2011 yılında ilan edilen Göktürk Göleti Tabiat Parkı, ismini bir bölümü alan içerisinde bulunan Göktürk Göleti’nden almaktadır. Göktürk Göleti, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) kontrolünde olup alan çevresinde sulama suyu olarak kullanılmaktadır. Gölet, Karanlıkdere ve kolları tarafından beslenmektedir. Yaklaşık 56 hektar alana sahip tabiat parkı zengin bir flora ve fauna varlığına sahiptir. Alanda hakim ağaç türü meşe ve gürgendir.

YOL TARİFİ, HARİTA, NAVİGASYON

GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEK FAALİYETLER

Göktürk Göleti Tabiat Parkı içerisindeki günübirlik kullanım alanlarında piknik için uygun alanlar bulunmaktadır. Manzara seyir imkanı olan Tabiat Parkında yürüyüş, koşu ve bisiklet turu gibi etkinlikler yapılabilmektedir.

ULAŞIM BİLGİLERİ

Hasdal-Kemerburgaz yolu üzerinden Göktürk merkeze gelindiğinde, İhsaniye yolunun başlangıcında sağ tarafta yer almaktadır. Adres : Göktürk Merkez Mahallesi, İstanbul Caddesi, Eyüp Tel : 0212 628 84 18

FLORA BİLGİLERİ

Tabiat Parkı’nın barındırdığı ağaç türleri genel olarak Karaçam (Pinus nigra), Sahil Çamı ( Pinus maritima), Saplı Meşe (Quercus robur), Doğu Çınarı (Platanus orientalis), Doğu Kızılağacı (Alnus orientalis), Doğu Kayını (Fagus orientalis), Gürgen (Carpinus betulus), Beyaz Çiçekli Dişbudak (Fraxinus ornus), Kocayemiş (Arbutus unedo), Süs Eriği (Prunus cerasifera), Funda Çalısı (Erica arborea), Akdeniz Defnesi (Laurus nobilis), Böğürtlen (Rubus spp.), Orman sarmaşığı (Hedera helix), Altınçanı (Forsythia intermedia), Dikenli Mersin (Ruscus aculeatus) olarak gözlemlenmiştir.

FAUNA BİLGİLERİ

Göktürk Tabiat Parkının hayvan türü çeşitliliğini genel olarak Yaban Domuzu, Kurt, Sincap, Çakal, Tilki, Köstebek ile Saksağan, Serçe, İspinoz gibi kuş türleri oluşturmaktadır.

 GİRİŞ ÜCRETLERİ

Şahıs 4 tl, indirimli 2 tl, bisiklet 4 tl, motorsiklet 8 tl, otomobil 12 tl, minibüs 35 tl, midibüs 60 tl, otobüs 110 tl

TEHLİKELİ ALANLAR

Var (gölet)

ALANDAKİ AÇIK HAVA ETKİNLİKLERİ

Günübirlik kullanım alanları mevcuttur. Konser etkinlikleri yapılabilir.

KIR LOKANTASI

Göktürk Tabiat Parkı Tesisleri Tel : 0212 628 84 18

Burada neler var?

 İlçe: Eyüp

 Alanı: 56 ha

 Giriş: 00:00

 Otopark Alanı

 Etkinlik Alanı

 Çeşme

 Büfe

 Piknik Alanları

 WC

 Tarihi Yapı

 Mescit

 Gölet

 Dere

 Bent

 Çocuk Oyun Alanı

 Orman Yolları

 Kameriyeler

 Güvenlik Noktaları

 Yağmur Barınağı

 İdari Hizmet Binası