IRAK BAŞKONSOLOSLUĞU İSTANBUL

Adresi : Köybaşı Cad. No:3 Yeniköy İstanbul İstanbul

Telefon: (212) 299 01 20

Faks: (212) 299 74 42

Web: http://www.iqiscon.com

E Posta: [email protected]

Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma: 09.00 – 15.00

Irak Konsolosluğu İstanbul Adresine Nasıl Gidilir?

Irak İstanbul Başkonsolosluğu Şişlide bulunmaktadır. Şişli, İstanbul’un en merkezi konumuna sahip ilçelerinden biri olup ulaşım sıkıntısının yaşanmadığı bir bölgedir. Irak Konsolosluğu İstanbul adresine otobüs, minibüs, metrobüs ve metro yardımı ile ulaşabilirsiniz. Taksim metro sunun Şişli durağı, Mecidiyeköy Metrobüs durağı, Beşiktaş’tan kalkmakta olan minibüsler Irak Konsolosluğu İstanbul adresine kolaylıkla ulaşmanızı sağlayacaktır. Aşağıda Irak Konsolosluğu’nun bulunduğu Şişli durağından direkt geçmekte olan bazı otobüs numaraları mevcuttur. Bulunduğunuz bölgenin Şişli istikametine gitmekte olan otobüsler Irak Konsolosluğuna kolaylıkla ulaşmanızı sağlayacaktır.

İETT 41 M – Ayazağaköyü – Şişli

İETT 30 A – Beşiktaş – Mecidiyeköy

İETT 97 M – Güneşli – Mecidiyeköy

İETT 500 ES – Tuzla Esenler – Davutpaşa YTÜ

İETT E 58 – Esenkent Bahçeşehir – Mecidiyeköy

İETT 122 Y – Çekmeköy – Mecidiyeköy

İETT 522 B – Yenidoğan – Topkapı

İETT 66 – Gülbağ – Eminönü

İETT 500 A – Edirnekapı – Kadıköy

Irak Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Çalışma Saatleri Ne Zaman?

Pazartesi-Cuma: 09:00 - 15:00 arasında hizmet vemektedir.

İstanbul Irak Başkonsolosluğu Görev Alanı Neresidir?

Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Yalova, Balıkesir, İzmit illerinde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, konsoloslukla ilgili işlemlerini Irak İstanbul Başkonsolosluğu’nda yapabilirler.

İstanbul Irak Başkonsolosluğunun Görevleri Nelerdir?

Irak İstanbul Başkonsolosluğu, resmi bir kurum olmasının yanı sıra diplomatik yetki sahibi değildir. Türkiye’de ülkesinin menfaatlerini koruyan ve ilerleten, çeşitli resmi süreçleri idame ettiren resmi bir kurumdur. Irak İstanbul Başkonsolosluğu’nun görevleri bazı antlaşmalar ve nizamnamelerle tasarlanmıştır. Irak İstanbul Başkonsolosluğu’nun en genel amacı ise, Türkiye devleti içerisindeki ticari menfaatlerini korumak, geliştirmek, pasaport yenileme işlemleri, tıbbi, kanuni, eğitim alanında yardım sağlama, ulaşım bulundukları ülkelerin otoriteleri ile iletişim kurma, yurt dışında ölüm, doğum, ayrılık ve dünyevi olaylarla ilgili olmaktır.

Irak İstanbul Başkonsolosluğu 2017 Resmi Tatil Günleri Ne Zaman?

Irak Cumhuriyeti Ülke Tatilleri

Yılbaşı1 Ocak

Irak Silahlı Kuvvetler Günü6 Ocak

Nevruz21 Mart

Bağdat Kurtuluş Günü9 Nisan

Gıda ve Tarım Örgütü Günü17 Nisan

İşçi Bayramı1 Mayıs

Ramazan Bayramı Hicri takvime göre belirlenir

Cumhuriyet Günü14 Temmuz

Ateşkes Günü (İran Irak Savaşı’nın sonu)8 Ağustos

Kurban BayramıHicri takvime göre belirlenir

AşureHicri takvime göre belirlenir

Irak Bağımsızlık Günü3 Ekim

Mevlit KandiliHicri takvime göre belirlenir

Noel 25 Aralık

Vize Başvuru işlemleri için tıklayınız

http://www.eagvs.com/irak/

İstanbul Irak Başkonsolosluğu Pasaport Yenileme İşlemi Nasıl Gerçekleşir?

Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan Irak vatandaşları tüm konsolosluk işlemlerini ve süresi dolmak üzere olan pasaportlarını yenileme işlemini İstanbul Irak Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirebilirler.

İstanbul Irak Başkonsolosluğu Vize Başvuru Formu Nedir?

Irak vizesi için gerekli olan belgelerin arasında da Irak başvuru formu mevcuttur. Kişisel bilgilerinizi ve seyahat amacınızı açıklamak adına düzenlenen başvuru formu eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlanmalıdır. Irak vizesi için vize başvuru formu eksiksiz olarak doldurulmalı ve başvuru esnasında ibraz edilmelidir.

İstanbul Irak Başkonsolosluğu Dilekçesinin Önemi Nedir?

Irak Büyükelçiliğine yapılan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin amacının ve şartlarının ifade edildiği vize talep dilekçesi ibraz edilmelidir. Buna göre size sunulan dilekçe formunu doğru ve eksiksiz olarak yanıtlamanız vizenin akıbeti açısından son derece önemlidir.

Irak İstanbul Büyükelçiliği Irak Vize Ücretleri Neye Göre Belirlenir?

Irak’a yapılacak olan seyahatinizin türü ve kalış sürenize göre vize ücreti konsolosluk tarafından düzenlenmektedir. Irak vizesi ücretlendirmeleri de seyahat amacına göre değişmektedir. Irak’a yapılacak olan seyahatinizin türü ve kalış sürenize göre vize ücreti konsolosluk tarafından düzenlenmektedir