2011 yılında ilan edilen ve Belgrad Ormanı içerisinde yer alan dokuz adet tabiat parkından biri olan Fatih Çeşmesi Tabiat Parkı, ismini halkın özellikle yazın içme suyu almak için uğradığı çeşmesinden alır. 29,50 hektar alana sahip Tabiat Parkı, zengin bir flora ve fauna varlığına sahiptir. Hakim ağaç türü meşe ve gürgendir.

ULAŞIM, YOL TARİFİ, HARİTA, NAVİGASYON

GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEK FAALİYETLER

Tabiat Parkı içerisinde günübirlik kullanım alanları piknik yapmaya olanak sağlar. Alanda rekreasyonel faaliyetlere yönelik kır lokantası, çocuk oyun alanları, mescit bulunmaktadır. Alanda mevcut orman yolları ve patikalar üzerinde koşu veya yürüyüş yapılabilir.

 ULAŞIM BİLGİLERİ

Irmak Tabiat Parkı ve Kirazlıbent Tabiat Parkı’na çok yakın olan alana Bahçeköy-Kemerburgaz yolu üzerinden ulaşılabilir. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Bahçeköy semtine Varış için, Levent Büyükdere Caddesi üzerinden Bahçeköy yönüne giden “42 M” otobüslerine ya da Yenikapı-Hacıosman metro hattını kullanarak Hacıosman’a geldikten sonra “42 HM” otobüslerine binip son durakta inerek Bahçeköy semtine ulaştıktan sonra taksi ile Alana ulaşabilirler.

 FLORA BİLGİLERİ

Gözlem ve araştırmalar sonucu tabiat parkındaki ağaç ve çalılar ; Gürgen (Carpinus betulus), Anadolu Kestanesi (Castanea sativa), Sapsız Meşe (Quercus petraea), Kasnak Meşesi (Quercus vulcanica), Saçlı Meşe (Quercus cerris), Orman Sarmaşığı (Hedera helix), Dikenli Mersin (Ruscus aculeatus), Böğürtlen (Rubus spp.), Anadolu Saparnası (Smilax excelsa), Laz Kirazı (Laurocerasus officinalis), Alev Ağacı (Photinia serrulata), Andız Ağacı (Juniperus drupacea), Kedi Nanesi (Nepeta cataria) olarak belirlenmiştir.

FAUNA BİLGİLERİ

Belgrad Ormanı’nın faunasında sayısı 100’e yaklaşan kuş türü ve çok çeşitli memeli hayvanlar bulunmaktadır. Bunlardan bazıları : Geyik, Karaca, Yaban Domuzu, Tilki, Atmaca, Ağaçkakan, Saka, Saksağan, Serçe, Sincap, Kirpi, Kaplumbağa’dır.

GİRİŞ ÜCRETLERİ

Şahıs 4 tl, indirimli 2 tl,bisiklet 4 tl, motorsiklet 8 tl, otomobil 12 tl, minibüs 35 tl, midibüs 60 tl, otobüs 110 tl

ALANDAKİ AÇIK HAVA ETKİNLİKLERİ

Günübirlik kullanım alanları mevcuttur.

Burada neler var?

 İlçe: Eyüp

 Alanı: 29,5 ha

 Giriş: 00:00

 Otopark Alanı

 Etkinlik Alanı

 Çeşme

 Piknik Alanları

 WC

 Mescit

 Çocuk Oyun Alanı

 Süs Havuzu

 Orman Yolları

 Doğa Sporları

 Kameriyeler

 Güvenlik Noktaları

 Yağmur Barınağı

 İdari Hizmet Binası