CEZAYİR KONSOLOSLUĞU İSTANBUL

Adres:Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu Adres: Gazeteciler Sitesi 23 Temmuz Meydanı No 7 Şişli / İstanbul

Telefon: 0 (212) 356 95 16

Faks: 0 (212) 356 95 17

E mail adresi : [email protected]

Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu Çalışma Saatleri : Her Pazartesi Cuma 10.00 / 12.00 den 13.30 / 16.30 a kadar

Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu Vize Başvuru Kabul Günleri : Her Pazartesi Cuma ( Resmi Bayramlar ve tatiller hariç )

Cezayir Başkonsolosluğu Ulaşım

Cezayir İstanbul Konsolosluğu Şişli'de bulunmaktadır. Şişli ulaşım sorununun yaşanmadığı bir semttir. Metro, metrobüs, minibüs ve otobüs ile kolayca ulaşılabilir. Taksim Metrosunun Şişli durağında inebilir. Metrobüs hattının Mecidiyeköy durağını Cezayir Konsolosluğu'na ulaşabilmek için kullanabilirsiniz.

Cezayir Konsolosluğu

Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu ve diğer Cezayir Konsoloslukları faaliyet alanlarına yakın bölgelerde ikamet eden kişilerin Cezayir Vizesi ve Cezayir Konsolosluk işlemleri konusunda yetkilidir. Cezayir'e seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye ikamet izni sahibi üçüncü ülke vatandaşlarının vize işlemleri konusunda karar yetkisi Cezayir İstanbul Başkonsolosluğuna ve Cezayir Ankara Büyükelçiliğine aittir. Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu aynı zamanda Türkiye'de ikamet eden Cezayir vatandaşlarına evlilik, boşanma, belge tasdiki gibi resmi evrak işlemlerinde destek sunmaktadır.

Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu Görev Bölgesi

İstanbul ve çevre illerde ikamet eden Türk vatandaşları Cezayir vize işlemleri için Cezayir İstanbul Başkonsolosluğuna başvuruda bulunabilirler. Türk vatandaşları Cezayir vize başvurularını kabul eden vize merkezlerinden de Cezayir vize başvurularını tamamlayabilirler. Türkiye’de ikamet eden Cezayir vatandaşlarının evlilik, doğum, pasaport, kimlik kartı gibi konsolosluk işlemleri de Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yürütülmektedir. Kısa süreli Cezayir vizeleri olarak kabul edilen Cezayir Turistik Vizesi, Cezayir Ticari Vizesi ve Cezayir Aile Ziyareti Vizesi başvuruları Cezayir Konsolosluğuna ve Cezayir Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize danışma merkezlerine yapılmaktadır.

Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu Görevleri

Cezayir Konsolosluğu Türkiye’de ülkesinin ticari menfaatleri koruyan ve geliştiren, diplomatik yetkiye sahip olmayan, çeşitli resmi vazife idame ettiren resmi kurumdur. Cezayir Konsolosluğu'nun görevleri, antlaşmalar ve nizamnamelerle belirlenmiştir. Cezayir Konsolosluğunun genel amacı ise, Türkiye’de ticari menfaatleri korumak, pasaport yenileme, tıbbi, kanuni, eğitimsel yardım sağlama, ulaşım, bulunan ülkenin otoriteleri ile kontak kurma, yurt dışında ölüm, doğum, ayrılık ve dünyevi olaylarla ilgilenmektir.

Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu Pasaport Yenileme

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan Cezayir vatandaşları tüm konsolosluk işlemlerini ve süresi dolmak üzere olan pasaportlarını yenileme işlemini Ankara Cezayir Büyükelçiliği'nde gerçekleştirebilirler. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan Cezayir vatandaşları tüm konsolosluk işlemlerini ve süresi dolmak üzere olan pasaportlarını yenileme işlemini Cezayir Büyükelçiliğinde gerçekleştirebilirler. Pasaport yenileme işlemleri için eski pasaportun aslının ve fotokopisinin ve pasaporta uyumlu 2 adet 45×60 mm (4.5×6 cm) ya da 50×60 mm (5×6 cm) ebatlarında beyaz fonlu biyometrik fotoğrafın hazır bulundurulması gerekmektedir. Parmak izi işlemleri ilgili makamlar tarafından uygulanmaktadır

Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu Vize Başvurusu

Cezayir Konsolosluğu kısa süreli vize başvurularını (istisnai durumlar hariç) Cezayir Konsolosluğu ve Cezayir Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilen Vize Hizmet Merkezleri aracılığı ile kabul etmektedir. Ancak uzun süreli Cezayir vizesi (oturum) başvuruları söz konusu olduğunda Cezayir Konsolosluğu’na veya Cezayir Büyükelçiliği’ne şahsen başvuru yapılmalıdır. Cezayir Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği firmalar aracılığıyla Cezayir Turistik vize, Cezayir Ticari vize ve Cezayir Aile Ziyareti vize başvuruları yapılabilmektedir. Cezayir vize başvurusu, aracı kurumlara yapılmış olsa dahi, başvuruların değerlendirilmesi ve onaylanması yetkisi Cezayir Konsolosluğu’na aittir.

Cezayir Konsolosluğu Vize Başvuru Formu

Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu görev bölgesinde bulunan kişiler Cezayir Vizesi başvurularında ülkeye yapacakları seyahatin amacına uygun evraklar sunmakla yükümlüdür. Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu'na vize başvurusunda bulunan kişiler eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu sunmalıdır.

Cezayir vize başvuru formu

Konsolosluk İşlemleri

Cezayir Konsolosluğu ve Cezayir Büyükelçiliği, Cezayir Cumhuriyeti’ne seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye ikamet iznine sahip üçüncü ülke vatandaşlarının Cezayir vizesi işlemleri konusunda hizmet vermekte olan yetkili Cezayir Cumhuriyeti temsilcilikleridir. Cezayir Konsolosluğu ve Cezayir Büyükelçiliği aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden Cezayir vatandaşlarının konsolosluk işlemleri konusunda da çalışmalar yürütmektedir. Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu, Türkiye’de yaşayan Cezayir vatandaşlarının pasaport- kimlik yenileme, noter işlemleri, doğum, ölüm ve evlilik işlemleri konusunda Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu konsolosluk işlemlerini yerine getirmekle yükümlüdür. Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu’ndan pasaport çıkartma ve yenileme, konsolosluk doğum belgesi, noter hizmetleri, oy kullanma yardımı, vergi formları ve acil durum yardımı hizmetleri alınabilmektedir.

Cezayir Konsolosluğu Vize Çıkış Süresi

Cezayir vize başvurularınızın sonuçlanma süresi 10 iş günüdür. Cezayir vize başvurularınızı seyahatinizden en az 1ay önce gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Cezayir Konsolosluğu Vize Reddi

Cezayir’e hangi koşullarla giriş yapılabileceğine Cezayir temsilcilikleri karar verir. Konsolosluklar müracaatları değerlendirirken kendi ülkelerine giriş yapacak olan kişilerin ekonomik olarak yük olmayacağına, kamu düzenini bozmayacağına, kamu sağlığına risk oluşturmayacağına ve geri dönmek için yeterince sosyal, kültürel ve maddi sebeplerin olup olmadığını görmek isterler. Cezayir vizesi başvuruları bazı durumlarda ret ile sonuçlanabilmektedir. Cezayir Konsolosluğu ve Cezayir Büyükelçiliği tarafından talep edilen şartların tam olarak yerine getirilmemesi buna sebep olmaktadır. Cezayir vizesi başvuruları için talep edilen şartlar yerine getirilmediği takdirde, Cezayir Vizesi başvuruları konsolosluk tarafından ret ile sonuçlandırılabilmektedir. Cezayir vizesi başvurularında; seyahat niyeti açıkça belirtilmediği takdirde, sahte ya da eksik evrak ibraz edilmesi durumunda, geçerliliği olan güncel pasaporta sahip olunmaması halinde, aynı ülke için sınır dışı kararının bulunması durumunda, başvuru sahibinin kamu düzeni açısından potansiyel tehdit oluşturacağı kararında ve seyahatin sonlanma tarihinde kişinin ülkeden ayrılacağını destekleyici belgeler sunmaması halinde kişinin Cezayir vize başvurusu, Cezayir vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.