Dayanışma İçin Müzik: Elektro Hafız, Öncesi: Grup Ses
Yer: Babylon, İstanbul
Tarih: 7 Nis 2023 - 7 Nis 2023

Saat: 21.30
bilet
Etkinliğe Dair
Dayanışma İçin Müzik konserleri kapsamında elektro saz ve elektro gitarıyla oluşturduğu psikedelik sound’uyla tanınan Elektro Hafız ve konuklarıyla 7 Nisan akşamı buluşuyoruz. Öncesindeyse Grup Ses performansıyla geceyi başlatıyor.

Pozitif olarak dayanışmanın gücüne inanıyoruz, yaşadığımız bu felaketin etkilerini ancak dayanışmayla ve birlikteliğimizle azaltacağımızı biliyoruz. Kültür-sanat kurumları paydaşları olarak; sanatçılarla ve sanatçı yönetim ekipleriyle dayanışma içerisinde, topluma destek olacağımız ve kültür-sanatın sürdürülebileceği bir süreç için çalışıyoruz. Bütün ahalimizi ve müziksever misafirlerimizi bu sürecin bir parçası olmak üzere davet ediyoruz ve desteklerini bekliyoruz. 

100 milyonun üzerinde spotify yayını olan Tube & Berger Konseri 100 milyonun üzerinde spotify yayını olan Tube & Berger Konseri

23 Mart - 15 Nisan tarihleri arasında Babylon’da gerçekleştireceğimiz “Dayanışma İçin Müzik” konserlerinin bilet gelirlerinin tamamını 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketlerinden etkilenenlere yardım amacıyla bağışlayacağız. Programda yer alan sanatçılarımızın değerli destekleriyle mümkün olan bu dayanışma konserlerin bilet satış gelirleri, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın yarattığı deprem felaketinden etkilenen müzik öğrencilerine ve eğitmenlerine enstrüman temin etmek üzere kullanılacak “Deprem Bölgesi Enstrüman Destek Fonu”na katkıda bulunacaktır. 
Detaylı bilgi için: https://babylon.com.tr/tr/dayanisma-icin-muzik

Elektro Hafız 
Bugünlerde Köln’de yaşayan İstanbul çıkışlı müzisyen Elektro Hafız; İstanbul’un coğrafyasının etkisindeki melodileri, çağdaş ve psikedelik tarzıyla yorumlayarak sunuyor. Türkiye’nin güneydoğusundaki hipnotik düğün müziğini hatırlatan melodileri ve Elektro Hafız’ın overdrive-fuzz tonları psikedelia’nın derin sularında buluşuyor. Kontrastlarla oynamaktan keyif aldığı üretim alanında mizahtan da beslenen müzisyen, kendi ismini taşıyan ilk albümünü 2016’da paylaştı. Küratörlüğünü ve prodüktörlüğünü üstlendiği; bünyesinde, dünyanın dört bir tarafında saz enstrümanını alternatif ve gelenekselin dışında kullanan sanatçıları bir araya getiren bir “saz hareketi” olarak kurgulanan “Saz Power” derlemesini Ironhand Records ile 2018’de yayımladı. 2019 senesinde uzun süredir iş birliği içerisinde olduğu Grup Ses ile İngiltere çıkışlı plak şirketi Zelzele Records etiketkli “Varyete” albümünü dinleyiciyle buluşturdu. 2019’dan bu yana tekliler yayınlamaya devam eden Elektro Hafız, geçtiğimiz aylarda Kamufle ile “USANDIM” teklisini paylaştı.

Grup Ses 
İstanbul çıkışlı Grup Ses projesi 2007’de v/vm tarzı edit’leri ve breakcore mash up’larıyla ortaya çıktı. 2008’den sonra Stones Throw ve Brainfeeder etkisindeki beat’leri; yerli plaklar, kasetler, radyo yayınlardan aldığı sample’ları, hip-hop’un farklı estetikleriyle birleştirerek Grup Ses’in imza sound’unu ortaya çıkardı. 2016’daki “Alliance” albümünden sonra, MC ve prodüktör Ethnique Punch ile ortak projeleri “DeliDivan”ı ve Elektro Hafız ile iş birliği yaptığı “Varyete”yi 2019 senesinde yayımladı. Prodüktör ve DJ Grup Ses’in son albümü “Beats from the Vaults”, arşivindeki özel ve yayımlanmamış kayıtlardan bir toplama. Danimarka, Hollanda, Portekiz, Belçika gibi Avrupa’nın birçok şehrinde festivallere sahne alan Grup Ses, Elektro Hafız öncesinde geceyi başlatıyor.