BEYAZIT TEPESİ’NDE GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

Yerli ve yabancı turistlerin İstanbul’da en çok görmek istedikleri ve ziyaret ettikleri bölge olan Süleymaniye Tepesi’nde Beyazıt Camisi, Mimar Sinan Türbesi, İstanbul Üniversitesi ve Beyazıt Kulesi görülmesi gereken yerler arasında. Ayrıca buraya gitmişten Tarihi Vefa Bozacısı’na uğramamak olmaz.

Mimar Sinan’ın kalfalık eseri Süleymaniye Cami

Mimarlık tarihinin mihenk taşı Mimar Sinan'ın kalfalık eseri Süleymaniye Camisi, mühendislik, ince işçilik ve mimari dehasıyla asırlardır hayranlık uyandırıyor. İstanbul’un silüetinin oluşmasına büyük katkı sağlayan cami, aslında Ayasofya’dan daha büyük, kubbeli bir yapı. Camideki dört minare, Kanuni’nin İstanbul’un fethinden sonraki dördüncü padişah oluşunu; minarelerdeki on şerefeyse, Osmanlı tarihinin onuncu padişahı oluşunu simgeliyor.

Beyazıt Kulesi

Yangınları gözetlemek ve haber vermek amacıyla İstanbul'un Beyazıt semtine inşa edilen Beyazıt Kulesi, İstanbul Üniversitesi'nin Merkez Kampüsü içinde yer alıyor. Kuleden yangınlar, gündüz sarkıtılan sepetlerle, gece ise fener yakılarak haber veriliyordu. Uzun süre geceleri farklı renklerde aydınlatılarak İstanbullulara ertesi günün hava tahminin duyurulması için de kullanıldı.