BELARUS CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU

Belarus Resmi Bayramı nedeni ile 6 ve 7 Kasım 2017 tarihlerinde BAŞKONSOLOSLUĞU çalışmamaktadır!

Adres: Birgul sk., Toros Villa №: 1/B, Florya, Bakırköy/İstanbul

Telefon: (+90212) 573 66 31

Faks: (+90212) 573 66 71, 573 66 32 (vize şubesi)

Web: http://www.turkey.belembassy.org

e-mail: [email protected]

Çalışma saatleri:

8.45-13.00 ve 14.00-18.00 Pazartesi — Cuma

8.45-13.00 ve 14.00-16.45 Cuma

Vize başvuru saati: 9.30 – 11.00 Evrakların alımı ve verilişi yalnızca randevu ile gerçekleştirilmektedir. Bu sebeple önce randevu alınması zorunludur.

Belarus vatandaşları kabul saati: 11.00 – 12.30

Vize iade saati: 15.00 – 16.00

Görev çevresi: Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova

Belarus Başkonsolosluğu Vize İşlemleri

Belarus Cumhuriyeti’ne ziyaret sebebine göre vize başvurusu yapmak isteyenler, Belarus Dışişleri Bakanlığı'nın belirlediği vize kategorilerinden (Belarus Ticari Vize, Belarus Misafir Vizesi, Belarus Turistik Vize, Belarus Eğitim Vizesi, Belarus Transit Vize) biri ile müracaatlarını İstanbul Belarus Başkonsolosluğu'na yapmaları gerekmektedir.

Belarus seyahatinin süresine bağlı olarak Belarus Başkonsolosluğu'na Belarus Transit Vize, Belarus kısa vadeli vize (90 güne kadar) ve Belarus uzun vadeli vize (1 yıl geçerli olup 90 gün kalmalı) için vize talebi belirtilmelidir. Ayrıca Belarus vize işlemleri için Belarus'tan gönderilen Davet Mektubu'nda; ülkeye giriş sayısına (tek girişli mi, çift girişli mi yoksa çok girişli mi ) göre vize talebinde bulunulmasında fayda vardır.

Belarus Konsolosluğu Vize Başvuru Formu

Belarus Başkonsolosluğu'na vize başvurusunu dikkate alabilmesi için Belarus Vize Başvuru Formu'nun eksiksiz ve doğru olarak doldurulması gerekmektedir. Doldurulması zorunlu olan bu belge, başvuru işlemlerinizin ilk adımını oluşturacaktır. Belarus Konsolosluğu başvuru sahibi hakkındaki kapsamlı bilgiye başvuru formu aracılığı ile ulaşırken,Belarus vize başvuru formunda beyan edilmiş bilgiler ile, başvuru evraklarının birbirini bilgi bakımından desteklemesi, Belarus Başkonsolosluğu'nun en çok dikkat ettiği konudur.

Belarus Vize Başvuru Formu için tıklayınız.

Belarus Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

Belarus vize başvurularınızın öncesinde pasaportun 10 yıl içerisinde alınmış olmasına dikkat edilmelidir.

Belarus vize başvrularına değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması yalnızca Belarus Konsolosluğuna/Büyükelçiliğine aittir.

Vize başvurusu ret edildiği durumda vize harcı iadesi yapılmamaktadır. Vize harcı başvurunun işleme alınabilmesi için yatırılmaktadır.

Verilen vizenin tarih aralıkları uzatılamaz veya bir değişiklik yapılamaz. Seyahat tarihinde yaptığı değişiklik sonucu vize tarihi seyahat tarihi ile uyuşmayan başvuru sahibi yeniden vize başvurusu yapmak durumundadır.

Belarus Konsolosluğu gerekli gördüğü durumlarda başvuru sahibini mülakata çağırabilir.

Belarus’a giriş yaptıktan sonra beş çalışma gününden fazla ülkede kalındığında ziyaretçinin polis makamlarında kayıt yaptırması gerekmektedir. Ziyaretçi otelde kalıyorsa kayıt işlemleri otel görevlileri tarafından yapılmaktadır.

---------------------------------------------------------