%100 Metal Sunar: Orphaned Land
IF Performance Hall Beşiktaş, İstanbul
22 Eki 2023
20:00
22 Eki 2023
20:00
eventDetail?.eventName
Etkinliğe Dair
Etkinlikleri Listele
Etkinlik Kuralları
Etkinliğe Dair
%100 Metal İftiharla Sunar: Oryantal metalin öncülerinden, müziğinde Ortadoğu etkileri taşıyan Orphaned Land 22 Ekim 2023'te IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde!

Pandemi nedeniyle 30. yılını kutlayamayan grup bu sene 30. yıl konserlerinde hayranlarıyla bir araya geliyor. Doğduğu topraklarda ve çevre ülkelerde metal müziği daha geniş kitlelere ulaştıran grubun uzun yıllardır koruduğu çizgisini takdir etmenin zamanı.

Orphaned Land 1991'de İsrail'de kurulan bir metal grubu olarak sahnelere adım attı. Coğrafyanın müziğe etkisinin güzel bir örneği olan grup, metal müziği Ortadoğu havasıyla birleştirerek kendi tarzını buldu. Dünyada da dikkat çeken bu fikir o dönemlerde Orphaned Land'i "çığır açan gruplar" arasına soktu. Toplumların farklılıklarını bir kenara koyarak barışçıl mesajlara yoğunlaşan grup üyeleri her zaman bu amaç uğrunda müziğini geliştirdi.

İstanbul Kavuştayı: Mabel Matiz Ücretsiz Konseri Nerede? İstanbul Kavuştayı: Mabel Matiz Ücretsiz Konseri Nerede?

Orphaned Land'in 90'lara uzanan kariyerinde yaptıkları 2014'te dünyaca ünlü metal basını Metal Hammer tarafından "Global Metal" ödülüne layık görüldü. Bununla beraber grubun hayranları uzunca bir süredir Nobel Barış Ödülü için kampanyalar yürütüyor. Dünyanın dört bir yanına yayılmış hayran kitlesi, grubun sahnelere sevgi taşıması, umut arayışı ve barış mesajları, progresif müziğin dikkate alınan ismi Steven Wilson'ın onlar için "en iyi metal gruplardan biri" demesi Orphaned Land'in ne kadar büyük etkiye sahip olduğunu gösteriyor. Kurucu üyelerden Kobi Farhi bu etki için şunları söylüyor: "Orphaned Land üyelerinin Arap dünyasındaki en ünlü İsrailliler olduğunu söyleyebilirim. Elde ettiğimiz başarılar, aldığımız barış ödülleri kendi dışişleri bakanlığımızdan daha iyi iş yapıyor olduğumuzu ve belki de ülkemizin gerçek elçileri olduğumuzu gösteriyor. Müzik aracılığıyla diyalog ve dostluk yaratan bizleriz."


"Hükümetlere, medyaya ve aklınıza gelebilecek tüm beyin yıkamalara kızgınız. Teknolojide, bilimde ileri gitsek de bir insanın bir insana nasıl davranacağı konusunda ilerleme kaydedemiyoruz. "Akıllı" hale gelen hayatımızda kapana kısıldık. Kim Kardashian'ın özel hayatını Afrika'da temiz su bulamadığı ölen çocuklardan daha çok biliyoruz. Einstein'ın bir sözü var: Dünyayı kötülük yapanlar değil, izleyenler yok edecek. Bu albümde Steve Hackett (ex-Genesis), Hansi Kürsch (Blind Guardian) ve Tomas Lindberg (At The Gates) konuk olarak yer aldı. Hislerimizi ifade etmek için güzel bir birliktelikti."

Orphaned Land 30. yılını, All Is One albümünün 10. yılını kutlamak için 22 Ekim'de IF Beşiktaş sahnesinde kariyerinde çok önemli gördüğü Türkiye'deki hayranlarına çalacak. Ömrünü barış elçiliğine adayan, gidebildiği topraklara umut olmak isteyen grubun İstanbul konseri geleceğe ışık olacak.