%100 Müzik Sunar: Sigur Ros
Yer: KüçükÇiftlik Park, İstanbul
Tarih: 28 Tem 2023 - 28 Tem 2023
Saat: 18.00
bilet
Etkinliğe Dair
Dünyanın En Büyük Post - Rock Gruplarından Sigur Ros KüçükÇiftlik Park'a Geliyor!

Şarkılarında melodik, klasik ve minimalist öğeler kullanan, İzlandalı post-rock grubu Sigur Rós Yüzdeyüz Müzik katkılarıyla şehrin eğlence merkezi KüçükÇiftlik Park’ta Türk hayranlarıyla buluşacak! İzlanda dilinde veya kendilerinin yarattığı “Hopelandish” isimli dilde yazdıkları şarkılarıyla, yaratıcı ve etkileyici müzik sahnelerini Türkiye’ye taşıyacak.

Bengü İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi Ücretsiz Konseri Bengü İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi Ücretsiz Konseri

Tüm dünyada 2 milyondan fazla albüm satışına sahip İzlandalı grup Sigur Rós, bugüne kadar gerçekleştirdikleri orkestral ve solo çalışmalarının yanında,  7 albüm ve 2 film ile dünyanın en büyük progresif rock grupları arasında yer alıyor. Albümleriyle olduğu kadar sahne performanslarıyla da dikkat çeken grup, müziğinde klasik elementlerle yenilikçi sound’ları bir araya getiriyor. Müzik serüveni 1997’de yayınlanan Von adlı ilk albümü ile başlayan grup, 1998’de çıkan Ágætis byrjun albümü ile gerçek anlamda isimlerini dünyaya duyurdu. Post-rock, klasik müzik, ambient ve dream pop gibi farklı tarzlardan izler taşıyan müzikleriyle son olarak 2019’da Variations On Darkness ve 22° Lunar Halo albümlerini yayımladı. İsmi, Jónsi'nin grubun kurulduğu günde doğan kız kardeşi Sigurrós'tan gelen grup, ayrıca tüm dünyayı kasıp kavuran Game of Thrones dizisinde de konuk olarak yer aldı.

Progresif müziğin lider isimleri olarak gösterilen grubun 2023’e yazına damga vuracak olan konseri Epifoni ve URU organizasyonuyla gerçekleşecek.