Tarih
Pazartesi, 05 Haziran 2023 20:00
 Kategori
1. Kategori - ₺750,00
2. Kategori - ₺650,00
3. Kategori - ₺450,00
Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺10,00
bilet
 Mekan
Four Seasons Bosphorus Atik Paşa Terası

Bugünün müziğini, yeni kuşağın tutkularını keşfetmek isteyenlere duyurulur: Bir yanda cazı geleceğe taşıyan, günümüzün en üretken piyanistlerinden Klein, diğer yanda perküsyon konçertolarıyla hayranlık uyandıran doğal yetenek Gerassimez festivalde bir araya geliyor.

“[Klein] hızı, zarafeti ve yaratıcılığıyla usta piyanistlerden biri olduğunu kanıtlıyor.”

– Süddeutsche Zeitung

OMER KLEIN piyano

ALEXEJ GERASSIMEZ perküsyon

Emre Fel 28 Mart Ücretsiz Konseri Emre Fel 28 Mart Ücretsiz Konseri

Afreim

Omer Klein

Bizim Denizimiz

Alexej Gerassimez

Spiraton

Alexej Gerassimez

Duraton

Ateş Kuşları no. 1-6

Alexej Gerassimez

Trampet için Asventuras

Omer Klein

Tekli Doğaçlama

Omer Klein

İyi Eller

Alexej Gerassimez

Enny

Omer Klein

Radio Mediteran

Süre: 90’ (ara dahil)

İsrailli piyanist Omer Klein ve Alman vurmalı çalgılar sanatçısı Alexej Gerassimez, ölümsüz besteci Igor Stravinsky’nin Ateş Kuşu eserinden ilham alarak yarattıkları yepyeni projeleri Firebird à la Jazz ile 51. İstanbul Müzik Festivali’nin konuğu oluyor. Boğaz kıyılarının en güzide yapılarından Four Seasons Bosphorus Oteli’nin Atik Paşa Terası’nda gerçekleştirilecek konserde müzikseverler, iki yetenekli müzisyenin yaratıcı arayışlarına tanıklık edecek.

Klein ve Gerassimez’in klasik ve caz stillerini harmanlayarak şaşırtıcı nüanslar yakalayacağı performansın çok ses getireceğini söylemek mümkün. İkilinin tamamen kendi bestelerinden oluşan repertuvarı seslendireceği konserin temeli, felsefi bir birikime dayanarak, “Bir şey için yanıp tutuşmak mı? Yoksa bir şeyin yüzünden yanıp kül olmak mı?”, “Özgürlüğün kanatlarıyla süzülmek mi? Yoksa boşlukta asılı kalmak mı?” gibi hayata dair sorulardan yola çıkıyor. Her şeyin iki yüzü olduğuna inanan Klein ve Gerassimez, ortak projelerle işte tam da bu gerilim hattında dolanıyor. Kendi doğaçlamalarının ilham kaynağı ve müzik tarihinde çığır açan eserlerden biri olan Stravinsky'nin Ateş Kuşu, küllerinden doğan bir anka kuşu gibi melodik ve aydınlık bir maceraya; tutku dolu bir kaosa doğru, yanan kanatlarını yeniden açıyor.

Son derece üretken bir icracı ve besteci olan Omer Klein, solist olarak sekiz albüm çıkardı ve 100’den fazla eser besteledi. Warner Music sanatçısı olan piyanist, kendi üçlüsüyle yaptığı kayıtlarla prestijli ECHO Klasik Ödülü’ne değer görüldü. Birçok projesiyle Wiener Konzerthaus, Jazz at Lincoln Center, North Sea Caz Festivali, Nice Caz Festivali, Londra Queen Elizabeth Hall, Swing Hall Tokyo, Alte Oper Frankfurt, Bremen Müzik Festivali, Dresdner Müzik Festivali ve Schleswig-Holstein Müzik Festivali gibi dünyanın önde gelen festival ve salonlarında konserler verdi.

Festivalde Klein ile sahneyi paylaşacak Alexej Gerassimez, hem kendi eserlerini icra ediyor hem de repertuvarı klasikten çağdaşa, cazdan minimal müziğe kadar uzanıyor. Vurmalı çalgılar solisti olarak Tan Dun, Kristjan Järvi, Alexander Liebreich ve Jonathan Stockhammer gibi şeflerin yönetiminde, Münih Filarmoni’den Prag Radyo Senfoni Orkestrası’na kadar uluslararası üne sahip orkestralara konuk oldu. Olağanüstü bir virtüöz olmasının yanı sıra engin müzik bilgisiyle besteci olarak da öne çıkan müzisyen, solo programlarına ek olarak kendi perküsyon grubuyla performanslar veriyor. Birinci olarak pek çok başarı elde ettiği uluslararası yarışmalar arasında Almanya’daki prestijli Deutscher Musikrat Yarışması ve Hollanda’daki TROMP Perküsyon Yarışması bulunuyor.

OMER KLEIN

Klein: Good Hands

https://www.youtube.com/watch?v=2gFxDDCwlwE

ALEXEJ GERASSIMEZ

Gerassimez: Rebonds B

https://www.youtube.com/watch?v=nzLdyis1JeA

#klasikdışı #caz #özgün #piyano #perküsyon