MISIR ARAP CUMHURİYETİ BAŞKONSOLOSLUĞU İSTANBUL

Adres:Cevdetpaşa Cad. No:12 Bebek Besiktas 34330 Istanbul

Telefon:+90-21-23242133/+90-21-23242160

Fax +90-21-23242204

Email [email protected]

Mısır Konsolosluğunun Konsolosluk Bölümlerinin Adresi

Mısır İstanbul Ticari Ataşeliği Adresi: Çamlık Cad. Beyaz Karanfil Sok. No: 23 Beşiktaş İstanbul

Mısır İstanbul Kültür Ataşeliği Adresi: Sümbül Cad. Bambu Sok. No: 4 Villa 76 3.Levent Beşiktaş /İstanbul

Mısır Konsolosluğu Nerede, Mısır İstanbul Başkonsolosluğu Nasıl Gidilir?

Mısır İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul Avrupa yakasında Beşiktaş içesine bağlı Bebek semtinde bulunmaktadır. Beşiktaş sahil güzergâhından Bebek istikametine hareket eden otobüsler aracılığı ile Mısır İstanbul Başkonsolosluğu’na kolaylıkla ulaşım sağlanabilmektedir.

Mısır Konsolosluğu İstanbul Çalışma Saatleri Nedir?

Hafta içi her gün Saat: 09:00-16:00 arasında konsolosluk hizmeti vermektedir.

Mısır Başkonsolosluğu Ticari Ataşeliği Çalışma Saatleri: 09:00-16:00 arası,

Mısır Başkonsolosluğu Kültür Ataşeliği Çalışma Saatleri: 09:00-16:00 arasında hizmet vermektedir.

Mısır İstanbul Başkonsolosluğu Görev Bölgesi Hangi Ülkeleri Kapsamaktadır?

Afyon, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Zonguldak illerinde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve T.C. İkamet İzni sahibi yabancı uyruklular, Mısır vize işlemleri ve Mısır konsolosluk işlemlerini Mısır İstanbul Başkonsolosluğu’nda yapabilirler.

İstanbul Başkonsolosluğu Mısır 2017 Resmi Tatil Günleri

Mısır İstanbul Başkonsolosluğu, Mısır Devleti'nin 2017 yılı resmi tatilleri haricinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 2017 yılı resmi tatillerinde de hizmet verememektedir. Mısır vizesi için başvuruda bulunmak veya Mısır konsolosluk işlemleri için müracat yapmak isteyen kişilerin Mısır ulusal kutlama tarihlerine göre seyahatlerini veya işlemlerini organize etmeye dikkat etmelidirler.

01.01.2017-Yılbaşı Tatili

07.01.2017-Kıpti Noeli

25.01.2017-Tahrir Devriminin Yıldönümü / Polis Günü

16.04.2017-Kıpti Paskalyası ve Sham El Nessim

25.04.2017-Sina'nın Kurtuluşu

01.05.2017-İşçi Bayramı

26.06.2017-Ramazan Bayramı

23.07.2017-23 Temmuz Devrimi Günü / Mısır Milli Günü

02.09.2017-Kurban Bayramı Arifesi

03.09.2017-Kurban Bayramı

22.09.2017-Hicri Yılbaşı

06.10.2017-Silahlı Kuvvetler Günü

01.12.2017-Mevlid Kandili

Mısır Konsolosluğu Vize Başvurusu

Mısır vizesi için Mısır Başkonsolosluğu'na şahsi başvuruda bulunabilirsiniz. Mısır Başkonsolosluğu'nun randevu sistemi yoktur. Mısır Konsolosluğu İstanbul Vize bölümü çalışma saatleri içerisinde şahsi başvuru kabul etmektedir. Ayrıca Mısır Konsolosluğu, Mısır vizesi başvurularını, Mısır Vize Başvuru Merkezleri ile yetkili seyahat acentaları aracılığıyla da işleme almaktadır. Mısır Konsolosluğu vize işlemlerini Mısır turistik vize, Mısır ticari vize ve Mısır ziyaret vizesi kategorilerine ayırarak işleme almaktadır. Seyahat amacına uygun olarak vize başvuruları gerçekleştirilmelidir.

