HOLLANDA BAŞKONSOLOSLUĞU İSTANBUL

Adres:İstiklal Cad. No: 197, 34433 Beyoğlu, İstanbul

Telefon:+90 212 393 21 21

Alternatif Telefon: (0212) 393 1440

Faks Numarası: (0212) 292 5031

E-posta:[email protected]

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu Çalışma Saatleri

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu Pazartesi günleri 09.00-17.00 saatleri arasında işlem kabul etmektedir.

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu Ulaşım

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu Beyoğlu’nda bulunmaktadır. Hollanda Konsolosluğu, Türkiye ve İstanbul’un kalbi denilebilecek bir semtte hizmet verirken, ulaşım sıkıntısının yaşanmayacağı günün 24 saati kolayca ulaşılabilecek bir konuma sahiptir. Hollanda Başkonsolosluğu İstanbul adresine toplu taşıma ulaşabilmek için taksim Metro hattının Şişhane ve Taksim duraklarını, Karaköy Tünel Metrosunu kullanılabilir. Aşağıda İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu adresine ulaşımı sağlayan bazı İETT otobüs numaraları mevcuttur.

İETT 36 T: Cebeci – Taksim

İETT 54 E: Okmeydanı – Eminönü

İETT 85 : Bakırköy – Şişli

İETT 55 T: Gaziosmanpaşa – Taksim

İETT 77 MT: Mecidiyeköy – Edirnekapı – Taksim

İETT 73 F: Florya – Taksim

İETT 61 B: Taksim – Beyoğlu

İETT 80 T: Yedikule – Taksim

İETT 71 T: Ataköy – Taksim

İETT 202: Bostancı – Taksim

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu Vize Bölümü Başvuru Saatleri

Pazartesi - Cuma: 08.30 - 11.30

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu, Türkiye ve Hollanda arasındaki teamüllere bağlı olarak Türkiye’nin önemli ticari şehirlerinden olan İstanbul’da faaliyet göstermektedir. Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu, Türkiye ve Hollanda arasındaki sosyal ve ticari ilişkilerin gelişmesinin yanı sıra Hollanda’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize işlemleri ile Türkiye’de ikamet eden Hollanda vatandaşlarının konsolosluk işlemlerini yerine getirmekle görevlidir.

Türkiye’de yaşayan Hollanda vatandaşları pasaport- kimlik yenileme, noterlik işlemleri, doğum, ölüm ve evlilik işlemleri konusunda Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu’ndan, Hollanda Büyükelçiliğinden ve diğer Hollanda Konsolosluklarından destek alabilmektedir.

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu, uluslararası hukuk gereği uygulanan konsolosluk binasının dokunulmazlığı dışında herhangi bir diplomatik ayrıcalığa sahip olmamakla birlikte Hollanda Konsolosluğu çalışanları (diplomatik görevlerle atananlar hariç) diplomat pozisyonunda değildir.

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu görev bölgeleri

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ve diğer Hollanda Konsoloslukları faaliyet alanlarına yakın bölgelerde ikamet eden kişilerin Hollanda Vizesi ve Hollanda Konsolosluk işlemleri konusunda yetkilidir. Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova illerinde ikamet eden kişiler vize ve konsolosluk işlemleri için Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuruda bulunmalıdır.

Holanda İstanbul Başkonsolouluğu Tatil Günleri 2017

Hollanda Ankara Büyükelçiliği, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ve Türkiye’de faaliyet gösteren diğer Hollanda Konsoloslukları Hollanda ve Türkiye tarafından resmi tatil olarak kabul edilen dini ve milli günlerde hizmet vermemektedir.

