını görmek isterler.

Pakistan vizesi başvuruları bazı durumlarda ret ile sonuçlanabilmektedir. Pakistan Konsolosluğu ve Pakistan Büyükelçiliği tarafından talep edilen şartların tam olarak yerine getirilmemesi buna sebep olmaktadır. Pakistan vizesi başvuruları için talep edilen şartlar yerine getirilmediği takdirde, Pakistan Vizesi başvuruları konsolosluk tarafından ret ile sonuçlandırılabilmektedir.

Pakistan vizesi başvurularında;

Seyahat amacının kanıtlanmaması,

Sahte ya da eksik evrak ibraz edilmesi,

Geçerli pasaporta ya da onaylı seyahat belgesine sahip olunmaması,

Aynı ülke için daha önceden sınır dışı kararının bulunması,

Vize başvurusunda bulunan kişilerin ülkenin kamu düzeni açısından tehlike oluşturması,

Seyahat bitiminde kişinin ülkeden ayrılacağını gösterir belgeler sunulmaması

gibi durumlarda Pakistan vizesi başvurusu, Pakistan vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.

Pakistan Konsolosluğu İstanbul Tatil Günleri

Pakistan Konsolosluğu İstanbul, Türkiye resmi tatil günleri ve Pakistan resmi tatil günleri kapalıdır. Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu'na vize işlemleri ya da konsolosluk işlemleri için başvuruda bulunacak kişiler işlemlerini, Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun resmi tatil günlerini göz önünde bulundurmalıdır.

Pakistan Başkonsolosluğu Konsolosluk Hizmetleri Nedir?

Pakistan'a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile T.C. İkamet İznine sahip üçüncü ülke vatandaşlarının Pakistan vize işlemleri konusunda konsolosluk hizmeti vermekle yetkili kurum Pakistan Başkonsolosluğu İstanbul’dur. Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden Pakistan vatandaşlarının konsolosluk işlemleri konusunda da çalışmalar yürütmektedir. Türkiye’de yaşayan Pakistan vatandaşlarının evlenme, doğum, ölüm, nüfus cüzdanı, noter, askerlik, vize, pasaport gibi işlemler Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun sorumluluk alanında yer alır.

-Yurtdışında doğan Pakistanlı vatandaşların Kaydı

- Yurt dışında doğan Pakistanlı çocukların Kaydı

- Pakistan Vatandaşlığı

- Evrak Tasdiki (Vekaletname-

- Ehliyet Tasdiki

- Ulusal Kimlik Kartı (NICOP) ve Pakistan Vatandaşlık Kartı (POC)

- Evlilik Cüzdanı (Nikkah nama) Tercüme

- Çifte vatandaşlık

- Pakistan Pasaport Yenileme

Pakistan Başkonsolosluğu Evrak Tasdiki:

Doğum, ölüm, evlenme, boşanma sertifikaları vb. tüm belgeler, Türkiye resmi makamları ve noter tarafından onaylı olarak Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu tarafından tasdik edilmektedir.

Pakistan Başkonsolosluğu Eğitim Belgesi Tasdiki:

Pakistan İslamabad Yüksek Eğitim Komisyonu tarafından onaylı olan üniversiteler tarafından eğitim- derece denkliği- transkript teyidi öncelikle gereklidir.

Pakistan Başkonsolosluğu Doğum Belgesi :

Doğum Belgesi, Pakistan Hükümeti yetkilileri tarafından verilir. Bu sertifika, Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İslamabad ya da Karaçi, Lahor, Quetta ve Peşaver'de bulunan kamp ofisleri tarafından onaylanmalıdır.

Pakistan Başkonsolosluğu Ehliyet Tasdiki :

İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu, ehliyet sahibinin sürücü belgesini yasal usullere uygun olarak aldığına dair, resmi makamlar tarafından verilen resmi bir yazı ile kanıtlamasını ister. Bu işlemin sonunda İslamabad Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdiki yapılır.

Pakistan Başkonsolosluğu Pasaport Yenileme:

Türkiye Cumhuriyeti'nde bulunan Pakistan vatandaşların hasarlı/kayıp/çalıntı ya da süresi dolmak üzere olan pasaportlarını yenileme işlemi İstanbul Pakistan Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirilir.