İSTANBUL AVUSTURYA BAŞKONSOLOSLUĞU

Adres: Köybaşı Cad. No. 46 34464 Yeniköy-Sarıyer/İstanbul

Tel.: (+90) 212 363 84 10

Fax: (+90) 212 262 26 22

E-Mail: istanbul-gk(at)bmeia.gv.at

Web: https://www.bmeia.gv.at/

Avusturya Kültür Ofisi Istanbul

Adres:Köybaşı Cad. No: 44 ,34464 Yeniköy/Sarıyer-Istanbul

Türkiye

Tel.: 0090/212/363 84 15

Faks: 0090/212/223 34 69

e-mail: istanbul-kf(at)bmeia.gv.at

Acil Servis Numarasi: (+90) 532 262 00 19 (sadece çalışma saatleri dışında)

Vize bölümü çalışma saatleri:

Pazartesi-Cuma: 08:00-12:00 arası (müracaat)

Pazartesi/Çarşamba/Cuma: 14:00-15:30 arası (eksik evrak/pasaport iade)

Avusturya vatandaşlarının işlemleri:

Pazartesi-Cuma: 09:00-12:00 arası

Avusturya Başkonsolosluğu Avusturya ve Türkiye resmi tatillerde kapalɪdɪr.

İşleme alınmış vize ve oturum başvuruları ile ilgili veri koruma sebebinden dolayı telefonda bilgi verilmemektedir. Anlayışınızı rica ediyoruz.

Güvenlik açısından, Başkonsolosluğa sırt çantası ve büyük çantaların getirilmesi yasaktır.

Avusturya Başkonsolosluğu İstanbul Ulaşım

Sarıyer'e bağlı Yeniköy sahil mevkiinde bulunan Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu'na özel araçla ya da toplu taşıma araçları vasıtası ile ulaşmak mümkündür. Sarıyer'de bulunan Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu'na Garipçe, Sarıyer ve Rumeli Feneri mevkilerine giden tüm İETT otobüslerini kullanarak ulaşabilirsiniz.

Türkiye’deki Avusturya Temsilcilikleri

Avusturya’nın Türkiye’de yerleşik diplomatik temsilciliklerini Avusturya Dışişleri Bakanlığı’nın hompage’inde bulabilirsiniz. Ayrıca Bursa ve Edirne'de Fahri konsolosluk İletişimi de Dışişleri Bakanlığı web sitesinde bulunmaktadır.

Avusturya İstanbul Konsolosluğu Vize Başvurusu

Avusturya Konsolosluğu kısa süreli vize başvurularını (istisnai durumlar hariç) Avusturya Konsolosluğu ve Avusturya Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilen Vize Hizmet Merkezleri aracılığı ile kabul etmektedir.

uzun süreli Avusturya vizesi (oturum) başvuruları söz konusu olduğunda Avusturya Konsolosluğu’na veya Avusturya Büyükelçiliği’ne şahsen başvuru yapılmalıdır. Avusturya Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği firmalar aracılığıyla Avusturya Turistik vize, Avusturya Ticari vize, Avusturya Aile Ziyareti vizesi ve Avusturya transit vize başvuruları yapılabilmektedir.

Avusturya vize başvurusu, aracı kurumlara yapılmışsa dahi, başvuruların değerlendirilmesi ve onaylanması yetkisi Avusturya Konsolosluğu’na aittir.

Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu Vize Başvuru Formu

Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu görev bölgesinde bulunan kişiler Avusturya Vizesi başvurularında ülkeye yapacakları seyahatin amacına uygun evraklar sunmakla yükümlüdür. Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu'na vize başvurusunda bulunan kişiler eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu sunmalıdır.

Avusturya Turistik vize talep dilekçesi

Avusturya’ya Turistik amaçla seyahat edecek kişilerin ülkeye yapacakları seyahate ilişkin Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben Avusturya Turistik Vizesi talep dilekçesi yazmalıdır. Avusturya Turistik vizesi talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir.

- Ülkeye yapılacak seyahatin amacı net olarak ifade edilmelidir. Örneğin; Turistik bir tura katılacak kişi Avusturya Turistik vizesi talep dilekçesinde katılacağı turdan bahsetmeli ve varsa tur ile ilgili belgelerini dosyasına eklemelidir.