Mısır Konsolosluğu Vize Başvuru Formu

Mısır vize başvuru formu, Mısır Başkonsolosluğu tarafından hazırlanmış bir belgedir. Mısır Başkonsolosluğu, Mısır vize başvuru sahipleri hakkında bu form aracılığıyla bilgi edinirken, Mısır vize işlemleri için en önemli belgelerden biridir. Mısır vize başvuru formu olmadan Mısır vize başvurusunda bulunamazlar.

Mısır vize başvuru formu, İngilizce olarak, eksiksiz, büyük harflerle ve Mısır vizesi için gerekli olan evraklarda sunulan bilgileri destekleyecek şekilde doldurulmalıdır. Vize başvuru formunun imza ve fotoğraf bölümüne imzanızı atarak ve fotoğrafınızı yapıştırarak Mısır vize başvuru formu doldurma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Mısır Vize Başvuru Formu için tıklayınız.

Mısır Başkonsolosluğu Vize Dilekçe Örneği

Mısır İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin amacının ve şartlarının ifade edildiği vize talep dilekçesi ibraz edilmelidir.

Mısır Konsolosluğu’na hitaben, antetli kağıda, İngilizce yazılmış; seyahatin amacı, seyahat tarihleri, seyahatin masraflarının nasıl karşılanacağı ve vize süresinin bitiminde ülkeden ayrılma taahhüdü içeriğinde belirtilmelidir.

Mısır Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışan ise; başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, Mısır Konsolosluğu’na hitaben yazılmış, antetli kağıda; - başvuru sahibinin görevi, maaş bilgisi, izinli olduğu seyahat tarihleri, seyahatin kim tarafından finanse edildiği ve görevine tekrar geri döneceği taahhüdünü içeren bir izin dilekçesi, imzalı ve kaşeli olarak hazırlanmalıdır.

Mısır Vize başvurusunda bulunan kişi Şirket Sahibi ise; Mısır Konsolosluğu’na hitaben, şirketinin antetli kağıdına, ticari faaliyeti, seyahat planı, amacı ve şirket pozisyonunu anlatan bir dilekçe olmalıdır.

Mısır Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışmıyor ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için 1. dereceden sponsor olan akrabası tarafından, seyahat planının detaylarını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı Mısır Vize Talep Dilekçesi hazırlanmalıdır. Ayrıca, sponsor kişinin mali ve mesleki durumunu belgeleyen evraklarla birlikte sunulmalıdır.

İstanbul Mısır Konsolosluğu Vize Ücreti

Mısır Başkonsolosluğu vize ücretlerini Mısır'a gerçekleşecek seyahatin amacına, ülkeye giriş sayısına göre belirlemektedir.

Mısır Başkonsolosluğu Vize Sonuçlandırma Süresi

Mısır Başkonsolosluğu'na yapılan başvuruların sonuçlanma süresi 20-45 iş gününü bulmaktadır.

Mısır Başkonsolosluğu’nun Görevleri

Büyükelçiliği ve Mısır Başkonsolosluğu, Mısır’ın çıkarlarını korumakla yükümlüdür.

Mısır Başkonsolosluğu Türkiye- Mısır ticari ilişkilerini geliştirmek ve bu ülkede çalışan Mısır vatandaşlarına rehberlik etmekle görevlidir.

Mısır Başkonsolosluğu, Mısır’a seyahat etmek isteyen kişilerin vize işlemlerini gerçekleştirirler.

Türkiye’de yaşayan Mısır vatandaşlarının evlenme, doğum, ölüm, nüfus cüzdanı, noter, askerlik, vize, pasaport gibi işleri Mısır Başkonsolosluğu sorumluluk alanında yer alır.

İstanbul Mısır Başkonsolosluğu Pasaport Yenileme İşlemi

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan Mısır vatandaşları tüm konsolosluk işlemlerini ve süresi dolmak üzere olan pasaportlarını yenileme işlemini İstanbul Mısır Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirebilirler.