MALTA İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU

Adres: Kocatepe, Aydede Cad. No: 16/11 Taksim, 34437 Taksim, Beyoğlu/Beyoğlu/İstanbul

Malta Konsolosluğu İstanbul Görev Bölgesi

Malta İstanbul Başkonsolosluğu Türkiye çapında her ilden yapılan başvuruları kabul etmektedir.

Malta İstanbul Başkonsolosluğu Vize Başvuru Formu

Malta İstanbul Başkonsolosluğu'na vize başvurusunda bulunan kişiler eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu sunmalıdır.

Vize başvuru formu hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Malta İstanbul Başkonsolosluğu Vize Talep Dilekçesi

Malta İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin amacının ve şartlarının ifade edildiği vize talep dilekçesi ibraz edilmelidir.

Turistik Vize talep dilekçesi örneği aşağıdaki gibidir;

Malta Başkonsolosluğu’na

İstanbul

Ülkenize ../../…. İle ../../…. tarihleri arasında turistik amaçla seyahat etmeyi planlamaktayım. Seyahatim süresince oluşacak tüm masraflarım(konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) tarafımdan karşılanacaktır. Seyahatim bitince ülkenizden ayrılacağımı taahhüt ve garanti ederim. Tarafıma gerekli vizenin verilmesini rica ederim.

Saygılarımla.....

Ticari vize talep dilekçesi için aşağıdaki gibidir;

Malta Başkonsolosluğu’na

İstanbul

Şirketimizin satış müdürü Bay/Bayan………………………….. ülkenizdeki iş ortağımız olan …………… firması ile iş görüşmesi ve çalışma alanımızla ilgili araştırma yapmak üzere ../../... & ../../..... arasında ülkenizi ziyaret edecektir.

…………’in seyahati süresince oluşacak tüm masrafları(konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) şirketimiz tarafından karşılanacaktır. Satış müdürümüz seyahati bitince ülkenizden ayrılacaktır. Kendisi için gerekli vizenin verilmesini rica ederiz.

Saygılarımızla……

Malta İstanbul Başkonsolosluğu Görevlileri

Franklin Aquılına Başkonsolos

Malta Başkonsolosluğu Resmi Tatil Günleri 2017

Malta Başkonsolosluğu İstanbul, Malta Büyükelçiliği ve Malta Türkiye Temsilcilikleri Malta’nın resmi tatil günlerinin yanı sıra Türkiye’nin resmi tatil günlerinde de kapalı olacaktır.

25 Mart Kutsal Cuma

28 Mart Paskalya

31 Mart Freedom Day

23 Nisan Çocuk Bayramı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

4 Temmuz Ramazan Bayramı

5 Temmuz Ramazan Bayramı

6 Temmuz Ramazan Bayramı

7 Temmuz Ramazan Bayramı

12 Eylül Kurban Bayramı

13 Eylül Kurban Bayramı

14 Eylül Kurban Bayramı

15 Eylül Kurban Bayramı

21 Eylül Bağımsızlık günü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Malta İstanbul Konsolosluk İşlemleri

Malta İstanbul Başkonsolosluğu Türkiye’de yaşayan Malta vatandaşları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de oturma izni olan yabancı uyruklu vatandaşların vatandaşlık işlemleri, vize işlemleri, kayıt işlemleri, oturum işlemleri gibi resmi işlemlerin yapıldığı Malta Büyükelçiliği dışında Türkiye’de var olan en resmi kurumdur.

Malta Ulusal Vizesi (uzun süreli vize) almak için Malta İstanbul Başkonsolosluğu ya da Malta Büyükelçiliği Konsolosluk vize bölümüne başvurulması gerekmektedir. Malta Kısa süreli( Schengen vizesi) vizesi için ise (180 gün içerisinde 90 günü geçmeyecek şekilde) Malta Başkonsolosluğu İstanbul’un yetkilendirdiği vize başvuru merkezlerine başvuru yapılmaktadır.

Malta İstanbul Başkonsolosluğu Vize Reddi

Malta vizesi başvurularında, Malta Konsolosluğu ve Malta Büyükelçiliği tarafından talep edilen şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Malta vizesi başvuruları için talep edilen şartlar yerine getirilmediği takdirde Malta Vizesi başvuruları konsolosluk tarafından ret ile sonuçlandırılabilmektedir.

Malta vizesi başvurularında seyahat amacının kanıtlanmaması, sahte ya da eksik evrak ibraz edilmesi, Malta vizesi başvurusunda bulunan kişilerin ülkenin kamu düzeni açısından tehlike oluşturması ya da Malta seyahatinin bitiminde kişinin ülkeden ayrılacağını gösterir belgeler sunulmaması durumlarında Malta vizesi başvurusu, Malta vize reddi ile neticelenebilmektedir.

Malta Vize Reddi

Malta vizesi başvurularında, Malta Konsolosluğu ve Malta Büyükelçiliği tarafından talep edilen şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Malta vizesi başvuruları için talep edilen şartlar yerine getirilmediği takdirde Malta Vizesi başvuruları konsolosluk tarafından ret ile sonuçlandırılabilmektedir.

