Mirkelam Ücretsiz İBB Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi Konseri Mirkelam Ücretsiz İBB Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi Konseri

XI. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali

bilet

XI. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali,  23 Mart - 16 Mayıs tarihleri arasında sizlerle...

"Değerli sanatseverler,

Hepimizin, tüm Türkiye’nin başı sağolsun. 

Ülkemiz yakın geçmişte çok şiddetli depremlerle sarsıldı. Yasımız büyük. Acımız derin. On binlerce vatandaşımızı çok acı şekilde kaybettik. Pek çok vatandaşımız yaralandı; ailesini, yakınlarını, sevdiklerini, komşularını kaybetti; evlerinden, ocaklarından, alışmış oldukları hayatlarından oldu. Felaket geçirmiş dostlarımızın yaralarının olabildiğince hızla sarılması için ilk andan itibaren seferber olduğumuz bugünlerde dayanışmanın yaşatacağına olan inancımız sonsuz. 

Tüm acılara, kedere, endişe ve zorluklara rağmen sanat devam etmeli…

Opus Amadeus Oda Müziği Festivali olarak İstanbul’un oda müziği hayatına katıldığımız 2012 yılından bu yana birlikteliğimizin gücüne ve büyüsüne inanarak Avrupa’nın ve Türkiye’nin başarılı ve sevilen topluluklarını İstanbul’da sizlerle buluşturduk. Her festival için büyük bir heyecanla hazırladığımız birbirinden farklı, renkli, yaratıcı, tutkulu, güzelliklerle dolu oda müziği programlarını hepsi son derece cazip, tarihi mekânlarda ve konser salonlarında sizlere sunmanın mutluluğunu yaşadık. Opus Amadeus Oda Müziği Festivali çağlara yayılmaktan mutluluk ve haz duyan müzik birikimi ve sevgisiyle 12. yüzyıl Orta Çağı’nın derinliklerinden Barok döneme, 20. yüzyıldan günümüz müziklerine uzanan engin repertuvarıyla sizleri her defasında oda müziğinin göz kamaştırıcı dünyasında ağırlamaktan mutluluk duydu.

Genç Cumhuriyetimizin yüzüncü yaşına girdiği, hepimiz için bu çok anlamlı senede Opus Amadeus Festivali - deprem sebebiyle duyduğumuz acılar çok derin olsa da sanatın sağaltıcı gücüne duyduğumuz kuvvetli inançla – 23 Mart’ta perdelerini açıyor.  Arzumuz birbirinden güzel programlarla sizlere yeniden merhaba dediğimiz festivalimizde müziğin muazzam ruhunu daha da yücelten nefes kesici mekânlarda duygularınızı sınırsız ve bambaşka boyutlara taşımak.

Sağlık ve iyimserlik dolu günlerde müzikle sarmalandığımız buluşmalara…"

Mehmet Mestçi
Opus Amadeus Oda Müziği Festivali Sanat Yönetmeni