2011 yılında ilan edilen Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı, ismini Osmanlı Padişahları’ndan Fatih Sultan Mehmet’ten almıştır. Yaklaşık 112 hektar alana sahip alan, zengin bir flora ve fauna varlığına sahiptir. Alanda ibreli ve yapraklı karışık meşcerelere sahip bir orman yapısı hakimdir. Taksim Su Yolu‘nun bir bölümü alan içerisinden geçmektedir.

HARİTA, YOL TARİFİ, NAVİGASYON

GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEK FAALİYETLER

Günübirlik kullanım alanları, piknik yapmaya olanak sağlar. Alanda rekreasyonel faaliyetlere yönelik kır lokantası, çocuk oyun alanı ve büfe mevcuttur. Orman içi patikalarda doğa yürüyüşü yapılabilir.

ULAŞIM BİLGİLERİ

Maslak Büyükdere Caddesi’nden Bahçeköy’e ulaşıldıktan sonra Kemerburgaz yolu üzerinde yaklaşık 3 (üç) km uzaklıkta solda yer almaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Bahçeköy semtine Varış için, Levent Büyükdere Caddesi üzerinden Bahçeköy yönüne giden “42 M” otobüslerine ya da Yenikapı-Hacıosman metro hattını kullanarak Hacıosman’a geldikten sonra “42 HM” otobüslerine binip son durakta yada “Kemerburgaz Yolu” durağında inerek Bahçeköy semtine ulaştıktan sonra taksi ile alana ulaşabilirler.

FLORA BİLGİLERİ

Fatih Ormanı içinde yer alan bu alan sık ağaçlarla kaplıdır. Genel olarak yapraklı, yer yer de iğne yapraklı ağaçlardan oluşmaktadır. Yapraklı ve iğne yapraklı karışık meşcere oluşturan orman, genel olarak orta yaşlı bir orman görünümündedir. Gözlem ve incelemeler sonucunda alanda tespit edilen türler şunlardır: Kasnak Meşesi (Quercus vulcanica), Saçlı Meşe (Quercus cerris), Gürgen (Carpinus betulus), Anadolu Kestanesi (Castanea sativa), Doğu Çınarı (Platanus orientalis), Boylu Dişbudak (Fraxinus excelsior), Çakal Eriği (Prunus spinosa), Karaçam (Pinus nigra), Böğürtlen (Rubus spp.), Büyük Yapraklı Mersin (Ruscus hypoglossum), Funda Çalısı (Erica arborea), Japon Defnesi (Aucuba japonica), Defne Yapraklı Kartopu (Viburnum tinus), Yıldız Çalısı (Pittosporum tobira), Defne Yapraklı Kartopu (Viburnum tinus), Orman Sarmaşığı (Hedera helix)

FAUNA BİLGİLERİ

Bölgenin yaban hayatına bakıldığında Belgrad Ormanı içinde yer almasından dolayı çeşitli hayvan türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Genel olarak Yaban Domuzu, Kurt, Sincap, Çakal, Tilki, Köstebek, Serçe, İspinoz, Ağaçkakan, Saksağan gibi türler bulunmaktadır.

GİRİŞ ÜCRETLERİ

Şahıs 4 tl, indirimli 2 tl, bisiklet 4 tl, motorsiklet 8 tl, otomobil 12 tl, minibüs 35 tl, midibüs 60 tl, otobüs 110 tl

 TEHLİKELİ ALANLAR

Gölet kenarlarındaki bataklıklara dikkat edilmelidir.

ALANDAKİ AÇIK HAVA ETKİNLİKLERİ

Günübirlik kullanım alanları mevcuttur.

 KIR LOKANTASI

Fatih Ormanı Restaurant (Faaliyette Değil)

Burada neler var?

 İlçe: Sarıyer

 Alanı: 111,85 ha

 Giriş: 00:00

 Otopark Alanı

 Çeşme

 Büfe

 Piknik Alanları

 WC

 Gölet

 Dere

 Çocuk Oyun Alanı

 Orman Yolları

 Kameriyeler

 Güvenlik Noktaları

 Yağmur Barınağı

 İdari Hizmet Binası