Malta vizesi başvurularında seyahat amacının kanıtlanmaması, sahte ya da eksik evrak ibraz edilmesi, Malta vizesi başvurusunda bulunan kişilerin ülkenin kamu düzeni açısından tehlike oluşturması ya da Malta seyahatinin bitiminde kişinin ülkeden ayrılacağını gösterir belgeler sunulmaması durumlarında Malta vizesi başvurusu, Malta vize reddi ile neticelenebilmektedir.

Seyahat Belgelerinden kaynaklı Malta Vize reddi

Malta vizesi başvurusunda bulunan kişiler güncel ve orijinal belgeler ibraz etmelidir. Malta konsolosluğu vize başvurusunda sunulan evrakların güncel olmaması, sahte olması ya da eksik olması gibi durumlarda başvuru sahibinin Malta vizesi başvurusunu ret ile sonuçlandırabilmektedir.

Kamu Güvenliği nedeniyle Malta Vizesinin reddedilmesi

Malta Vizesi talebinde bulunan kişilerin Schengen yasaları çerçevesinde, Schengen bölgesine üye ülkelerden biri ya da birkaçı için kamu düzeni ve kamu güvenliği konularında tehlike oluşturacak durumda olması söz konusu kişilerin Malta vizesi talebinin reddedilmesine yol açabilmektedir.

Seyahat şartları ve seyahat amacından kaynaklı Malta vizesi reddi

Malta Konsolosluğu’na Malta vizesi için başvuruda bulunan kişiler, yapacakları seyahatin amacını ve başvuru sahibinin söz konusu seyahate ilişkin şartları taşıdığını gösterir belgeler sunmalıdır. Malta vizesi başvurularında seyahatin amacı ve şartlarına ilişkin kanıtlayıcı belgeler sunamayan ya da sunduğu belgeler inandırıcı bulunmayan kişilerin Malta vizesi başvuruları Malta vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.

Örneğin; kişi Malta’ya Aile ziyareti amacıyla seyahat ediyorsa Malta’da ikamet eden yakınlarına ve yapacağı seyahatin şekline ilişkin belgeler sunmalıdır.

Kişinin ülkesine dönmesi konusunda şüphe olması

Malta vizesi talebinde bulunan kişilerin, Malta’ya yapacakları seyahat sona erdiğinde ülkelerine döneceklerini gösterir belgeler ibraz etmelidir. Malta konsolosluğuna seyahatleri bittiğinde ülkelerine geri döneceklerini gösterir belgeler sunamayan kişilerin Malta vizesi başvuruları Malta konsolosluğu tarafından reddedilmektedir.

Schengen Giriş yasağından kaynaklı Malta vize reddi

Schengen Bölgesi’ne üye ülkelerden herhangi birinin Schengen vizesi konusunda aldığı karar Schengen Bölgesi’ne üye diğer ülkeler açısından da bağlayıcı olabilmektedir. Schengen Bilgi Sisteminde (SIS) üye ülkelerden herhangi birine girişi yasak olduğuna dair kayıt bulunan kişilerin başvuruları Malta vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.

Sağlık sigortası sebebiyle Malta Vizesinin reddedilmesi

seyahat etmek isteyen kişiler Malta vizesi başvurusunda Malta seyahatlerinin süresini kapsayan, geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırmalıdır. Malta vizesi başvurusunda, Malta konsolosluğunun talep ettiği standartlarda seyahat sağlık sigortası poliçesi ibraz etmeyen kişilerin başvuruları Malta vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.

Ekonomik şartlardan kaynaklı Malta vize reddi

vizesi başvurularında, kişilerin seyahatleri süresince ihtiyaçlarını karşılayacak ekonomik koşullara sahip olduklarını ve sahip oldukları gelirin yasal yollarla elde edildiğini kanıtlayan belgeler ibraz etmesi gereklidir. Malta vizesi başvurusunda bulunan kişilerin seyahat için yeterli ekonomik imkana sahip değil ise ya da sahip olduğu maddi olanaklara yasal yollarla kavuşması mümkün değilse bu kişilerin Malta vize başvuruları reddedilmektedir.

Schengen vizesi süresinden kaynaklı Malta vizesi reddi

Schengen vizesi 6 aylık süre içerisinde en fazla 90 gün konaklama hakkı veren bir vizedir. Malta Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişi son 6 ay içerisinde Schengen Bölgesi’nde 90 gün konaklamış ise, kişi Malta vize reddi ile karşılaşabilmektedir.

Malta Vize reddine itiraz

Malta vize başvurusu reddedilen kişilerin ret kararına itiraz etme hakkı bulunmaktadır. Malta vize başvurusuna ret cevabı alan kişiler eksik ya da yanlış beyan edilmiş evraklarını tamamlayarak Malta Ankara Büyükelçiliği’ne reddedilen vize başvurularının yeniden değerlendirilmesi talebi ile başvuru yapabilirler.

---------------------------------------------