Yer: Babylon, İstanbul
Tarih: 2 Ara 2022 - 2 Ara 2022
Saat: 19.30

Bilet
Türkiye’nin en eski punk gruplarından Rashit, 2 Aralık akşamı Babylon'a konuk oluyor! Öncesinde geceyi post-punk ve darkwave ikilisi Ductape açıyor. 

İstanbul Kavuştayı: Mabel Matiz Ücretsiz Konseri Nerede? İstanbul Kavuştayı: Mabel Matiz Ücretsiz Konseri Nerede?

Rashit
Vokalde Oğuz Taktak, gitarda Tolga Özbey, basta Bülent Kabaş, davulda Orkun Tunç, piyano ve saksafonda Steve Wiles’tan oluşan Rashit; 1993’te kuruldu. Kendin yap ruhuyla ilk demo kayıtlarını dağıtan Rashit, 1999’da Türkiye’in ilk punk albümlerinden “Telaşa Mahal Yok”u yayımladı. Önümüzdeki sene 30. yılını özel bir turne ile kutlamaya hazırlanan grup; 2003’te yayımladığı “Adam Olmak İstemiyorum” albümünü 20. yıl özel baskısıyla plak formatında yeniden dinleyicileriyle buluşturacak. 10 senenin ardından ilk kez stüdyoya giren Rashit, “Kalbim Soldan Atıyor” ve “Dünya Bizi Yutmadan” isimli iki parça kaydetti. 

Ductape
İstanbul çıkışlı post-punk ve darkwave ikilisi Ductape, çıkış kısaçalarları “Little Monsters”ı 2020’de dinleyicisiyle buluşturdu. İlk albümleri “Labirent”i 2021’in başında yayımlayan ikili, İsviçre merkezli plak şirketi Swiss Dark Nights ile anlaştı ve “Araf” kısacalarını paylaştı. Meksika, Latin Amerika ve Avrupa’da birçok performans veren Ductape, post-punk ve darkwave türlerinin önde gelen dergileri tarafından 2021’in en iyileri listelerine girmeyi başardı. 2022’nin başında ikinci albümleri “Ruh”u yayımlayan Ductape, dinleyiciyi hayal kırıklıklarının üzerinde dans etmeye davet ediyor.