MOLDOVA FAHRİ KONSOLOSLUĞU İSTANBUL

İstanbul Moldova Başkonsolosluğu Adres

İnönü Cad. no.43 d.6 Gümüşsuyu, Beyoğlu-İstanbul

Tel : +90 (212) 970 05 89

Faks : +90 (212) 287 72 44

Moldova İstanbul Başkonsolosluğu Mesai Saatleri

Moldova Konsolosluğu Pazartesi-Cuma: 08:00-17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Moldova İstanbul Başkonsolosluğu Posta Kodu

Posta Kodu: 34437

Moldova İstanbul Başkonsolosluğu ve diğer Moldova Konsoloslukları faaliyet alanlarına yakın bölgelerde ikamet eden kişilerin Moldova Vizesi ve Moldova Konsolosluk işlemleri konusunda yetkilidir.

Moldova'ya seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye ikamet izni sahibi üçüncü ülke vatandaşlarının vize işlemleri konusunda karar yetkisi Moldova İstanbul Başkonsolosluğu'na ve Moldova Ankara Büyükelçiliği'ne aittir.

Moldova İstanbul Başkonsolosluğu aynı zamanda Türkiye'de ikamet eden Moldova vatandaşlarına evlilik, boşanma, belge tasdiki gibi konularda destek sunmaktadır.

Moldova Konsolosluğu İstanbul Ulaşım

Moldova Konsolosluğu İstanbul Taksim’de bulunmaktadır. Moldova Konsolosluğu’nun bulunduğu semt Türkiye ve İstanbul için son derece merkezi bir konum olurken günün 24 saati ulaşım sıkıntısının yaşanmayacağı bir noktadadır. Taksim Moldova Konsolosluğuna toplu taşıma ile gidebilmek için Taksim Metro hattının aynı isimde olan taksim durağında inebilir, Beşiktaş üzerinden dolmuşlar aracılığıyla gelebilirsiniz. Aşağıda Moldova Konsolosluğu İstanbul Taksim adresine ulaşabilmenizi sağlayacak olan bazı otobüs numaraları mevcuttur.

Moldova İstanbul Başkonsolosluğu Görev Bölgesi

İstanbul ve çevre illerde ikamet eden Türk vatandaşları Moldova vize işlemleri için Moldova İstanbul Başkonsolosluğu'na başvuruda bulunabilirler.

Türkiye’de ikamet eden Moldova vatandaşlarının da konsolosluk işlemleri için Moldova İstanbul Başkonsolosluğuna başvuru yapmaları gerekmektedir.

Kısa süreli Moldova vizeleri olarak kabul edilen Moldova Turistik Vizesi, Moldova Ticari Vizesi ve Moldova Aile Ziyareti Vizesi başvuruları Vize Hizmet Merkezlerine yapılabilmektedir.

Moldova Başkonsolosluğu Pasaport Yenileme

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan Moldova vatandaşları tüm konsolosluk işlemlerini ve süresi dolmak üzere olan pasaportlarını yenileme işlemini İstanbul Moldova Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirebilirler.

Moldova İstanbul Konsolosluğu Vize Başvurusu

Moldova Konsolosluğu kısa süreli vize başvurularını (istisnai durumlar hariç) Moldova Konsolosluğu ve Moldova Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilen Vize Hizmet Merkezleri aracılığı ile kabul etmektedir.

Ancak uzun süreli Moldova vizesi (oturum) başvuruları söz konusu olduğunda Moldova Konsolosluğu’na veya Moldova Büyükelçiliği’ne şahsen başvuru yapılmalıdır. Moldova Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği firmalar aracılığıyla Moldova Turistik vize, Moldova Ticari vize ve Moldova Aile Ziyareti vize başvuruları yapılabilmektedir.

Moldova vize başvurusu, aracı kurumlara yapılmış olsa dahi, başvuruların değerlendirilmesi ve onaylanması yetkisi Moldova Konsolosluğu’na aittir.

Moldova İstanbul Başkonsolosluğu Vize Başvuru Formu

Moldova İstanbul Başkonsolosluğu görev bölgesinde bulunan kişiler Moldova Vizesi başvurularında ülkeye yapacakları seyahatin amacına uygun evraklar sunmakla yükümlüdür. Moldova İstanbul Başkonsolosluğu'na vize başvurusunda bulunan kişiler eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu sunmalıdır.

Moldova Turistik Vize Talep Dilekçesi

Moldova’ya Turistik amaçla seyahat edecek kişilerin ülkeye yapacakları seyahate ilişkin Moldova İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben Moldova Turistik Vizesi talep dilekçesi yazmalıdır. Moldova Turistik vizesi talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir.

Ülkeye yapılacak seyahatin amacı net olarak ifade edilmelidir. Örneğin; Turistik bir tura katılacak kişi Moldova Turistik vizesi talep dilekçesinde katılacağı turdan bahsetmeli ve varsa tur ile ilgili belgelerini dosyasına eklemelidir.

