51. İstanbul Müzik Festivali

bilet
Festival 1 Haziran - 17 Haziran 2023 tarihleri arasında İstanbul’un en keyifli mekânlarında.
İstanbul Müzik Festivali, 51 yıldır müziğin tüm renklerinden güç alıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali, bu yıl 1-17 Haziran 2023 tarihleri arasında, Borusan Holding’in sponsorluğunda düzenleniyor. Festivalde müzikseverleri, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak geliştirilen yeni projeler, Anadolu topraklarında yaşamış birçok önemli kadın figürden ilhamla yazılan eser siparişlerinin prömiyerleri, Cumhuriyet’in ilk yıllarından geleneksel Türk müziği ve İstanbul tangosu besteleri, günümüz klasik müzik dünyasının yıldız solistleri, prestijli orkestralar ve disiplinlerarası projeler bekliyor.

Festivalin bu yılki konukları arasında Salzburg Mozarteum Orkestrası, Hollanda Kraliyet Concertgebouw Oda Orkestrası, Münih Oda Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası gibi önemli topluluklar ve Anne-Sophie Mutter, Barbara Hannigan, Fazıl Say, Avi Avital, Arabella Steinbacher, Nicolas Altstaedt, Matthias Goerne gibi yıldız solistler yer alıyor.

Festival biletleri, 20-23 Mart tarihlerinde Lale Kart üyelerine özel indirimli ön satış döneminin ardından, 24 Mart Cuma günü satışa sunuluyor. Konservatuvar öğrencileri konserleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz takip edebiliyor. Eczacıbaşı Genç Biletler, 10 TL.

İKSV etkinlikleri için aldığınız her bilet, kültür ve sanatın gelişimi ve her koşulda devam edebilmesi için yürüttüğümüz çalışmalara katkı sağlıyor. İKSV bu yıl, tüm 2023 bütçesinden ayırdığı kaynakla, Deprem Bölgesi Enstrüman Destek Fonu’nu hayata geçiriyor. Ayrıntılı bilgi için: iksv.org.

Istanbul Music Festival draws strength from all colours of music for 51 years

Organised by the Istanbul Foundation for Culture and Arts (İKSV), the Istanbul Music Festival will be held between 1-17 June 2023 this year under the sponsorship of Borusan Holding. Awaiting music lovers at the festival are new projects specially developed for the 100th anniversary of the Republic of Turkey, premieres of commissioned works inspired by many important female figures of Anatolia, traditional Turkish music and Istanbul tango compositions from the early years of the Republic, star soloists of today’s classical music world, prestigious orchestras and interdisciplinary projects.

Every ticket you purchase for İKSV events contributes to our efforts for the improvement and sustainability of culture and arts under all circumstances. This year, İKSV creates the Instrument Fund for the Earthquake Region by allocating a sum from its 2023 budget. More information available at iksv.org/en.

100 milyonun üzerinde spotify yayını olan Tube & Berger Konseri 100 milyonun üzerinde spotify yayını olan Tube & Berger Konseri