Yeni yıl 1.Oca

Iyi cuma 14.Nis

Paskalya bayramı 1. günü 16.Nis

Paskalya bayramı 2. günü 17.Nis

Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı 23.Nis

  1. (Kral günü) 27.Nis

İşci Bayramı 1.May

Hollanda Kurtuluş günü 5.May

Miraç Kutlama günü 25.May

Atatürk’ü anma ve Spor ve Gençlik Bayramı 19.May

Hamsin Yortusu 1. günü 4.Haz

Hamsin Yortusu 2. günü 5.Haz

Ramazan Bayramı 25- 27 Haziran

Offerfeest 12,13,14 en 15 September

Kurban Bayramı 1- 4 Eylül

Cumhuriyet Bayrami 28.Eki

Noel Bayrami 1. günü 25.Ara

Noel Bayrami 2. günü 26.Ara

Yılın son günü 31.Ara

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu Vize Talep Dilekçesi

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin amacının ve şartlarının ifade edildiği vize talep dilekçesi ibraz edilmelidir.

Turistik Vize talep dilekçesi örneği aşağıdaki gibidir;

Hollanda Başkonsolosluğu’na

İstanbul

Ülkenize ../../…. İle ../../…. tarihleri arasında turistik amaçla seyahat etmeyi planlamaktayım. Seyahatim süresince oluşacak tüm masraflarım(konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) tarafımdan karşılanacaktır. Seyahatim bitince ülkenizden ayrılacağımı taahhüt ve garanti ederim. Tarafıma gerekli vizenin verilmesini rica ederim.

Saygılarımla.....

Ticari vize talep dilekçesi için aşağıdaki gibidir;

Hollanda Başkonsolosluğu’na

İstanbul

Şirketimizin satış müdürü Bay/Bayan………………………….. ülkenizdeki iş ortağımız olan …………… firması ile iş görüşmesi ve çalışma alanımızla ilgili araştırma yapmak üzere ../../... & ../../..... arasında ülkenizi ziyaret edecektir.

…………’in seyahati süresince oluşacak tüm masrafları(konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) şirketimiz tarafından karşılanacaktır. Satış müdürümüz seyahati bitince ülkenizden ayrılacaktır. Kendisi için gerekli vizenin verilmesini rica ederiz.

Saygılarımızla……

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu Vize Reddi

Hollanda Konsolosluğu’na ve Hollanda Büyükelçiliği’ne yapılan vize başvuruları konsolosluk tarafından talep edilen şartlar yerine getirilmediği durumlarda reddedilmektedir. Hollanda vizesi için yapılan başvurularda sahte ya da yıpranmış seyahat belgelerinin ibraz edilmesi, seyahat amacının kanıtlanmaması, başvuru sahibinin herhangi bir Schengen ülkesinden sınır dışı edilmiş olması gibi durumlarda Hollanda konsolosluğu vize başvurusunu reddetmektedir. Hollanda Vize Reddi

Hollanda Konsolosluğu’na ve Hollanda Büyükelçiliği’ne yapılan vize başvuruları konsolosluk tarafından talep edilen şartlar yerine getirilmediği durumlarda reddedilmektedir. Hollanda vizesi için yapılan başvurularda sahte ya da yıpranmış seyahat belgelerinin ibraz edilmesi, seyahat amacının kanıtlanmaması, başvuru sahibinin herhangi bir Schengen ülkesinden sınır dışı edilmiş olması gibi durumlarda Hollanda konsolosluğu vize başvurusunu reddetmektedir.

Seyahat Belgelerinden kaynaklı Hollanda Vize reddi

Hollanda Konsolosluğu sahte ya da yıpranmış seyahat belgeleri ile yapılan vize başvurularını kabul etmemektedir. Hollanda vizesi başvurusunda sunulan seyahat belgeleri güncel, orijinal, geçerliliği devam eder nitelikte olmalıdır. Hollanda vizesi başvurusunda bulunan kişiler, Hollanda vize reddi ile karşılaşmamak için ibraz ettikleri seyahat belgelerinin Hollanda Konsolosluğu tarafından talep edilen niteliklere uygun olduğundan emin olmalıdır.

Eksik evrak ile yapılan Hollanda vizesi başvuruları da Hollanda vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.

