Tarih
Cumartesi, 25 Mart 2023 21:00
 Kategori
VIP - (Yemekli) - ₺2.970,00
1. Kategori - ₺1.320,00
2. Kategori - ₺1.100,00

Bilet
 Mekan
Zorlu PSM - Turkcell Sahnesi - İstanbul

VIP - Yemekli kategorisine dahil olan hizmetler:

-Zorlu PSM VIP Lounge alanı kullanımı

-Akşam yemeği ve içecek ikramı (Zorlu PSM VIP Lounge alanında 19:00 – 21:00 saatleri arasında servis edilecektir)

-Etkinlik alanına sıra beklemeden giriş imkanı

-Detaylı bilgi için: saat 13.00-22.00 aralığında +90 530 176 94 24 veya [email protected]

Pavel Baleff

Bengü İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi Ücretsiz Konseri Bengü İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi Ücretsiz Konseri

Bulgaristan'da doğan Pavel Baleff, 18 yaşında ilk konserini verdi ve 1993'te Bulgaristan Radyosu'nun en iyi genç müzisyeni ödülünü aldı. Aralık 1998’de Pavel Baleff, Dresden Oda Operası'nın Müzik Direktörlüğü görevini üstlendi. 2003 yılında, en yüksek Alman orkestra şefi ödüllerinden biri olan ünlü Bad Homburg şef ödülünü kazandı.

Pavel Baleff, 2022/23 sezonundan itibaren Limoges Operası'nın Müzik Direktörü ve Baş Şefi olarak atandı. Eylül 2022'den beri Nordhausen Tiyatrosu ve Loh Orkestrası Sondershausen'in Müzik Direktörü görevinde yer alıyor.

2007 ve 2022 yılları arasında Pavel Baleff, Almanya'nın en geleneksel orkestralarından biri olan Baden-Baden Filarmoni Orkestrası'nın şefliğini yaptı. Zürih Opera Binası'nda, Semperoper Dresden'de, Gewandhaus Leipzig'de, Hamburg Devlet Operası'nda ve Moskova'daki Bolschoi Tiyatrosu'nda geniş repertuarından dolayı opera, bale ve konser şefliği yaptı.

Diana Damrau

Soprano Diana Damrau, yirmi yıldır dünyanın önde gelen opera ve konser sahnelerinde sahne alıyor. Anna Bolena (Zürih Operası, Viyana Devlet Operası), I Masnadieri (Bavyera Devlet Operası), Roméo et Juliette (La Scala, Metropolitan Operası) gibi sayısız eserde sahne alan Damrau, 2022 yılının Temmuz ayında Bavyera Devlet Operası'nda Capriccio'da Gräfin Madeleine rolünü üstlendi.

Soprano ayrıca, özellikle kendisi için yazılan rollerde opera sahnesinde çağdaş eserler seslendirdi. Bunlardan en önemlileri Iain Bell'in Hogarth'ın A Harlot's Progress (Theater an der Wien, 2013) opera uyarlamasındaki baş rol ve Lorin Maazel'in 1984'ünde hayat verdiği Drunken Women/Gym Instructress (Kraliyet Opera Binası, 2005) karakteriydi.

2020 yılında adı bir astreoite verilen Diana Damrau, 2010 yılında Bavyera Maximilian Bilim ve Sanat Nişanı'nın ile ödüllendirildi. Ayrıca, Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından 2021 yılında Liyakat Nişanı’na layık görüldü.

Nicolas Testé

Fransız bas Nicolas Testé, şarkıcı olarak kariyerine başlamadan önce Opéra National de Paris ve Centre de Formation Lyrique'de piyano, fagot ve müzik tarihi okudu. 1998 yılında “Voix Nouvelles” yarışmasında İkincilik Ödülü'ne layık görüldü.

Nicolas Testé, Metropolitan Opera New York, Staatsoper Münih, Los Angeles Opera, San Francisco Opera, Deutsche Oper Berlin, Opéra National de Paris, Teatro San Carlo Naples, Grand Théâtre Geneva, Teatro alla Scala di  Milano, Teatro La Fenice'nin yanı sıra Glyndebourne Festivali ve Chorégies d'Orange gibi birçok ünlü opera binasında düzenli olarak sahne almaktadır.

2021/22 sezonunda Lyon Operası'nda Manon'da Compte des Grieux, Aida'da Ramfis olarak Teatro San Carlo Napoli'de Anna Netrebko ile, Norma'da Gran Teatre des Liceu Barcelona'da ve MET'de La Bohème'de Colline olarak sahnedeydi.

Nicolas Testé, sayısız opera prodüksiyonunun yanı sıra, uluslararası üne sahip senfoni orkestraları ile düzenli olarak performans sergilemektedir. Kasım 2017'de Singapur, Şanghay, Tokyo, Seul, Taipei ve Pekin'de konserler veren ünlü soprano Diana Damrau ile birlikte bir Asya Turu gerçekleştirdi.

Bilkent Senfoni Orkestrası

1993 yılında özgün bir sanat projesi olarak kurulan Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), Türkiye’nin ilk özel ve akademik sanat topluluğudur.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin öğretim kadrosunda yer alan seçkin sanatçılardan oluşan BSO, her yıl yaklaşık 50’yi aşkın etkinlikte yer almaktadır. Radyo ve televizyon kayıtlarının yanı sıra EMI, CPO ve Naxos gibi etiketlerle 40’tan fazla CD yayınına da sahip olan BSO, Türkiye’nin kültür sanat hayatına öncülük etmektedir.

Küresel salgın döneminde konser salonlarının kapalı kaldığı 2020 – 2021 sezonu boyunca Bilkent Senfoni Dijital üzerinden yayınladığı konserlerle izleyicileri ile buluşmaya devam eden BSO, bu süreçte müziğin iyileştirici gücüne inanarak zengin repertuvarı ile üretmeye devam etmiştir.

Bilkent Senfoni Dijital, Odeon Konserleri, Türk Bestecileri Haftası, Bilkent Anadolu Müzik Festivali gibi etkinliklerle ülkemizin kültür yaşamını zenginleştirmeyi temel ilke edinen BSO, Siena Montepulciano, San Marino San Leo, Montreux, Schleswig – Holstein gibi uluslararası festivallerde de yer almıştır.

Sanatın toplumsal yaşamda işlevsel kılınması misyonuyla hareket eden orkestra, kurulduğu 1993 yılından günümüze çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle işbirliğinde bulunmuştur. “Evrensel Kardeşlik ve Dünya Barışına Katkı” ile “Yerelden Evrensele Kültürel Tanıtım” ödüllerinin sahibi olan Bilkent Senfoni Orkestrası, 2009 yılında “UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi” ilan edilmiştir.