T3 Kadıköy-Moda Tramvay Hattı

İstasyonlar

İskele Cami

Çarşı

Altıyol

Bahariye

Kilise

Moda İlkokulu

Moda Caddesi

Mühürdar

Damga Sokak

Kadıköy İDO

1 Kasım 2003 tarihinde hizmete giren Kadıköy - Moda Tramvay Hattı’nın uzunluğu 2,6 km’dir ve hatta toplam 10 istasyon yer almaktadır. 4 adet tramvay aracının çalıştığı Kadıköy - Moda Tramvay Hattı, Kadıköy Meydanı’ndan başlamakta ve otobüs özel yolu üzerinden Bahariye Caddesi’ne ulaşmaktadır. Bahariye Caddesi’ni takip ederek Moda’ya ulaşan hat, Moda Caddesi üzerinden tekrar Kadıköy Meydanı’na ulaşmaktadır.

Hizmete Açılış Tarihi

01.11.2003

İşletme Bilgileri

Hat Uzunluğu:  2,6 Km.

İstasyon Sayısı: 10

Vagon Sayısı: 4

Sefer Süresi: 20 Dk.

İşletme Saatleri:

Hafta İçi : 06:55 – 21:00

Cumartesi : 08:30 – 21:00

Pazar: 10:00 – 20:00
* Kadıköy'den hareket eden ilk ve son araç saatleridir, seferlerde işletmeye bağlı olarak değişiklikler meydana gelebilir. Bu saatler bilgilendirme amacı ile verilmiştir.

Günlük Yolcu Sayısı: 2.500 Yolcu

Günlük Sefer Sayısı: 82

Sefer Sıklığı: 10 Dk. (Pik Saatte)

Nostaljik Tramvay Hattı

T3 Hattı; kısmen, eski 20 numaralı tramvay hattının güzergâhını takip etmektedir. Kadıköy Meydanı, Altıyol ve Bahariye Caddesi’nden geçerek, Moda İlkokulu önü ve Moda Caddesi’nden tekrar Kadıköy İDO İskelesi önüne gelmekte ve bir ring işletmesi olarak çalışmaktadır. Tek yön işletmeciliği ile yapılan sistemde, Almanya Jena şehrinden ikinci el olarak alınan Tatra GT6 model tramvay araçları ile hizmet verilmektedir. İşletme, 20 numaralı eski tramvay hattının güzergahını kullanması ve nostaljik araçlarla işletilmesi nedeniyle, Nostaljik Tramvay Hattı olarak da dile getirilmektedir. Bu araçların tüm bakım, onarım ve revizyon işlemleri; Kadıköy-İDO İstasyonu yakınında bulunan tramvay bakım atölyesinde yapılmaktadır.

İstasyon Yapıları:

Bu hattın tüm istasyonları otobüs duraklarında olduğu gibi kaldırım seviyesinde bulunmaktadır, hat üzerinde kapalı bir durak yapısı yoktur. 

Entegrasyon

Kadıköy-İDO İstasyonu’nda İDO deniz işletmesine,

İskele Camii İstasyonu’nda, M4 Kadıköy-Tavşantepe metro hattı, otobüs hatları, Şehir Hatları, İDO ve deniz motorlarına aktarma yapılabilir.