Seyahat şartları ve seyahat amacından kaynaklı Hollanda vizesi reddi

Hollanda Vizesi başvurusunda bulunan kişiler, Hollanda’ya yapacakları seyahatin amacını ve seyahat için gerekli şartları taşıdıklarını belgelemekle yükümlüdür. Örneğin; kişi Hollanda’ya Aile ziyareti amacıyla seyahat ediyorsa Hollanda’da ikamet eden yakınlarına ve yapacağı seyahatin şekline ilişkin belgeler sunmalıdır. Hollanda seyahat şartları ve seyahat amacına ilişkin kanıtlayıcı belgeler sunamayan başvuru sahipleri Hollanda vizesi reddi ile karşı karşıya kalabilmektedir.

Kişinin seyahat amacı ve şartlarına ilişkin sunduğu belgelerin inandırıcı bulunmaması durumunda da Hollanda vizesi reddi söz konusu olabilmektedir.

Ekonomik durumdan kaynaklı Hollanda vize reddi

Hollanda vizesi başvurusunda bulunan kişiler, Hollanda seyahatleri süresince ihtiyaçlarını karşılayacak ekonomik koşullara sahip olduklarını ve sahip oldukları gelirin yasal yollarla elde edildiğini gösterir belgeler sunmalıdır. Hollanda Konsolosluğu Hollanda vizesi başvurusunda bulunan kişinin seyahat için yeterli maddi imkana sahip olmadığını ya da sahip olduğu maddi olanaklara yasal yollarla kavuşmasının mümkün olmadığına kanaat getirmesi durumunda, bu kişilerin Hollanda vize başvurularını reddetmektedir.

Schengen vizesi süresinden kaynaklı Hollanda vizesi reddi

Schengen vizesi 6 aylık süre içerisinde en fazla 90 gün konaklama hakkı veren bir vizedir. Hollanda Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişi son 6 ay içerisinde Schengen Bölgesi’nde 90 gün konaklamış ise, kişi Hollanda vize reddi ile karşılaşabilmektedir.

Schengen Giriş yasağından kaynaklı Hollanda vize reddi

Schengen Bölgesi’ne üye ülkelerden herhangi birinin Schengen vizesi konusunda aldığı karar Schengen Bölgesi’ne üye diğer ülkeler açısından da bağlayıcı olabilmektedir. Schengen Bilgi Sisteminde (SIS) üye ülkelerden herhangi birine girişi yasak olduğuna dair kayıt bulunan kişilerin başvuruları Hollanda vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.

Kamu Güvenliği nedeniyle Hollanda Vizesinin reddedilmesi

Hollanda Vizesi başvurusunda bulunan kişinin belirlenen yasal çerçevede Schengen bölgesine üye ülkelerden biri ya da birkaçı için kamu düzeni, kamu sağlığı, güvenlik gibi konularda tehlikeli bulunması durumunda Hollanda vizesi talebi reddedilir.

Sağlık sigortası sebebiyle Hollanda Vizesinin reddedilmesi

Hollanda’ya seyahat edecek kişiler seyahat sürelerini kapsayan seyahat sağlık sigortası yaptırmalıdır. Geçerli ve istenen standartlara uygun seyahat sağlık sigortası sahibi olduklarını kanıtlayan belgeler sunamayan kişilerin Hollanda vizesi başvuruları Hollanda vizesi reddi ile sonuçlanabilmektedir.

Kişinin ülkesine dönmesi konusunda şüphe olmasından kaynaklı Hollanda vizesi reddi

Hollanda vizesi başvurusunda bulunan kişilerin Hollanda vize sürelerinin sona ermesi ile birlikte ülkelerine geri döneceklerini kanıtlayan belgeler sınması gereklidir. Kişilerin Hollanda vize süresi sonunda ülkeden ayrılma niyetinde olmadığı anlaşıldığı takdirde kişilerin Hollanda vize başvurusu reddedilir.

Hollanda Vize reddine itiraz

Hollanda vize başvuruları red ile sonuçlanan kişilerin karara itiraz etme hakkı bulunmaktadır. Hollanda vize red cevabı alan kişiler eksik ya da yanlış beyan edilmiş evraklarını tamamlayarak Hollanda Ankara Büyükelçiliği’ne reddedilen vize başvurularının yeniden değerlendirilmesi talebi ile başvuruda bulunabilmektedir.

----------------------------------