Yer: AKM Tiyatro Salonu, İstanbul
Tarih: 19 Ara 2022 - 19 Ara 2022
Saat: 20.00

Hava Kararınca: Bülent Ortaçgil Ücretsiz Konseri Hava Kararınca: Bülent Ortaçgil Ücretsiz Konseri

Bilet

Yeni yılı cazla karşılamaktan daha iyi ne olabilir? Yeni yılı caz ve Bach'la karşılamak! "Bach İstanbul'da", 19 Aralık Pazartesi saat 20:00'de, Peter Sarik Trio'nun Atatürk Kültür Merkezi'nde vereceği yeni yıl konseriyle başlıyor.

Peter Sarik, piyano
Tibor Fonay, kontrbas
Attila Galfi, davul

Konuk Sanatçı: 
Nedim Nalbantoglu, keman

"İlk caz müzisyeni Bach'tır" demiştir büyük caz piyanisti Eddie Palmieri. Tüm  müzikseverlerin bildiği gibi birçok caz müzisyeni Bach'ın cazla uyumunun birbirinden güzel örneklerini vermiştir. Oscar Peterson, Modern Jazz Quartet, Jacques Loussier (ki o da Bach İstanbul'da kapsamında bizim için konser vermişti). Bu konserde Bach aranjmanlarının yanı sıra, olağanüstü Peter Sarik Trio'nun Bela Bartok'u cazla buluşturmasına tanıklık edeceksiniz. Orkestra için yazılmış parçalar, salt piyano için olan eserler; Peter Sarik Trio’nun yorumuyla tamamen başka bir yüze bürünüyor, emprovizasyona açık hale geliyor. Bela Bartok besteleri üzerine yaptıkları caz aranjmanları ile dünyadaki pek çok caz festivalinde alkış toplayan grubun kurucusu ve piyanisti Peter Sarik ise 2016’da Macaristan’da yılın müzisyeni olarak gösterilmiş. Ayrıca, usta kemancı Nedim Nalbantoğlu da konuk sanatçı olarak konserin ikinci yarısında müthiş emprovizasyonlarıyla gruba katılacak. Hem klasik müzik hem caz severlerin zevk alacağı bir konser! 

BACH İSTANBUL'DA! Şubat ayının sonuna kadar devam edecek. Gelecek konserler için Hakan Erdoğan Productions’ı Biletix ve sosyal medya sayfalarından takip edin.