- Seyahat tarihleri açıkça yazılmalıdır. Avusturya Turistik Vizesi başvurusunda bulunacak kişileri Avusturya Turistik vizesi talep dilekçelerinde ülkeye giriş yapacakları tarihi, ülkeden ayrılacakları tarihi ve aynı süreç içerisinde başka bir ülkeye geçiş yapacakları bir seyahat var ise bu seyahatin tarihlerini açıkça yazmalıdır.

- Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı açıkça ifade edilmelidir. Avusturya Turistik Vize Talep Dilekçesi yazılırken kişinin seyahati süresince oluşacak (konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) masraflarının nasıl karşılanacağı net olarak ifade edilmelidir.

- Avusturya Konsolosluğu’na Turistik vize başvurusunda sunulan belgeler ile Avusturya Turistik vize talep dilekçesinde yer verilen ifadelerin birbirini destekleyici olmasına dikkat edilmelidir.

İki Dilekçe gerektiren durumlar

- Avusturya Turistik Vizesi başvurusunda bulunacak kişi SGK’lı çalışan ise, kişinin çalıştığı firmanın yetkilisi tarafından, şirketin antetli kağıdına kişinin seyahat tarihlerinde izinli olduğunun beyan edildiği Avusturya turistik vizesi talep dilekçesi yazılmalıdır. Dilekçede şirket yetkilisinin kaşe ve imzası bulunmalıdır.

- Avusturya Turistik Vizesi başvurusunda bulunacak kişi öğrenci ya da ev hanımı ise, seyahat masraflarının karşılanması için sponsora ihtiyacı olacaktır. Bu kişilerin birinci derece yakınları (anne-baba, eş, çocuk) Avusturya Konsolosluğu tarafından sponsor olarak kabul edilmektedir. Sponsor olacak kişi Avusturya Turistik Vizesi talep eden kişinin seyahat masraflarının kendisi tarafından karşılanacağını taahhüt eden Avusturya Turistik Vizesi talep dilekçesi yazmalıdır.

Avusturya Ticari Vize Talep Dilekçesi

Avusturya’ya Ticari (iş toplantısı, konferans, alan araştırması vb.) amaçla seyahat eden kişilerin yapacakları seyahat ile ilgili Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben Avusturya Ticari Vizesi talep dilekçesi sunmaları gereklidir. Avusturya Ticari vizesi talep dilekçesi yazılırken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir.

- Avusturya Ticari Vizesi talep dilekçesi personelini iş seyahatine gönderecek şirketin yetkilisi tarafından şirket antetli kağıdına yazılmalı ve şirket yetkilisinin kaşesini ve imzasını taşımalıdır.

- Avusturya Ticari Vizesi talep dilekçesinde seyahatin amacı açıkça yazılmalıdır. Örneğin; kişi şirketin iş ortağı başka bir şirketle toplantı yapmak üzere seyahat edecekse Avusturya’daki şirket ile ilgili bilgilere yer verilmelidir. Kişi iş konferansına katılacaksa Avusturya Ticari Vizesi talep dilekçesinde konferans ile ilgili bilgi olmalıdır.

- Avusturya Ticari Vizesi talep dilekçesinde seyahate çıkacak kişinin firmadaki görevi ( Satış Müdürü, Kurumsal İletişim Uzmanı vb.) açıkça ifade edilmelidir.

- Avusturya’ya seyahat edecek kişinin seyahatinin başlangıç ve bitiş tarihleri ile varsa ek seyahati hakkında Avusturya Ticari Vizesi talep dilekçesinde net bilgiler verilmelidir.

- Avusturya Konsolosluğu’na Ticari Vize talep dilekçesi hazırlanırken seyahat edecek kişinin seyahat süresince oluşacak (konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) masraflarının nasıl karşılanacağı bilgisi yer almalıdır.

- Avusturya Ticari Vizesi talep dilekçesinde yer alan bilgiler dosyaya konulan evraklarla desteklenmelidir.

Avusturya İstanbul Konsolosluk İşlemleri

Avusturya Konsolosluğu ve Avusturya Büyükelçiliği, Avusturya Cumhuriyeti’ne seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye ikamet iznine sahip üçüncü ülke vatandaşlarının Avusturya vizesi işlemleri konusunda hizmet vermekte olan yetkili Avusturya Cumhuriyeti temsilcilikleridir.

Avusturya Konsolosluğu ve Avusturya Büyükelçiliği aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden Avusturya vatandaşlarının konsolosluk işlemleri konusunda da çalışmalar yürütmektedir.

Türkiye’de ikamet eden Avusturya vatandaşları apostil ( belge tasdiki), evlilik, dirim belgesi, pasaport ve vatandaşlık belgesi gibi işlemlerini Türkiye’de bulunan Avusturya Konsolosluğu, Avusturya Büyükelçiliği ve Avusturya Fahri Konsoloslukları vasıtası ile yapabilmektedir.

vusturya Konsolosluğu ve Avusturya Büyükelçiliği; Avusturya Cumhuriyeti’ne seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye ikamet iznine sahip üçüncü ülke vatandaşlarının Avusturya vizesi işlemleri konusunda hizmet vermekte olan yetkili Avusturya Cumhuriyeti temsilcilikleridir.

Avusturya Konsolosluğu ve Avusturya Büyükelçiliği aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden Avusturya vatandaşlarının konsolosluk işlemleri konusunda da çalışmalar yürütmektedir.

Türkiye’de ikamet eden Avusturya vatandaşları apostil ( belge tasdiki), evlilik, dirim belgesi, pasaport ve vatandaşlık belgesi gibi işlemlerini Türkiye’de bulunan Avusturya Konsolosluğu, Avusturya Büyükelçiliği ve Avusturya Fahri Konsoloslukları vasıtası ile yapabilmektedir.

Avusturya Konsolosluğu Pasaport İşlemleri

Türkiye’de ikamet eden Avusturya vatandaşları Avusturya pasaportu ile ilgili işlemleri için Avusturya Konsolosluğu’na müracaat edebilirler. Avusturya Konsolosluğu’na pasaport işlemleri için müracaatta bulunacak kişiler aşağıda yer alan belgeleri ibraz etmekle yükümlüdür.

Resmi kimlik: Avusturya hükümeti tarafından tanzim edilen nüfus cüzdan belgesi Avusturya Konsolosluğu’na ibraz edilmelidir.

Uluslararası doğum kayıt belgesi: Avusturya Konsolosluğu’na pasaport için başvuruda bulunan kişinin doğum bilgilerini içeren doğum belgesi sunulmalıdır.

Vatandaşlık belgesi: Avusturya Konsolosluğu’na pasaport için müracaat eden kişinin Avusturya vatandaşı olduğunu gösterir belge.

Fotoğraf: Başvuru sahibinin 4 adet biometrik vesikalık fotoğrafı Avusturya pasaportu başvurusunda Avusturya Konsolosluğu’na ibraz edilmelidir.

Evlilik Cüzdanı: Avusturya Konsolosluğu’na pasaport başvurusunda bulunan kişi evli ise, evlilik cüzdanını ibraz etmelidir.

Diploma: Avusturya pasaportu için Avusturya Konsolosluğu’na başvuruda bulunan kişinin Akademik veya Mühendislik unvanı var ise, bunu gösterir diploma ibraz etmelidir.

Türkiye Oturma izni: Avusturya Konsolosluğu’na pasaport talebi ile başvuru yapan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti oturma izni ya da ikamet belgesi ibraz etmesi gerekmektedir.

Nüfus kayıt örneği: Avusturya Konsolosluğu’na pasaport için müracaat eden kişi 5 yıldan daha uzun bir süredir Türkiye’de ikamet ediyorsa, pasaport başvurusunda Almancaya tercüme edilmiş vukuatlı nüfus kayıt örneği sunmalıdır.

Pasaport işlem harcı: Avusturya Konsolosluğu’na pasaport için başvuru yapan kişilerin 76,00 EURO işlem harcı ödemesi gerekmektedir.

Önemli Not-1: Avusturya Konsolosluğu’na pasaport için müracaat eden kişiler konsolosluk tarafından talep edilen tüm belgelerin aslını ve fotokopisini başvuru esnasında yanında bulundurmalıdır. Avusturya Konsolosluğu pasaport işlemlerini başvuru tarihini takiben 6 hafta içerisinde tamamlamaktadır.

Önemli Not-2: Avusturya Konsolosluğu pasaport başvurularında bazı tereddütlü durumlarda ek evrak talep edebilmektedir.

