Yer
Dada Salon Kabarett, İstanbul

Tarih

18 Kas 2022 - 18 Kas 2022
Saat

21.00

Bilet
Yeni Türkü, çok özel bir performans ile Okan Bayülgen'in İstanbul'a kazandırdığı en sıra dışı gösteri mekanı Dada Salon Kabarett'de!

1977 yılında Derya Köroğlu, Zerrin Yaşar ve Selim Atakan tarafından Ankara'da kurulan Yeni Türkü, adını Güney Amerika'da çıkan ve halk türkülerini yeniden yorumlayan Nuevo Cancion (Yeni Şarkı, Türkü) akımından alıyor. Şili'deki temsilcisi "Inti Illimani" olan bu akımdan etkilenen grup, ilk albümü Buğdayın Türküsü'nü 1979'te yayınladı. Albüm, adını aldığı Pablo Neruda şiirinin yanı sıra Can Yücel'in Sardunya'ya Ağıt'ının ve Nazım Hikmet'in üç şiirinin bestelerine yer veriyordu; ancak Yeni Türkü'yü kitlelere duyuran albüm, 1983 yılında yayınlanan ve halen dillerden düşmeyen şarkılarla dolu Akdeniz Akdeniz oldu. 

İlk iki albümünün ardından 1983'ten itibaren toplam 13 albüm daha yayınlayan Yeni Türkü'nün son albümü, 2012 yılındaki Şimdi ve Sonra. Grup, aynı zamanda unutulmaz şarkılarını bir araya getirdiği 4 koleksiyon albümü yayınladı. 90'lı yıllarda ülkeyi kasıp kavuran Süper Baba dizisinin müziklerinde de imzası olan Yeni Türkü, bestelediği tema müzikleriyle 7'den 70'e herkesi etkisi altına aldı.  

• Yemek: 20:30
Konser: 22:00
• Bilet satın aldıktan sonra masa düzeni için [email protected]’ye atarak rezervasyonunuzu tamamlamanız gerekmektedir.

Dada Salon Kabarett
Okan Bayülgen’in İstanbul’a kazandırdığı sıra dışı gösteri mekanı Dada Salon Kabarett, sergilerden, tiyatro oyunlarına; özel etkinliklerden, konserlere kadar bir çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 

Dada Salon, Dünya’nın her yerinden; Londra’dan, Paris’ten, Berlin’den, Madrid’den izler taşıyor.  Tüm detaylarda; pirinçleri, boyamaları, ahşap işleri, çinko barı ve balkonlarıyla eşsiz bir ambiyans sunuyor.

7000 kitaplık kocaman kütüphanesinde kitaplara göz atıp, Türkiye’nin çok önemli illüstratörlerinin özel olarak yaptığı “Gergedan” illüstrasyonlarından satın alabilir ve Dada Salon’un eşsiz kokteyllerinin tadını çıkarabilirsiniz!

Raven Projekt Presents: Dax J & Ki/Ki Raven Projekt Presents: Dax J & Ki/Ki