İSTANBUL BAHREYN FAHRİ KONSOLOSLUĞU

Adres: Fahrettin Kerim Gökay Cad., No:36, Altunizade / İSTANBUL

Telefon: (0216) 544 24 62, 544 24 00

Faks: (0216) 544 24 18

Posta Kodu: 34398

Başvuru Bilgileri ve işlemleri İçin Tıklayınız

http://www.eagvs.com/bahreyn/

Bahreyn Fahri Konsolosluğu Mesai Saatleri

Bahreyn Konsolosluğu Pazartesi-Cuma 09.00-15.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Bahreyn Fahri Konsolosluğu İstanbul Vize Çıkış Süresi

Bahreyn vize başvurularınızın sonuçlanma süresi 7-10 iş günüdür.

İstanbul Bahreyn Fahri Konsolosluğuna Nasıl Gidilir?

Bahreyn Fahri Konsolosluğu İstanbul'un Anadolu yakasında bulunan Üsküdar ilçesine bağlı Altunizade semtinde yer almaktadır. İstanbul Avrupa yakasından hareket eden metrobüs hattı ile Altunizade’ye rahatlıkla ulaşım sağlanabilmektedir.

Bahreyn Fahri Konsolosluğu Pasaport Yenileme

Bahreyn vatandaşları süresi dolmak üzere olan pasaportlarını İstanbul Bahreyn Fahri Konsolosluğu'nda yenileyebilirler.

Bahreyn İstanbul Fahri Konsolosluğu Görev Bölgesi

İstanbul ve çevre illerde ikamet eden Türk vatandaşları Bahreyn vize işlemleri için, Türkiye’de ikamet eden Bahreyn vatandaşları ise konsolosluk işlemleri için Bahreyn İstanbul Fahri Konsolosluğuna başvuru yapabilirler.

Bahreyn İstanbul Fahri Konsolosluk Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bahreyn Krallığı’na seyahat etmek isteyen kişiler ülkeye gerçekleştirecekleri seyahatin amacına göre, Bahreyn Ticari Vizesi, Bahreyn Turistik Vize, Bahreyn Diplomatik Vizesi, Bahreyn Çalışma Vizesi ve Bahreyn Öğrenci Vizesi için Bahreyn Konsolosluğuna vize başvurusunda bulunmalıdır.

İstanbul Bahreyn Fahri Konsolosluk Vize Başvuru Formu Var Mıdır?

Vardır. Bahreyn vize başvuru formunu İngilizce veya Türkçe olarak doldurulmalıdır.

Bahreyn Vize Başvuru Formu eksiksiz ve doğru olarak cevaplanması sırasında gerçekleştirilecek seyahate uygun kategorideki vize başvurusu için gerekli olan evraklarla beyan edilen bilgilerin, formdaki verilen yanıtları destekleme şartı yerine getirmelidir

Bahreyn vize başvuru formu okunaklı, büyük harflerle ve tükenmez kalemle doldurulup imzalanarak, işlem sonlandırılmalıdır.

Bahreyn İstanbul Fahri Konsolosluğu Vize Talep Dilekçesi Nasıl Olur?

Bahreyn Konsolosluğu'na yapılan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin amacının ve şartlarının ifade edildiği vize talep dilekçesi ibraz edilmelidir. Bahreyn Konsolosluğu’na hitaben, antetli kağıda, İngilizce yazılmış; seyahatin amacı, seyahat tarihleri, seyahatin masraflarının nasıl karşılanacağı ve vize süresinin bitiminde ülkeden ayrılma taahhüdü içeriğinde belirtilmelidir.

Bahreyn Vize başvurusunda bulunan kişi çalışan ise, başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, Bahreyn Konsolosluğu’na hitaben İngilizce yazılmış, antetli kağıda; - başvuru sahibinin görevi, maaş bilgisi, izinli olduğu seyahat tarihleri, seyahatin kim tarafından finanse edildiği ve görevine tekrar geri döneceği taahhüdünü içeren bir izin dilekçesi, imzalı ve kaşeli olarak hazırlanmalıdır.

Bahreyn Vize başvurusunda bulunan kişi şirket sahibi ise, Bahreyn Konsolosluğu’na hitaben şirketinin antetli kağıdına, İngiltere’deki ticari faaliyeti, seyahat planı, amacı ve şirket pozisyonunu anlatan bir dilekçe olmalıdır.

Bahreyn Vize başvurusunda bulunan kişi çalışmıyor ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için 1. dereceden sponsor olan akrabası tarafından, seyahat planının detaylarını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı Bahreyn Vize Talep Dilekçesi hazırlanmalıdır. Ayrıca sponsor kişinin ekonomik ve mesleki durumunu belgeleyen evrak birlikte sunulmalıdır.

Bahreyn Krallığı Fahri Konsolosluk İstanbul Vize Ücreti Ne Kadardır?

Bahreyn’e yapılacak olan seyahatin amacına bağlı olarak vize türüne ve vize giriş sayısına göre Bahreyn vize ücreti konsolosluk tarafından düzenlenmektedir.

Bahreyn İstanbul Fahri Konsolosluğu Vize Ret Nedenleri?

Bahreyn vizesi başvurularında, Bahreyn Konsolosluğu tarafından talep edilen şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bahreyn vizesi başvuruları için talep edilen şartlar yerine getirilmediği takdirde, Bahreyn Vizesi başvuruları konsolosluk tarafından ret ile sonuçlandırılabilmektedir.

Bahreyn vizesi başvurularında seyahat amacının kanıtlanmaması, sahte ya da eksik evrak ibraz edilmesi, Bahreyn vizesi başvurusunda bulunan kişilerin ülkenin kamu düzeni açısından tehlike oluşturması ya da Bahreyn seyahatinin bitiminde kişinin ülkeden ayrılacağını gösterir belgeler sunulmaması durumlarında Bahreyn vizesi başvurusu, Bahreyn vize reddi ile neticelenebilmektedir.