Avusturya Konsolosluğu evlilik işlemleri

Türkiye’de yaşayan Avusturya vatandaşlarının evlilik yapabilmesi için Avusturya Konsolosluğu’na evlilik işlemleri için başvuru yapması gerekmektedir.

Avusturya vatandaşları Türkiye’de evlenebilmek için aşağıda yer alan belgelerle birlikte Avusturya Konsolosluğu’na başvuru yapmalıdır.

• Ehefähigkeitszeugnis (Evlenme ehliyet belgesi): Avusturya’daki yetkili Evlendirme Memurluğundan alınacaktır.

• Geburtsurkunde(Doğum Belgesi)

• Staatsbürgerschaftsnachweis (Vatandaşlık belgesi)

• Meldezettel (İkametgah Belgesi)

• Boşanma kararı: Daha önce evlilik yapmış ve evliliğini sonlandırmış Avusturya vatandaşlarından talep edilir.

• Pasaport

Avusturya vatandaşı ile evlenmek isteyen Türkiye vatandaşlarının Evlilik ehliyet belgesi (Ehefähigkeitszeugnis) almak için aşağıda yer alan belgeleri temin ederek Avusturya’ya göndermesi gerekmektedir.

• Nüfus cüzdan fotokopisi

• Nüfus kayıt örneği (bekarlık belgesi)

• İkametgah senedi

• Boşanma kararı: Daha önce evlilik yapmış ve evliliğini sonlandırmış Türkiye vatandaşlarından talep edilir.

• Pasaport fotokopisi

Avusturya vatandaşı ile evlenmek üzere Avusturya Konsolosluğu’na başvuruda bulunacak Türkiye vatandaşlarının Türkçe olan evraklarını Avusturya’ya göndermeden önce noterde Almancaya tercüme ettirmesi ve valilikte onaylatması (Apostille) gerekmektedir.

- Türkiye’de evlenmek isteyen Avusturya vatandaşları kendilerinden talep edilen belgelerle birlikte Avusturya Başkonsolosluğu’na müracaat edecektir.

- Kişiye Avusturya Başkonsolosluğu tarafından, 2 iş günü içerisinde Türkçe ve Almanca olarak hazırlanmış bir belge verilecektir. (Belge karşılığında Avusturya Başkonsolosluğu’na 42 Euro işlem harç bedeli ödenmekte ve ödemeler yalnızca Euro ile yapılabilmektedir.)

- Avusturya vatandaşı kişi, Avusturya Başkonsolosluğu’ndan aldığı belgeyi kaymakamlıkta onaylattıktan sonra evlilik işlemlerini yapabilecektir.

Önemli Not: Evlilik işlemi gerçekleştikten sonra evlilik cüzdanının fotokopisi mutlaka Avusturya Başkonsolosluğu’na ibraz edilmelidir.

Avusturya Konsolosluğu Vatandaşlık Belgesi işlemleri

Türkiye’de ikamet eden Avusturya vatandaşları Avusturya vatandaşlık belgesi temin etmeleri gereken durumlarda Avusturya Konsolosluğu’na başvuruda bulunmak zorundadırlar. Avusturya Konsolosluğu’na vatandaşlık belgesi düzenlenmesi talebi ile başvuruda bulunacak olan kişiler aşağıda yer alan belgeleri temin etmekle yükümlüdür.

- Türkiye Cumhuriyeti ikametgah belgesi veya oturma izni

- Uluslararası doğum kayıt belgesi

- Fotoğraflı nüfus cüzdanı

- Evlilik cüzdanı ve eşin kimliği (Avusturya Konsolosluğu’ndan vatandaşlık belgesi talep eden kişinin evli olması durumunda)

- Diploma (Akademik ya da Mühendislik unvanı olan kişilerden durumu ispat için istenir)

- Anne ve babanın vatandaşlık belgesi

- Kişiye Avusturya vatandaşlığı verildiğine dair belge

Avusturya Konsolosluğu’na vatandaşlık belgesi için başvuruda bulunan kişi reşit değil (18 yaşından küçük) ise, aşağıda yer alan belgeleri ibraz etmelidir.