Seyahat tarihleri açıkça yazılmalıdır. Moldova Turistik Vizesi başvurusunda bulunacak kişileri Moldova Turistik vizesi talep dilekçelerinde ülkeye giriş yapacakları tarihi, ülkeden ayrılacakları tarihi ve aynı süreç içerisinde başka bir ülkeye geçiş yapacakları bir seyahat var ise bu seyahatin tarihlerini açıkça yazmalıdır.

Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı açıkça ifade edilmelidir. Moldova Turistik Vize Talep Dilekçesi yazılırken kişinin seyahati süresince oluşacak (konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) masraflarının nasıl karşılanacağı net olarak ifade edilmelidir.

Moldova Konsolosluğu’na Turistik vize başvurusunda sunulan belgeler ile Moldova Turistik vize talep dilekçesinde yer verilen ifadelerin birbirini destekleyici olmasına dikkat edilmelidir.

İki Dilekçe gerektiren durumlar

Moldova Turistik Vizesi başvurusunda bulunacak kişi SGK’lı çalışan ise, kişinin çalıştığı firmanın yetkilisi tarafından, şirketin antetli kağıdına kişinin seyahat tarihlerinde izinli olduğunun beyan edildiği Moldova turistik vizesi talep dilekçesi yazılmalıdır. Dilekçede şirket yetkilisinin kaşe ve imzası bulunmalıdır.

Moldova Turistik Vizesi başvurusunda bulunacak kişi öğrenci ya da ev hanımı ise, seyahat masraflarının karşılanması için sponsora ihtiyacı olacaktır. Bu kişilerin birinci derece yakınları (anne-baba, eş, çocuk) Moldova Konsolosluğu tarafından sponsor olarak kabul edilmektedir. Sponsor olacak kişi Moldova Turistik Vizesi talep eden kişinin seyahat masraflarının kendisi tarafından karşılanacağını taahhüt eden Moldova Turistik Vizesi talep dilekçesi yazmalıdır.

Moldova Ticari Vize Talep Dilekçesi

Moldova’ya Ticari (iş toplantısı, konferans, alan araştırması vb.) amaçla seyahat eden kişilerin yapacakları seyahat ile ilgili Moldova İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben Moldova Ticari Vizesi talep dilekçesi sunmaları gereklidir. Moldova Ticari vizesi talep dilekçesi yazılırken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir.

Moldova Ticari Vizesi talep dilekçesi personelini iş seyahatine gönderecek şirketin yetkilisi tarafından şirket antetli kağıdına yazılmalı ve şirket yetkilisinin kaşesini ve imzasını taşımalıdır.

Moldova Ticari Vizesi talep dilekçesinde seyahatin amacı açıkça yazılmalıdır. Örneğin; kişi şirketin iş ortağı başka bir şirketle toplantı yapmak üzere seyahat edecekse Moldova’daki şirket ile ilgili bilgilere yer verilmelidir. Kişi iş konferansına katılacaksa Moldova Ticari Vizesi talep dilekçesinde konferans ile ilgili bilgi olmalıdır.

Moldova Ticari Vizesi talep dilekçesinde seyahate çıkacak kişinin firmadaki görevi (Satış Müdürü, Kurumsal İletişim Uzmanı vb.) açıkça ifade edilmelidir.

Moldova’ya seyahat edecek kişinin seyahatinin başlangıç ve bitiş tarihleri ile varsa ek seyahati hakkında Moldova Ticari Vizesi talep dilekçesinde net bilgiler verilmelidir.

Moldova Konsolosluğu’na Ticari Vize talep dilekçesi hazırlanırken seyahat edecek kişinin seyahat süresince oluşacak (konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) masraflarının nasıl karşılanacağı bilgisi yer almalıdır.

Moldova Ticari Vizesi talep dilekçesinde yer alan bilgiler dosyaya konulan evraklarla desteklenmelidir.

İstanbul Moldova Konsolosluk İşlemleri

Moldova Konsolosluğu ve Moldova Büyükelçiliği, Moldova Cumhuriyeti’ne seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye ikamet iznine sahip üçüncü ülke vatandaşlarının Moldova vizesi işlemleri konusunda hizmet vermekte olan yetkili Moldova Cumhuriyeti temsilcilikleridir.

Moldova Konsolosluğu ve Moldova Büyükelçiliği aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden Moldova vatandaşlarının konsolosluk işlemleri konusunda da çalışmalar yürütmektedir.

Moldova İstanbul Başkonsolosluğu, Türkiye’de yaşayan Moldova vatandaşlarının pasaport- kimlik yenileme, noter işlemleri, doğum, ölüm ve evlilik işlemleri konusunda Moldova İstanbul Başkonsolosluğu konsolosluk işlemlerini yerine getirmekle yükümlüdür.

