%100 Metal Sunar: SOEN

Yer: Zorlu PSM - Turkcell Sahnesi, İstanbul

Tarih: 3 Eyl 2023 - 3 Eyl 2023

bilet

Etkinliğe DairEtkinlikleri ListeleEtkinlik Kuralları

100 milyonun üzerinde spotify yayını olan Tube & Berger Konseri 100 milyonun üzerinde spotify yayını olan Tube & Berger Konseri

Etkinliğe Dair

İsveçli progresif metal grubu Soen “Atlantis Live” Avrupa turnesi kapsamında 3 Eylül 2023'te Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde!

Soen Hakkında:

Mayıs 2010'da Opeth'ten Martin Lopez, Testament'ten Steve Di Giorgio, Willowtree'den Joel Ekelöf ve Kim Platbarzdis'in büyük bir heyecanla duyurduğu Soen, bugün dünyanın her yerinde dinlenen progresif metal grubu olarak kariyerine büyük bir ivmeyle devam ediyor. 2010'un Ekim ayında ilk şarkı Fraccion dinleyicilerle buluştu ve Soen'in parlak kariyeri başlamış oldu.

Martin Lopez grubun ilk yıllarında müziğini tanımlarken üç kelimenin üzerinde sıkça durdu: Melodik, ağır ve karmaşık. Aradan 12 yıl geçti ve Martin Lopez'in bu sözleri grubun DNA'sına işlemiş durumda.

Joel Ekelöf ve Martin Lopez Fraccion ile başlayan kendini keşfetme, toplumu analiz etme gibi şarkı yazarken büründükleri kimlikleri ilerleyen yıllara da taşıdı. 2012'de Cognitive albümü grubun progresif müziğe yatkınlığını gösterdi. 2014'te çıkan Tellurian albümünde Soen'in progresif metaldeki vizyonu anlaşıldı ve rahat hareket kabiliyetine sahip olduğu ortaya çıktı. Lykaia albümü piyasada yerini aldığında da her progresif müzik dinleyicisi Soen'in adını duydu. Özellikle Türkiye'de Soen'in kitlesi bu albümle artmaya başladı.

Grubun dördüncü stüdyo albümü Lotus, Lykaia'ya benzer bir yapıda ancak farklı yönlere odaklanan bir yolculuk olarak yayımlandı. Grup üyeleri Lotus albümünde kaosla dolu modern toplum üzerine tez yazarmış gibi şarkılarını oluşturdu. Dolayısıyla Lotus, hem kişisel hem de evrensel değerler taşır. Rival, Covenant ve Martyrs adlı şarkılar dinleyici tarafında çok beğenildi ve konserlerin vazgeçilmezi oldu.

İsveçli ekibin 2021'de yayımladığı Imperial albümü müziği ve sözleriyle keskin sınırlar çizen 8 şarkı içeriyor. Üzerinde epey çalışılan albümün kurgusu ve dinamikliği Soen'in 2010'da çıktığı yolu genişletti. Soen artık ana yemeğin yanında yan ürünler de servis edebilen, progresif metali istediği gibi şekillendirebilen bir gruptu. Imperial turnesinde Türkiye'ye ilk kez gelen grup bu kez farklı bir yapıda konser hazırlığı içerisinde.


Atlantis Live - Soen Akustik Setlist ile İstanbul'a Geliyor

Atlantis, Soen'in en popüler 13 şarkısını orkestra eşliğinde yeniden yorumladığı özel bir konser filmi. 10 Aralık 2021'de Martin Lopez (davul, perküsyon), Joel Ekelöf (vokal), Lars Enok Ahlund (ritim gitar, piyano), Cody Lee Ford (lead gitar), Oleksii "Zlatoyar" Kobel (bas gitar) ve 8 kişilik orkestra Antagonist, Monarch, Jinn gibi şarkıları daha önce duyulmamış formlara soktu. Slipknot'tan Snuff, Atlantis'in tek cover parçası.

Soen, Imperial European Tour'un başarısının ardından Atlantis Live ile 2023'te özel konserlere imza atacak. Bu turnede grup üyelerine yaylılar ve geri vokaller eşlik ediyor. Zorlu PSM sahnesi 3 Eylül 2023 akşamı %100 Metal katkılarıyla Soen'i ve hayranlarını buluşturacak.