- Uluslararası doğum kayıt belgesi

- Türkiye nüfus cüzdanı (Çocuk çifte vatandaş ise)

- Evlilik cüzdanı (anne- baba evli ise)

- Avusturya vatandaşı olan ebeveynin vatandaşlık belgesi

Avusturya vatandaşlık belgesi düzenlenmesi talebi ile Avusturya Konsolosluğu’na başvuruda bulunan kişiler, başvuru esnasında Avusturya Konsolosluğu’na 42 Euro işlem bedeli ödemekle sorumludur. Vatandaşlık belgesi düzenleme işlemleri Avusturya Konsolosluğu tarafından başvuru tarihini takiben 6 hafta içerisinde tamamlanmaktadır.

Avusturya Konsolosluğu tasdik işlemleri

Türkiye’de yaşayan Avusturya vatandaşları noterlik (fotokopi tasdiki, imza tasdiki) gibi işlemleri için Avusturya Konsolosluğu, Avusturya Büyükelçiliği ve Avusturya Fahri Konsolosluğu temsilciliklerine destek almak amacı ile başvuruda bulunabilirler.

Avusturya Konsolosluğu Dirim Belgesi işlemleri

Avusturya’da emekli olup başka ülkelerde ikamet eden kişiler emeklilik maaşlarını almaya devam edebilmek için, Avusturya Emeklilik Kurumu (PVA)’na yaşadıklarını ispat etmekle yükümlüdür. Bu kişiler yaşadıklarını ispat etmek için yılda 1 kez kendilerine gönderilen yaşam teyit belgesini doldurup Avusturya Büyükelçiliği’ne onaylatmak zorundadır.

Dirim belgesi işlemleri yaptırması gereken kişiler şahsen doldurdukları belge ve fotoğraflı nüfus cüzdanı ile Avusturya Büyükelçiliği’ne başvuru yapmalıdır. Ancak bu kişiler Avusturya Konsolosluğu ya da Avusturya Fahri Konsolosluğu görev bölgesi içerisinde ikamet ediyorlarsa, belgeleri Avusturya Konsolosluğu’na ya da Avusturya Fahri Konsolosluğu’na teslim edebilirler.

Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu Vize Reddi

Avusturya vizesi başvurularında, Avusturya Konsolosluğu ve Avusturya Büyükelçiliği tarafından talep edilen şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Avusturya vizesi başvuruları için talep edilen şartlar yerine getirilmediği takdirde, Avusturya Vizesi başvuruları konsolosluk tarafından ret ile sonuçlandırılabilmektedir.

Avusturya vizesi başvurularında seyahat amacının kanıtlanmaması, sahte ya da eksik evrak ibraz edilmesi, Avusturya vizesi başvurusunda bulunan kişilerin ülkenin kamu düzeni açısından tehlike oluşturması ya da Avusturya seyahatinin bitiminde kişinin ülkeden ayrılacağını gösterir belgeler sunulmaması durumlarında Avusturya vizesi başvurusu, Avusturya vize reddi ile neticelenebilmektedir.

Avusturya vizesi başvurusunda bulunan kişiler, Avusturya Konsolosluğu ve Avusturya Büyükelçiliği tarafından talep edilen Avusturya vizesi şartlarını yerine getirmedikleri takdirde Avusturya vize reddi ile karşı karşıya kalabilmektedir. Avusturya vizesi başvurusunda bulunan kişilerin seyahat amaçlarını kanıtlamaması, sahte ya da tahrip edilmiş evraklarla başvuru yapması veya herhangi bir Schengen ülkesinden sınır dışı edilmiş olması Avusturya vize reddi gerekçeleri arasında yer almaktadır.

Seyahat Belgelerinden kaynaklı Avusturya Vize reddi

Avusturya vizesi başvurusunda sunulan seyahat belgeleri güncel, orijinal, geçerliliği devam eder nitelikte olmalıdır. Avusturya Konsolosluğu veya Avusturya Büyükelçiliği’ne sahte, geçersiz ya da tahrip edilmiş evraklarla yapılan vize başvuruları Avusturya vize reddi ile sonuçlanmaktadır. Avusturya vizesi başvurusunda ibraz edilen evrakların eksik ya da hatalı olmamasına dikkat edilmelidir.

Seyahat şartları ve seyahat amacından kaynaklı Avusturya vizesi reddi

Avusturya vizesi için yapılan başvurularda ülkeye yapılacak seyahatin amacı açıkça ifade edilmeli ve bu amaca uygun evraklar ibraz edilmelidir. Kişi ayrıca başvuru yaptığı Avusturya vize tipinin şartlarını yerine getirecek durumda olduğunu kanıtlayan belgeler ibraz etmelidir.

