ENDONEZYA CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU

Adresi:Düğmeciler Mah. Düğmenciler Cad. No. 52, Eyüp İSTANBUL

Telefon: +90 (212) 674-8686

Fax: +90 (212) 674-8626

Email: [email protected]

Website: www.kemlu.go.id/istanbul

http://www.endonezyakonsoloslugu.com/

Endonezya Konsolosluğu Resmi Web Sitesi:

http://www.kemlu.go.id

Endonezya İstanbul Başkonsolosluğu, Çalışma Saatleri:

Endonezya Ankara Büyükelçiliği haftaiçi her gün Saat: 09:00 - 12:30 ve 13:30 - 17:00 arasında hizmet vermektedir.

Endonezya İstanbul Başkonsolosluğa Nasıl Gidilir?

Endonezya Başkonsolosluğu, İstanbul ilinin Fatih ilçesine bağlı Eyüp Düğmeciler Mahallesi'nde konumlanmaktadır. İstanbul'un şehir merkezinden Taksim üzerinden hareket eden 55ET numaralı EYÜP ÜÇŞEHİTLER-TAKSİM otobüsüyle ulaşım sağlanabilmektedir. Şişli Okmeydanı istikameti üzerinden ulaşım sağlamak isteyenler 55 numaralı GAZİOSMANPAŞA - ŞİŞLİ otobüsü ile gidebilirler. İstanbul Levent bölgesinden hareket eden 500L numaralı CEVİZLİBAĞ - LEVENT otobüsleri ile ulaşmak mümkündür.

Endonezya İstanbul Başkonsolosluğu Görevi:

- Türkiye’de yaşayan Endonezya vatandaşlarının evlenme, doğum, ölüm, nüfus cüzdanı, noter, askerlik, vize, pasaport gibi işlemlerinin yürütülmesi Endonezya Konsolosluğu’nun görevidir.

- Endonezya Konsolosluğu Türkiye- Endonezya ticari bağlarını geliştirmek bu ülkede çalışan Endonezya vatandaşlarına rehberlik etmekle sorumludur.

- Endonezya’ya seyahat etmek isteyen kişilerin vize işlemleri Endonezya Konsolosluğu tarafından yürütülür.

Endonezya İstanbul Başkonsolosluğu Görev Bölgesi:

Endonezya İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul ve çevre illerde ikamet eden Türk vatandaslarının Endonezya vize başvurularını kabul etmekle yetkili kurumdur.

Endonezya Başkonsolosluğu 2016 Resmi Tatil Günleri

Endonezya İstanbul Başkonsolosluğu, Endonezya Devleti'nin 2016 yılı resmi tatilleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 2016 yılı resmi tatillerinde hizmet verememektedir. Endonezya vizesi için başvuruda bulunacak veya Endonezya konsolosluk işlemleri için müracatta bulunacak kişilerin aşağıdaki tarihleri göz önünde bulundurarak seyahatlerini veya işlemlerini organize etmelidirler.

16-17 Şubat 2016 Karnaval

23- 24 Mart 2016 Gerçek ve Adalet İçin Ulusal Hafıza Günü

02-03 Nisan 2016 Kutsal Cuma

01 Mayıs 2016 Dia Del Trajabador

25 Mayıs 2016 Mayıs Devrimi Yıldönümü

20 Haziran 2016 General Manuel Belgrano'nun vefatı

09 Temmuz 2016 Bağımsızlık Günü

17 Ağustos 2016 General Jose de San Martin'in vefatı

12 Ekim 2016 Kültürel Çeşitliliğe Saygı Günü

29 Ekim 2016 Cumhuriyet Bayramı

23 Kasım 2016 Ulusal Egemenlik Günü

07 Aralık 2016 Köprü Tatili

08 Aralık 2016 Meryem Ana Günü

25 Aralık 2016 Noel Tatili

Endonezya Konsolosluğu Vize İşlem Başvurusu

Endonezya Büyükelçiliği, vize randevu sistemi ile çalışmamaktadır. Endonezya vize işlem başvurularının şahsen yapılması zorunlu değildir. Endonezya vize işlem başvuruları, yetkili seyahat acentaları aracılığıyla da kabul edilmektedir.

Endonezya Konsolosluğu Vize Talep Dilekçesi

Endonezya vize başvuru işlemlerinde bulunacak kişilerin, seyahat amacını ve planını anlatan, İngilizce yazılmış bir Dilekçe örneği hazırlanması gereklidir.

Endonezya vize başvurusu yapan Kişi İşveren ise; Endonezya Konsolosluğu’na hitaben, şirketin antetli kağıdına, seyahat planını, amacını ve şirketteki ortaklığını/pozisyonu anlatan İngilizce yazılmış bir Dilekçe, imza ve kaşeli hazırlanmalı.

Endonezya vize başvurusu yapan Kişi Emekli ise; aynı içerik bilgilerini içeren dilekçeyi, emekli kişi kendi imzası ile düzenlemeli.

Endonezya vize başvurusu yapan Kişi Çalışan ise; Türkiye’deki şirketten/kurumdan antetli kâğıda, İngilizce olarak yazılmış Endonezya Vize Talep Dilekçesi: başvuru sahibinin kurum içi görevi, gidiş amacı, seyahat tarihleri, konaklamaya ilişkin bilgileri ve masrafların kimin tarafından karşılanacağı belirtilmeli.

Endonezya vize başvurusu yapan Kişi Çalışmıyor ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için 1. dereceden sponsor olan akrabası tarafından, seyahat planının detaylarını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı Endonezya Vize Talep Dilekçesi hazırlanmalıdır. Ayrıca, sponsor kişinin mali ve mesleki durumunu belgeleyen evraklarla birlikte sunulmalıdır.

Endonezya Konsolosluğu Vize Başvuru Formu

Endonezya Başkonsolosluğu'na Endonezya vize başvurusunda bulunacak kişiler, Endonezya Vize Başvuru Formu'nu eksiksiz ve okunaklı bir şekilde doldurulması gerekmektedir.

Endonezya Vize Başvuru Formu için tıklayınız.

Endonezya Konsolosluğu Vize Ücreti

Endonezya Vizesi için ödenmesi gereken Endonezya vize ücreti; Endonezya Başkonsolosluğu'na vize dosyasının teslim edilmesinin ardından vize harcı gişede peşin Amerikan Doları olarak tahsil edilmektedir

Endonezya İstanbul Başkonsolosluğu Konsolosluk Hizmetleri:

Endonezya Başkonsolosluğu, Endonezya vize işlemleri, vatandaşlık işlemleri, belge tasdik işlemleri, ölüm-doğum-boşanma işlemleri, çeviri hizmetleri ve apostille işlemi konusunda konsolosluk hizmeti vermektedir.

--------------------------------------