Moldova İstanbul Başkonsolosluğu’ndan pasaport çıkartma ve yenileme, konsolosluk doğum belgesi, noter hizmetleri, oy kullanma yardımı, vergi formları ve acil durum yardımı hizmetleri alınabilmektedir.

Moldova İstanbul Başkonsolosluğu Vize Ücreti

Moldova’ya yapılacak olan seyahatinizin türü ve kalış sürenize göre vize ücreti konsolosluk tarafından belirlenmektedir.

Moldova İstanbul Başkonsolosluğu Vize Reddi

Moldova’ya hangi koşullarla giriş yapılabileceğine Moldova temsilcilikleri karar verir. Konsolosluklar müracaatları değerlendirirken kendi ülkelerine giriş yapacak olan kişilerin ekonomik olarak yük olmayacağına, kamu düzenini bozmayacağına, kamu sağlığına risk oluşturmayacağına ve geri dönmek için yeterince sosyal, kültürel ve maddi sebeplerin olup olmadığını görmek isterler.

Moldova vizesi başvuruları bazı durumlarda ret ile sonuçlanabilmektedir. Moldova Konsolosluğu ve Moldova Büyükelçiliği tarafından talep edilen şartların tam olarak yerine getirilmemesi buna sebep olmaktadır. Moldova vizesi başvuruları için talep edilen şartlar yerine getirilmediği takdirde, Moldova Vizesi başvuruları konsolosluk tarafından ret ile sonuçlandırılabilmektedir.

Moldova vizesi başvurularında;

Seyahat amacının kanıtlanmaması,

Sahte ya da eksik evrak ibraz edilmesi,

Geçerli pasaporta ya da onaylı seyahat belgesine sahip olunmaması,

Aynı ülke için daha önceden sınır dışı kararının bulunması,

Vize başvurusunda bulunan kişilerin ülkenin kamu düzeni açısından tehlike oluşturması,

Seyahat bitiminde kişinin ülkeden ayrılacağını gösterir belgeler sunulmaması gibi durumlarda Moldova vizesi başvurusu, Moldova vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.

Moldova Konsolosluğu İstanbul Tatil Günleri

Moldova Konsolosluğu İstanbul, Türkiye resmi tatil günleri ve Moldova resmi tatil günleri kapalıdır. Moldova İstanbul Başkonsolosluğu'na vize işlemleri ya da konsolosluk işlemleri için başvuruda bulunacak kişiler işlemlerini, Moldova İstanbul Başkonsolosluğu'nun resmi tatil günlerini göz önünde bulundurmalıdır.

Moldova İstanbul Başkonsolosluğunun Görevleri

İstanbul Moldova Başkonsolosluğu, Türkiye’de ülkesinin ticari menfaatleri koruyan ve geliştiren fakat diplomatik yetkiye sahip olmayan, çeşitli resmi vazife idame ettiren resmi bir kurumdur. Moldova Başkonsolosluğu İstanbul’un görevleri, antlaşmalar ve nizamnamelerle belirlenmiştir. Moldova Konsolosluğun genel amacı ise, Türkiye’de ticari menfaatleri korumak, geliştirmek, pasaport yenileme, tıbbi, kanuni, eğitimsel yardım sağlama, ulaşım, bulunan ülkenin otoriteleri ile iletişim kurma, yurt dışında ölüm, doğum, ayrılık ve dünyevi olaylarla ilgilenmektir.

NOT: Moldova Başkonsolosluğu İstanbul Adresi, Moldova Konsolosluğu İstanbul telefonu yukarıda bulunan bölümlerde mevcuttur. İstanbul Moldova Konsolosluğuna bu iletişim yollarını kullanarak ulaşabilirsiniz. Moldova Başkonsolosluğu İstanbul, Moldova’nın İstanbul’da bulunan en resmi temsilcisi olurken Moldova hakkında iletişime geçebileceğiniz, bilgi alabileceğiniz ve Moldova seyahatinize dair bir takım prosedürleri gerçekleştirebileceğiniz bir kurumdur. Moldova Büyükelçiliği Ankara ise yine Moldova devletinin Türkiye’de bulunan bir başka en resmi Moldova temsilcisidir. Moldova Konsolosluğu İstanbul, bölgede bulunan Moldova vatandaşları için hizmet verirken ülke vatandaşlarının tüzel kişiliklerini hak ve menfaatlerini iyileştirmekle yükümlüdür. İstanbul Moldova Başkonsolosluğu, Moldova vize işlemleri ile ilgili çalışmalar yürütürken Moldova vizesi başvuruları yapılabilmektedir. Moldova Konsolosluğu, yapılacak olan kişisel vize başvurularını kabul ederken aynı zamanda Moldova vize işlemleri için çalışmalar yürüten danışman firmalar aracılığıyla da başvurularda bulunabilecektir.

-----------------------------------------