Örneğin; kişi Avusturya’ya Aile ziyareti amacıyla seyahat ediyorsa Avusturya’da ikamet eden yakınlarına ve yapacağı seyahatin şekline ilişkin belgeler sunmalıdır.

Avusturya seyahat şartları ve seyahat amacına ilişkin kanıtlayıcı belgeler sunamayan başvuru sahipleri Avusturya vizesi reddi ile karşı karşıya kalabilmektedir. Kişinin seyahat amacı ve şartlarına ilişkin sunduğu belgelerin inandırıcı bulunmaması da Avusturya vizesi reddi sonucuna neden olabilmektedir.

Ekonomik durumdan kaynaklı Avusturya vize reddi

Avusturya vizesi başvurusunda bulunan kişiler, Avusturya seyahatleri süresince ihtiyaçlarını karşılayacak ekonomik koşullara sahip olduklarını ve sahip oldukları gelirin yasal yollarla elde ettiklerini gösterir belgeler sunmalıdır.

Avusturya Konsolosluğu, Avusturya vizesi başvurusunda bulunan kişinin seyahat için yeterli maddi imkana sahip olmadığını ya da sahip olduğu maddi olanaklara yasal yollarla kavuşmasının mümkün olmadığına kanaat getirmesi durumunda, bu kişilerin Avusturya vize başvurularını reddetmektedir.

Schengen vizesi süresinden kaynaklı Avusturya vizesi reddi

Schengen vizesi sahibi olan kişiler bu vize ile Schengen Bölgesi’nde 6 aylık süre içerisinde en fazla 90 gün konaklama hakkına sahip olurlar. Avusturya Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişi son 6 ay içerisinde Schengen Bölgesi’nde 90 gün konaklamış ise, kişi Avusturya vize reddi ile karşılaşabilmektedir.

Schengen Giriş yasağından kaynaklı Avusturya vize reddi

Schengen Bölgesi’ne üye ülkelerden herhangi birinin Schengen vizesi konusunda aldığı karar Schengen Bölgesi’ne üye diğer ülkeler açısından da bağlayıcı olabilmektedir. Schengen Bilgi Sisteminde (SIS) üye ülkelerden herhangi birine girişi yasak olduğuna dair kayıt bulunan kişilerin başvuruları Avusturya vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.

Kamu Güvenliği nedeniyle Avusturya Vizesinin reddedilmesi

Avusturya Vizesi başvurusunda bulunan kişinin belirlenen yasal çerçevede Schengen bölgesine üye ülkelerden biri ya da birkaçı için kamu düzeni, kamu sağlığı, güvenlik gibi konularda tehlikeli bulunması durumunda Avusturya vizesi talebi reddedilir.

Sağlık sigortası sebebiyle Avusturya Vizesinin reddedilmesi

Avusturya’ya seyahat edecek kişiler seyahat sürelerini kapsayan seyahat sağlık sigortası yaptırmalıdır. Geçerli ve istenen standartlara uygun seyahat sağlık sigortası sahibi olduklarını kanıtlayan belgeler sunamayan kişilerin Avusturya vizesi başvuruları vize reddi ile sonuçlanabilmektedir.

Kişinin ülkesine dönmesi konusunda şüphe olmasından kaynaklı Avusturya vizesi reddi

Avusturya vizesi başvurusunda bulunan kişilerin Almanya vize sürelerinin sona ermesi ile birlikte ülkelerine geri döneceklerini kanıtlayan belgeler sınması gereklidir. Kişilerin Avusturya vize süresi sonunda ülkeden ayrılma niyetinde olmadığı anlaşıldığı takdirde kişilerin Avusturya vize başvurusu reddedilir.

Avusturya Vize reddine itiraz

Avusturya vize başvuruları red ile sonuçlanan kişiler Avusturya Vize reddi kararına itiraz etme hakkına sahiptirler. Avusturya vize red cevabı alan kişiler eksik ya da yanlış beyan edilmiş evraklarını tamamlayarak Avusturya Ankara Büyükelçiliği’ne reddedilen vize başvurularının yeniden değerlendirilmesi talebi ile başvuruda bulunabilirler.