BREZİLYA BAŞKONSOLOSLUĞU İSTANBUL

Brezilya Konsolosluğu Resmi Web Sitesi: istambul.itamaraty.gov.br

Adres :Askerocağı Cad., No:6, Suzer Plaza,4. kat, Elmadağ-Şişli / İSTANBUL

Telefon :+90 (212) 252 00 13

E-Mail: [email protected], [email protected]

Web :http://istambul.itamaraty.gov.br

Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu Acil Çağrı Telefonları

Türkiye’de ikamet eden Brezilya vatandaşları ciddi kazalar, ölümler, ciddi hastalık vakaları, havaalanı, kaybolma, hapis, taciz, gözaltına alınma, aile içi şiddet, adam kaçırma ve benzeri acil durumlarda aşağıdaki telefon numarasını arayarak Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu’ndan yardım talebinde bulunabilirler.

Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu Ulaşım

Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu Taksim meydanına yakın mesafede Elmadağ mevkiinde bulunmaktadır. Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu Taksim Metro İstasyonu Gezi Parkı çıkışına 10 dakikalık yürüme mesafesindedir. Beşiktaş/Kabataş Vapur İskelesi’nden de 23 dakikada Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu’na ulaşmak mümkündür.

Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu’na Taksim Meydanı ve Elmadağ mevkiinden geçen otobüs hatları ile de ulaşım sağlanabilmektedir.

Brezilya Başkonsolosluğu İstanbul Görevleri

Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu, Türkiye ile Brezilya arasında bulunan ticari ilişkileri geliştirme ve iyileştirme yönünde çalışmalarda bulunurken Brezilya Konsolosluğu İstanbul diplomatik yetkiye sahip olmayan, çeşitli resmi vazife idame ettiren resmi bir Brezilya temsilciliğidir. Brezilya Başkonsolosluğu İstanbul’un yetki alanları antlaşmalar ve nizamnamelerle belirlenmiştir. İstanbul Brezilya Konsolosluğun genel amacı ise, Türkiye ile olan ticari ilişkileri korumak, geliştirmek, pasaport yenileme, tıbbi, kanuni, eğitimsel yardım sağlama, ulaşım, Türkiye’deki otoriteler ile iletişim kurma, Türkiye’de bulunan Brezilya vatandaşlarının ölüm, doğum, ayrılık ve dünyevi gelişmeleri karşısında hizmet vermektir.

Brezilya Başkonsolosluğu Çalışma Saatleri

Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu hafta içi 09:30 – 12:30 arasında hizmet vermektedir.

Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu Telefon saatleri

Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu telefon görüşmelerini hafta içi 14:30 – 16:30 arası kabul etmektedir.

Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu Resmi Tatilleri

Yılbaşı

Kutsal Cuma

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

İşçi Bayramı

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Ramazan Bayramı

Zafer Bayramı

Brezilya Bağımsızlık Günü

Kurban Bayramı

Cumhuriyet Bayramı

Noel Arifesi

Noel

Yılbaşı Arifesi

Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu Randevu

İhtiyaç duyduğu bilgiye Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu resmi web sitesinden ulaşamayan kişiler konsolosluk işlemleri ve randevu talepleri ile ilgili aşağıda yer alan mail adresine e-posta göndermelidir.

İstanbul Başkonsolosluğu Görev Bölgesi

Aydın, Balıkesir, Bilecik, bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, İzmit, Kırklareli, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ illerinde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye’de ikamet eden Brezilya vatandaşları vize ve konsolosluk işlemleri için Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapmalıdır.